tag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post7820614897272650694..comments2024-03-28T08:36:45.572+01:00Comments on cuina generosa: anem al gra (4)Cuinagenerosahttp://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-86349008231883965602015-05-07T17:45:13.882+02:002015-05-07T17:45:13.882+02:00A l´Aragò sempre es cuinen amb beina.A l´Aragò sempre es cuinen amb beina.Quiero ser súper famosahttps://www.blogger.com/profile/13500892512423466566noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-51399359038677628812015-03-17T22:17:04.644+01:002015-03-17T22:17:04.644+01:00Queden guardades aquestes receptes de faves amb bo...Queden guardades aquestes receptes de faves amb borra!! Jo sols les he provat saltejades i amb truita, però n'hi ha alguna que tens per aqui que m'ha robat el cor...gràcies Manel!<br />AnnaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10942385237981885796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-46792071152122298532014-03-20T15:19:28.758+01:002014-03-20T15:19:28.758+01:00Tot just ara he arribat de l'hort carregat de ...Tot just ara he arribat de l'hort carregat de faves i disposat a cuinar-les amb la beina. Personalment, m'agraden amb un toc d'herbassana (menta) fresca i tambe, si puc, amb una mica de carxofeta igualment saltejada.Davidhttps://www.blogger.com/profile/09805207097294151796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-72726546015101437782013-05-20T09:14:50.408+02:002013-05-20T09:14:50.408+02:00aquests darrers dies n'he publicat una altra r...aquests darrers dies n'he publicat una altra recepta, de faves amb pell, i demà en sortirà encara una altr. espero que t'agradin!Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-58065138630685236632013-05-20T01:02:16.682+02:002013-05-20T01:02:16.682+02:00Avui m'han regalat una bossa de faves tendríss...Avui m'han regalat una bossa de faves tendríssimes i un all tendre. I ves per he anat a parar al teu blog, buscant si valia la pena cuinar-les amb la beina. Ara ja ho tinc clar. Moltes gràcies. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-42900708985646864752013-02-04T13:02:47.902+01:002013-02-04T13:02:47.902+01:00tenint en compte que el post és el 2008, d'aqu...tenint en compte que el post és el 2008, d'aquella espatlla ja no en queda ni el record, però potser puc trobar-ne una foto... ;-)Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-2853642995556637542013-02-04T13:01:15.932+01:002013-02-04T13:01:15.932+01:00em sembla que ara és difícil trobar arreu faves ac...em sembla que ara és difícil trobar arreu faves acabades de collir, però unes bones mongetes tendres són una magnífica alternativa per afusellar aquest plat, com dius tu ;-)Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-71597027397401247642013-02-04T12:01:36.417+01:002013-02-04T12:01:36.417+01:00Maneeel! enviam el q et queda de la pota de pernil...Maneeel! enviam el q et queda de la pota de pernil , que se m'ha acabat!! jeje<br />Àfrikaa Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-49206957624701155092013-02-04T11:44:19.008+01:002013-02-04T11:44:19.008+01:00buaaa!! aki a ciutat és mega difícil trobar res ac...buaaa!! aki a ciutat és mega difícil trobar res acabat de collir, les veines d'aqui ja crien malves gairebé!! així q he pensat fusilar el teu plat amb mongeta tendra perona, ale!! tomaya. <br /><br />ÀfrikaaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-15518089737515537682008-06-09T00:14:00.000+02:002008-06-09T00:14:00.000+02:00m'alegro que t'agradin les faves amb pell. el fran...m'alegro que t'agradin les faves amb pell. el francesc, del país valencià, em va donar una altra idea boníssima que ja he provat i penjaré aviat.Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-36706308528699900442008-06-08T22:38:00.000+02:002008-06-08T22:38:00.000+02:00Jo tb las he menjat ofegades amb all tendre o en t...Jo tb las he menjat ofegades amb all tendre o en truita i estan bonissimas. Aixi las fa la meva mare pero quan son tendres.Marisabelhttps://www.blogger.com/profile/05611638584440190013noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-42485111619995295102008-06-04T13:07:00.000+02:002008-06-04T13:07:00.000+02:00francesc, jo tampoc ho deia en plan competició, t'...francesc, jo tampoc ho deia en plan competició, t'ho deia admirat per la imaginació i els recursos de la gent del teu poble per tirar endavant. potser al meu també hi havia hagut coses semblants però no les conec, en canvi veig que tu sí que conserves vives moltes tradicions i costums a l'hora d'utilitzar els recursos disponibles. <BR/>gràcies per donar-nos-les a conèixer.Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-33068740676468609692008-06-04T08:04:00.000+02:002008-06-04T08:04:00.000+02:00Hola Manel: de veritat que no pretenia fer cap com...Hola Manel: de veritat que no pretenia fer cap competició. Pel que fa a les receptes, només volia suggerir-te variacions perquè veig que t'agrada molt la cuina i que t'ho passes pipa guisant. El que passa és que el meu poble és molt petit i la gent se les havia d'enginyar per menjar variat amb els pocs o molts ingredients de què disposaven. Què era època de faves? Doncs, amb saladura, torrades o el que fóra. Què hi havia tomates? Doncs, al forn, en conserva o confitura o el que es poguera. I és que la fam aguditza l'enginy, no trobes? SalutacionsFranceschttps://www.blogger.com/profile/17978125956760108158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-15037603100810333322008-06-03T23:03:00.000+02:002008-06-03T23:03:00.000+02:00myriam, ara hi passo, però si dius que és un premi...myriam, ara hi passo, però si dius que és un premi, ja et dono les gràcies a l'avançada<BR/><BR/>francesc, quina lliçó de cuina popular del teu país! m'alegro que compartim aquests records, però és clar que en varietat de preparacions tu guanyes.Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-87121886119491686852008-06-03T19:36:00.000+02:002008-06-03T19:36:00.000+02:00Les faves tendres, acabades de collir, sempre són ...Les faves tendres, acabades de collir, sempre són les més bones. A Beneixama les mengem fins i tot crues, acompanyades d'un bon pa amb oli i alguna saladura (tipus moixama, garrofeta o bacallà). Jo les he mejades moltes vegades sense llevar-les la tavella, que es cou molt bé. Així, amb cuixot, com tú dius, també n'he menjades. Quan eren molt tendres, de vegades ma mare les torrava a la planxa amb una mica de sal i un raget d'oli i estaven boníssimes. També les feia cuites amb ceba fregida a trossets, ben rosseta, les faves i unes carxofes, també ben tendres, tallades a huitens, sal i una xorradeta de vi blanc i aigua. Ja em diràs, si fas aquestes variacions, si t'han agradat.<BR/>Ara me n'ha vingut una altra, però amb faves una mica més fetes. Era així: ceba ben sofregida amb oli. Se'n treia la ceba i s'hi feia daurar bé uns bons trossets de costella de porc, faves tendres i carxofes tallades a quarts. Vi blanc, pebre i clavell (una puntadeta) i a coure-ho a l'olla exprés uns 20 minuts. També era molt bo. La costella quedava tova i es desfeia a la boca...mmm, quina salivera!Franceschttps://www.blogger.com/profile/17978125956760108158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-9820553068804730432008-06-03T18:28:00.000+02:002008-06-03T18:28:00.000+02:00Carai!! què bo, i recent collides encara més!!! El...Carai!! què bo, i recent collides encara més!!! El temps acompanya a menjar-ne un bon plat.<BR/>Quan puguis passa pel meu bloc i recull un premi!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-35325763677735502212008-06-03T09:25:00.000+02:002008-06-03T09:25:00.000+02:00dolorss, a mí també m'agrada a la cuina recrear co...dolorss, a mí també m'agrada a la cuina recrear coses que tinc guardades a la memòria, i aquesta n'és una, per això m'ha fet gràcia explicar-vos-la<BR/><BR/>cuina vermella, espero que el vostre hort vagi creixent, segur que el teniu tan ben cuidat com tot el que feu i us donarà moltes alegries.Cuinagenerosahttps://www.blogger.com/profile/06120948538164327659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-51100900594516480352008-06-03T08:34:00.000+02:002008-06-03T08:34:00.000+02:00Enguany, ens hem fet un petit hort i ja tenim fave...Enguany, ens hem fet un petit hort i ja tenim faves, només en tenim un grapadet, i serà una tapa només per tastar-les... en fi les teves tenen una pinta estupenda.<BR/>Fes un petó ben gran al pare, la seva dedicació a l'hort no té preu!!!La cuina vermellahttps://www.blogger.com/profile/14625795564948241177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5360563568055899137.post-27904467890341039892008-06-03T01:09:00.000+02:002008-06-03T01:09:00.000+02:00Manel, ja no me’n recordava de les faves cuinades ...Manel, ja no me’n recordava de les faves cuinades amb la beina.<BR/>Al meu par li encantaven, ell n’hi deia “xiulets”, i el que tu dius acabades de collir de l’hort, bonissimes. <BR/>La meva mare les feia com si fos verdura i desprès les passava per la paella amb una mica d’oli del confitat o del tupí i tomata. <BR/>Gràcies per fer-me venir a la memòria coses que estaven dormides.dolorsshttps://www.blogger.com/profile/07899913916167520751noreply@blogger.com