dijous, 3 de març del 2016

carxofes estofades amb verduretes i bitxo


Estem en plena temporada i de carxofes i hem d'aprofitar-ho. Ahir, la Marina en va comprar un parell de quilos i per sopar vaig preparar aquest estofadet que ens va agradar molt, fins i tot a l'Arlet (les seves carxofes les vaig treure abans de tirar-hi el bitxo, és clar!).
La recepta és senzilla, el que porta més feina és netejar les carxofes.
En una cassola amb oli d'oliva posem a sofregir ceba, pastanaga, pebrot verd i pebrot vermell, tot picat petit però que es noti què és cada cosa; deixem sofregir uns minuts, i abans que la ceba s'enrosseixi, hi posem les carxofes netes i partides per la meitat, les petites, i a quarts, les grosses.
Remenem un parell de minuts i hi afegim un all picat, seguim remenant i hi tirem una cullerada de farina.
Remenem bé perquè la farina es torri una mica i no quedi crua, salpebrem el conjunt i hi aboquem brou de verdures (jo en tenia de bullir mongetes, patates, pastanaga, col i carbassó el dia abans) fins a mig cobrir les carxofes, sense tapar-les del tot.
Abaixem el foc i tapem la cassola, perquè les carxofes es vagin cuinant fins que estiguin toves. Hi afegim bitxo vermell fresc al gust, picat ben fi, uns minuts abans d'acabar la cocció, i abans de servir, escampem per sobre un raig d'oli d'all i julivert (ja ho sabeu, un gra d'all, un grapat de julivert i quatre dits d'oli al vas del túrmix, tot ben triturat). 
Amb les verdures picades, el brou i la farina queda una salseta ideal per sucar-hi tot el pa que tingueu.
Podeu trobar més receptes de carxofes aquí.

1 comentari:

  1. ¿Haces fotos a tu comida?¿Fotografias tus recetas?¿Te gusta dibujar o pintar la naturaleza? Aquí lanzamos este concurso artístico! PARTICIPAD! Daos a conocer!

    CONCURSO DE FOTOGRAFÍA ARTÍSTICA Y DIBUJO REALISTA CON MOTIVO CULINARIO 2015

    Concurso de fotografía artística y dibujo/pintura realista basado en la alimentación y la cocina. Desde el blog eatingNATUR lanzamos esta propuesta con el objetivo de apoyar a los jóvenes artistas y con la intención de dar a conocer a artistas de manera internacional.
    La expresión artística es una necesidad que se puede extrapolar a cualquier contexto o situación vital humana. El arte en la cocina da mucho de sí, la vida cotidiana culinaria evoca momentos de paz y armonía, de inspiración. (si te interesa participar lee las bases)

    http://eatingnatur.blogspot.com.es/2016/03/concurso-de-fotografia-artistica-y.html

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte