tag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post7018991171453051377..comments2024-03-28T08:36:45.572+01:00Comments on cuina generosa: pollastre rostit amb rovellonsCuinagenerosahttp://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-18993244074632279562015-11-18T10:18:37.345+01:002015-11-18T10:18:37.345+01:00m'agrada molt tot això que m'expliques, al...m'agrada molt tot això que m'expliques, albert, perquè tots tenim aquesta memòria culinària compartida i, alhora, cadascú amb els seus matisos fruit de l'experiència particular i de l'entorn que ens ha tocat viure.<br />jo faig els rostits sense tomàquet, ja ho veus, i sovint sí que hi poso prunes i altres fruites, però aquesta fórmula d'avui, la més senzilla (pollastre, ceba, alls, conyac i herbes) és la més satisfactòria per a mi, la que ressalta més el gust de la carn sense disfressar-la. després puc fer el pollastre amb gambes o amb fruites, però aquesta manera de rostir sense gaire més per a mi és l'ideal.<br />de fet, fins i tot vaig fer fa poc un rostit totalment vegetal, amb el mateix sistema però sense pollastre, només amb ceba i alsl, i va quedar un suc realment potent que vaig fer servir per potenciar el gust d'unes verdures simplement escaldades i marcades. el pots trobar aquí:<br />http://cuinagenerosa.blogspot.com.es/2015/05/verdures-amb-suc-de-rostit-vegetal.html<br />sobre això dels ossos que dius, el que faig jo sovint és rostir a la mateixa cassola o en una altra la carcanada del pollastre, ben rostida amb algunes verdures, per obtenir-ne un brou fosc o per reforçar el sabor del rostit.<br />gràcies pel comentari i fins aviat!Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-87746411541394580102015-11-17T16:33:13.887+01:002015-11-17T16:33:13.887+01:00Oh, Manel, el pollastre rostit és la meva recepta ...Oh, Manel, el pollastre rostit és la meva recepta preferida. És la que va fer que ma mara m'inculqués el gust per cuinar... Mai ho havia probat amb bolets i de ben segur que ho probaré de fer a casa. És curiós veure que ho fem de manera diferent fins i tot fent-ho de forma tradicional (ara, ho faig al roner) com és el cas de la quantitat d'alls (jo en poso poquets, 2 dents) o que jo faig servir tomàquet i prunes (buscant més dolçor que arma d'herbes). El suc que et queda es veu llaminer i gustós, felicitats!<br /><br />Potser no és gaire cosa però quan cuino pollastre del "super" com tu en aquesta recepta, desosso la cuixa i la contracuixa i marco els ossos en l'oli de la cocció i així obtenir el poc sabor que té el pollastre.<br /><br />La cuina tradicional, com aquesta, mai cansa :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08856234336835043356noreply@blogger.com