tag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post5236611330116526387..comments2024-03-28T08:36:45.572+01:00Comments on cuina generosa: el baieton o trinxatCuinagenerosahttp://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-13114184565762695582013-06-07T17:17:57.584+02:002013-06-07T17:17:57.584+02:00tinc un amic qué meja baietón un cop a la setmana,...tinc un amic qué meja baietón un cop a la setmana, jo pensava que era el trinxat del rest. de martinet, després vaig pensar en el de aprop de berga, també a casa meva de tota la vida(tocinaires i carnisers) i vaig dir, que dellons diu aquest del baiton de la patata amb col i cansalada rosta o sense, vaig pensar que aixó havia arribat del refugiats a fraça. fins avui que m´ha quedat clar que es el mateix.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-8764526683135973102011-08-10T18:32:32.130+02:002011-08-10T18:32:32.130+02:00josep, moltes gràcies per venir a veure'm de t...josep, moltes gràcies per venir a veure'm de tant en tant, i sobretot per participar.<br />dedueixo que tu també ets del moianès, potser ens coneixem i tot.<br />a mi em passa el mateix quan faig servir aquesta paraula, per això vaig voler fer un post amb el baieton al títol.<br />tens raó que amb els brots tendres de la col d'hivern queda molt millor, el que no sabia era això de collir-los al matí després de la gelada.<br />gràcies i fins aviat!Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-92182255946862998902011-08-08T19:44:30.216+02:002011-08-08T19:44:30.216+02:00Bon dia, a casa mirem sovint les teves receptes, p...Bon dia, a casa mirem sovint les teves receptes, però mai havíem participat fins avui. El baieton ha estat el catalitzador, bon plat, molt bó sobretot acabat de fer (no pas refregit com fan alguns restaurants). Reivindiquem aquest nom, desconegut, propi de la comarca i amb el que he sorprès més d'un convidat. Aprofito també per recomanar-vos que feu servir brots tendres de cols d'hivern (per això és un plat d'hivern i per la força que transmet) que collits el matí, la glaçada en desfà les fibres i en millora la textura i el sabor.<br />Felicitats pel blog i endavant a la cuina.josepnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-54572242346442672422008-04-08T18:18:00.000+02:002008-04-08T18:18:00.000+02:00Haig de dir que la primera vegada que vaig menjar ...Haig de dir que la primera vegada que vaig menjar trinxat va ser en una casa rural a la Cerdanya i des de llavors, en faig a casa perquè ens agrada força.<BR/><BR/>Sigui trinxat de la Cerdanya o baieton del Moianès, la veritat és que és un plat que val molt la pena.<BR/><BR/>Fins aviatGlòriahttps://www.blogger.com/profile/15041689937414287549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-56350774128131032732008-04-07T18:04:00.000+02:002008-04-07T18:04:00.000+02:00gràcies, cuina vermella, pel vostre comentari i pe...gràcies, cuina vermella, pel vostre comentari i pel vostre alè.<BR/>jo acabo de visitar la vostra pàgina i encara salivo amb la coca d'oli i amb la terrina freda d'hortalises, que ja m'he apuntat per al proper sopar que organitzi, perquè té una presència espectacular, i el gust no ho deu ser menys.<BR/>felicitats pel cap de setmana tant complert que heu passat!Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-3146806246969725482008-04-07T15:45:00.000+02:002008-04-07T15:45:00.000+02:00Manel, com ens agraden les històries que expliques...Manel, com ens agraden les històries que expliques i com ens agrada que reivindiquis el baieton del Moianès. Els de comarques ens hem de fer valer!<BR/>Una forta abraçada.La cuina vermellahttps://www.blogger.com/profile/14625795564948241177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-71879585251594201312008-04-07T10:17:00.000+02:002008-04-07T10:17:00.000+02:00tens raó, dolors, a casa a vegades també fregien e...tens raó, dolors, a casa a vegades també fregien el baieton amb alls, però no acostumoa fer-ho.<BR/>de tota manera, he mirat la teva recepta i per la foto sembla que estigui feta amb col blanca, i aquí fem servir la típica col verda.<BR/>pel que faa la cansalada, aquí es fa servir la blanca, que només és greix, sensecarn, de manera que com ara hem de vigilar més, només hi poso la que tiro a dins del trinxat, la rosta de fora ja l'he eliminat.<BR/>fins aviat!Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-81143540387397837112008-04-07T09:05:00.000+02:002008-04-07T09:05:00.000+02:00Manel, veig que tenim moltes receptes en comú. El ...Manel, veig que tenim moltes receptes en comú. El trinxat va ésser una de les primeres entrades al meu blog, jo a més, doro uns alls a la paella abans de ficar-hi la col i al posar el plat a taula els poso al damunt junt amb la cansalada.<BR/>Un plat de molts llocs i de cap en concret. A casa s'en feia sovint de trinxat.<BR/>Enhorabona per aquesta cuina de casa nostra.!!!dolorsshttps://www.blogger.com/profile/07899913916167520751noreply@blogger.com