tag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post2200122804594572357..comments2024-03-29T05:54:53.350+01:00Comments on cuina generosa: risotto: tot és posar-s'hi sense porCuinagenerosahttp://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-55904060808388495102009-02-03T01:14:00.000+01:002009-02-03T01:14:00.000+01:00anna, tu ja tens el teu giuseppe particular per ap...anna, tu ja tens el teu giuseppe particular per aprendre a fer risotto, però per a la majoria era la primera vegada que veiem un italià de veritat cuinant-ne un, i a més tenia un ajudant que a totes les noies els va semblar que tenia molta traça remenant l'arròs!Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-58202633360020284072009-02-02T23:09:00.000+01:002009-02-02T23:09:00.000+01:00Per raons de feina no vaig poder assistir a aquest...Per raons de feina no vaig poder assistir a aquesta classe i tabé per feina no he pogut llegir aquest post teu, la crònica, que prometia molt i ha complert les expectatives. Jo ja li he perdut la por als risottos i estic contenta de veure que els passos que van explicar són els que segueixo jo. La variació de cloïsses amb taronja i la de llimona les trobo molt interessants, gràcies per deixar-ne constància!!Annahttps://www.blogger.com/profile/18329737703036273667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-82052517734155715682009-02-01T23:02:00.000+01:002009-02-01T23:02:00.000+01:00mai, benvinguda a la confraria dels arrossaires, i...mai, benvinguda a la confraria dels arrossaires, i gràcies per associar-me amb aquest cereal tan freqüent a la dieta, deus pensar molt en mi!<BR/>algun dia ens hauràs de fer una classe de trucs de restaurant aplicables a casa com aquest que dius, segur que tindria molt d'èxit.<BR/>una abraçada!Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-34344782805095723822009-01-31T20:23:00.000+01:002009-01-31T20:23:00.000+01:00Manel,tot al detall!! que ben explicat ,saps que m...Manel,tot al detall!! que ben explicat ,saps que m´estic fent una fan de l´arròs? i cada día que sento arròs,tradueixo: Manel,jajajaja , avui mateix que l´Antòn ha comprat unes galeres precioses,m´he sorprès dient: avui em menjaría un arròs amb aquestes galeres....<BR/>El que m´ah deixat meravellada és el rissotto amb gorgonzolla enriquit amb les làmines de figa, no dubtis que aquest l´he de probar m´ha semblat increíble.<BR/>Nosaltres també ho fem el tallar la cocció de l´arròs per continuarla després fins i tot envasem les raccions al buit i així duren tres dies bé, he de dir que jo més m´estimo fet i acabat , però queda perfecte.<BR/>Esperaré la nova crònica, ja saps que m´agraden i son interessantíssimes.<BR/>una abraçada amicMaihttps://www.blogger.com/profile/05115505348145384923noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-8789845306149650262009-01-31T20:19:00.000+01:002009-01-31T20:19:00.000+01:00Em quedo amb totes les receptes, a qual millor. Sa...Em quedo amb totes les receptes, a qual millor. Salut!!!OLLES I SOMRIUREShttps://www.blogger.com/profile/08056944817145603366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-69454397147295584502009-01-31T20:17:00.000+01:002009-01-31T20:17:00.000+01:00eva, jo també l'he fet avui, el pronto tartufo, i ...eva, jo també l'he fet avui, el pronto tartufo, i l'he enriquit al final amb una mica d'oli de tòfona blanca italià, tot i que gairebé no caliz perquè la veritat és que l'aroma i el sabor m'han agradat força, es nota que porta tòfona, però en canvi la textura dels grans no m'ha agradat, i als de casa tampoc; com que els deuen tractar per impregnar-los dels ingredients, un cop cuit quedaven com de goma, tenen una textura diferent. però per ser un plat preparat, com dius tu, el conjunt és acceptable.Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-59894553556689180052009-01-31T19:04:00.000+01:002009-01-31T19:04:00.000+01:00Manel, genial la crònica!!! Jo divendres per dinar...Manel, genial la crònica!!! Jo divendres per dinar vaig fer el risooto pronto de tartufo, haig de dir que ens va agradar molt i vaig posar foie per sobre com va dir el Nicola i estava realment bo per ser preparat!!! A mi també em va agradar molt el curs!!!!<BR/>Petunets, <BR/>Eva.El cullerot Festuchttps://www.blogger.com/profile/00478865660458089520noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-77585038881293139752009-01-31T01:00:00.000+01:002009-01-31T01:00:00.000+01:00mercè, tramposa, vas aconseguir que ahir tots parl...mercè, tramposa, vas aconseguir que ahir tots parlessim de tu (vol dir que també et recordem i havíem vist el bloc). un petó en la distància.<BR/><BR/>su, aquí tenemos la suerte de que tanto caprabo como bon preu nos organizan clases de cocina, son gratuitas y encima nos reagalaron paquetes de riso arborio y de risotto preparado.<BR/><BR/>maria, jo també vaig fer la traslació del truc dels restaurants a casa per quan hi hagi convidats. <BR/>feliç aniversari!<BR/><BR/>marta, ja vas sentir que la nata està prohibida. de fet, només l'hauríem de fer servir per a les postres, però la veritat és que moltes vegades facilita les coses i les millora. per`oengreixa molt!!!<BR/><BR/>txell, ja has vist que jo no els faig tan cremosos que en altres llocs, perquè tampoc m'agrada que nedi l'arròs en líquid, m'agrada que tinguin la cremositat del formatge i prou. jo crec que a la llarga també t'agradaran.<BR/>cuida't molt:))<BR/><BR/>sara, només és qüestió de posar-se a escriure en lloc de jugar a la botifarra :)) <BR/>la veritat és que jo he fet més cròniques que risotti els nostres amics d'ahir, de manera que ja surt sense esforçar-se gaire.<BR/><BR/>salvia, lo lamento pero me parece que sólo lo hacen en barcelona, ni siquiera en otras ciudades de catalunya. pero podeis pasar la idea a otras cadenas a ver si os oranizan cursos. un beso!<BR/><BR/>gemma, la veritat és que mai ningú m'havia explicat en directe com es fa un risotto, i aquell parell, encara que ho enfoquessin a un nivell molt bàsic, es nota que hi tenen la mà trencada.<BR/>la veritat és que el detall de les figues per acabar el risotto amb gorgonzolla, que ja és bo per si sol, m'atrau força, però aquest cap de setmana potser faré el de llimona i alfàbrega, si en trobo.<BR/><BR/>pepin, apunta't a la pròxima a veure si així ens coneixem personalment; nosaltres també anem a vegades a classes del pep nogué al bon preu, a veure si coincidim.<BR/>ja he vist la teva explicació de com refredar l'arròs, em sembla una bona idea per quan tens convidats.<BR/><BR/>glòria, us vam trobar a faltar, però segur que a la pròxima coincidirem.<BR/>una abraçada!Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-22080112204439400982009-01-30T22:54:00.000+01:002009-01-30T22:54:00.000+01:00Manel,A nosaltres ens agraden molt els risottos i ...Manel,<BR/><BR/>A nosaltres ens agraden molt els risottos i com que no varem poder ser a la classe, queden apuntades les propostes i les recomanacions del Nicola i el Francesco i que tu ens trasllades en aquesta crònica tan ben detallada.<BR/><BR/>Fins aviatGlòriahttps://www.blogger.com/profile/15041689937414287549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-1851542130645811812009-01-30T18:11:00.000+01:002009-01-30T18:11:00.000+01:00Manel, Quina passada de crònica, als cursos que tu...Manel, <BR/><BR/>Quina passada de crònica, als cursos que tu vagis ja no caldrà que hi vagi jo, llegint les teves cròniques m'estalviaré d'anar-hi. La tècnica de deixar l'arroç a mitja cocció tambè ens la va explicar en Pep Nogué a un curs de cuina de Bon Preu Esclat. Ell ens va dir que a casa es pot extendre a la safata de forn i posar-lo al congelador fins que queda ben fred. Ell tambè ens va dir que als restaurants no només apliquen la tècnica amb els rissoti sino que l'apliquen a tot tipus de preparacions am arròs. Aquesta tècnica que ens va explicar en Pep l'explico a un post del meu bloc anomenat arròs de sipia, ceps i gambes.Pepinhttps://www.blogger.com/profile/00053641695949967935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-39749656190907235712009-01-30T11:09:00.000+01:002009-01-30T11:09:00.000+01:00Manel, quina velocitat! M'agrada veure que tot un ...Manel, quina velocitat! <BR/>M'agrada veure que tot un expert com tu va trobar la classe interessant i en fa una bona crítica... que en els risottos, la teva opinió és molt important!<BR/>Coincideixo amb tu que va ser una classe força instructiva, de nivell senzill i amb l'objectiu d'animar a tota l'audiència a fer risottos i aperdre'ls la por...<BR/>Quin faràs tu dels tres? Potser faràs el de gorgonzola amb figues? ;)Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-50782127494266863002009-01-30T10:19:00.000+01:002009-01-30T10:19:00.000+01:00¿El club Social Caprabo hace estas cosas???? Me te...¿El club Social Caprabo hace estas cosas???? Me tengo que enterar si por estas tierras hacen algo similar..... muy muy interesante!!!!! (ya sabes que me encanta el arroz) Besotes!!!salviahttps://www.blogger.com/profile/13725885794283312624noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-80466716492596472532009-01-30T09:52:00.000+01:002009-01-30T09:52:00.000+01:00Ets un crak Manel, com pots haver penjat ja la crò...Ets un crak Manel, com pots haver penjat ja la crònica?????? Felicitats, crònica genial!Sara Mariahttps://www.blogger.com/profile/16133269833997408198noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-89494165775048033972009-01-30T09:43:00.000+01:002009-01-30T09:43:00.000+01:00Ai Manel, doncs a casa nostra tenim el cor dividit...Ai Manel, doncs a casa nostra tenim el cor dividit amb els risottos, a mi no m'agraden gens i en Kike li agraden moltíssim. El problema que tinc amb aquesta preparació amb l'arrós és que el trobo massa líquid, i a mi m'agrada més aviat sec, és a dir, trobar els grans separadets... no sé si m'explico. tot i així, he de dir que quan ens presentes els teus, sempre els tastaria perquè tots m'entren pels ulls!<BR/>Aquesta gent del club social, són fantàstic i ens omplen d'oportunitats per aprendre trucs. Gràcies per fer una crònica tan detalla i ens apuntem els consells.<BR/>Milions de petons.<BR/>txLa cuina vermellahttps://www.blogger.com/profile/14625795564948241177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-27562919512940315182009-01-30T09:31:00.000+01:002009-01-30T09:31:00.000+01:00Molt bona crònica, es nota que ho portes dins! Jo ...Molt bona crònica, es nota que ho portes dins! Jo era de les de fer el risotto afegint la nata (espesa!)al final...em convertiré a no afegir-ni! Una bona posada en escena, felicitats als cuiners!<BR/>Fins la properaMarta Padenoushttps://www.blogger.com/profile/17816871091754087292noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-81365346983087399372009-01-30T08:25:00.000+01:002009-01-30T08:25:00.000+01:00Manel, una crònica estupenda, que reflecteix fil p...Manel, una crònica estupenda, que reflecteix fil per randa tot o molt bona part el que ens vàren explicar ahir. Realment, s'ha de desmitificar els risottos però el truqui de coure'ls en dos temps, és bàsic per quan convides a casa i no vols rebre a la gent, amb el devantal, remenant l'arròs.<BR/>Fins la propera...Mariahttps://www.blogger.com/profile/00029159030461581463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-74453440989465414182009-01-30T08:03:00.000+01:002009-01-30T08:03:00.000+01:00Manel, el Club Social Caprabo hace unas cosas inte...Manel, el Club Social Caprabo hace unas cosas interesantísimas respecto a la cocina. Por aqui nadie mueve ficha...somos pelin sosos la verdad.<BR/>Un beso amigoSuhttps://www.blogger.com/profile/02105561239848248836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-2557204176230974112009-01-30T06:30:00.000+01:002009-01-30T06:30:00.000+01:00Manel, quina puntualitat!! Per primera vegada teni...Manel, quina puntualitat!! Per primera vegada tenia les receptes abans que anéssiu al curs! jeje Però clar, tots aquests extres jo no els tenia. ;) He trobat curiosa la manera com fan els risotti als restaurants! Me n'alegro que la classe fos profitosa! :) Ara és qüestió d'anar reproduint les receptes, oi? ;)Mercèhttps://www.blogger.com/profile/18278122677850499132noreply@blogger.com