dilluns, 22 de setembre del 2008


amanida d'espinacs amb formatge de cabra

Com sap tothom, als nens costa fer-los menjar amanides, i si se surten del tomàquet i l'enciam habituals, encara costa més, de manera que sempre s'ha de buscar la manera de fer-los-les més mengívoles.

La proposta d'avui no pot ser més senzilla, i d'alguna manera es pot complementar amb els tomàquets amb formatge de cabra, que és una manera de menjar tomàquet que als meus fills els encanta.

En aquest cas, les fulles d'espinacs, que han de ser petites i tendres, s'amaneixen amb vinagre de mòdena i oli d'oliva, es posen en una plata amb minitomàquets de pera partits per la meitat, i se salen amb sal maldon.

Finalment, unes rodanxes de formatge de cabra a les quals haurem donat un cop de microones perquè s'escalfi i es fongui una mica.

La paradoxa és que abans de dinar, ahir l'Aleix i la Lara van trucar per avisar que es quedaven a menjar cadascú a casa dels amics amb els quals estaven, i l'amanida no la van tastar. De segon havia fet fideuada, però la que va sobrar no va durar gaire: no sé si és que no els van donar gaire de menjar, però quan van arribar tots dos el primer que van fer va ser posar-se un bon plat de fideus.

18 comentaris:

  1. Bonica i sana, què bona amanida!!
    M'encanta, veí.

    canela

    ResponElimina
  2. la combinació és boníssima, a casa, a vegades, en aquesta amanida hi incorporem uns retallonets de carnsalada fregideta...

    ResponElimina
  3. bonísima aquesta amanida ,i els espinacs es veuen tant tendrets........jo com la cuina vermella també i afegeixo gènere,en el meu cas uns costronets de pa amb all ...

    ResponElimina
  4. canela, és una amanida ben senzilla, però si agrada els veïnsde comarca, ja em dono per satisfet.

    parella vermella, a mi també m'agrada amb cansaladeta fregida, o trossets de pa fregit, alguna nou... però amb cura, perquè tot això i el formatge porten moltes i moltes calories i no vull que la roba torni a minvar, ara que s'ha eixamplat.

    mai, jo de pa fregidet o torrat també n'hi poso, però ntat amb all no ho he provat, és una bona idea...

    su, ¡qué derroche de elocuencia con sólo tres letras! ¡muchísimas gracias!

    ResponElimina
  5. oh!oh! si l'amanida porta formatge ja és genial!! Aquesta amb el formatge de cabra havia de ser boníssima!!!!! (què formatgera sóc....)

    ResponElimina
  6. si si...i amb el formatge una mica calentet...mmmm

    ResponElimina
  7. L'amanida, boníssima, les tomates amb formatge de cabra... abellidoríssim! Salutacions.

    ResponElimina
  8. Com ja saps les espinacs en amanida es un dels meus plats preferits, i aquesta amb formatge esta de mort!!
    Gràcies pel consell de la salsa agredolça, tinc un Lidl a Sant Feliu i aniré a mirar si en tenen

    ResponElimina
  9. Manel

    M'agraden molt les amanides sobretot si porten tomàquet i formatge. L'unica "pega" és que no soc un fan de Popeye.

    Una abraçada

    ResponElimina
  10. myriam, jo també sóc molt formatger (massa, que engreixa molt), el formatge millora tant una amanida com la pasta o un tros de carn a la planxa.

    anna, el formatge de cabra calentet i una mica fos és una delícia, posat sobre qualsevol cosa.

    francesc, a casa els agrada més una bona rodanxa de tomàquet amb formatge, però els espinacs així també passen més bé.

    xaro, hi ha molta gent que encara no està acostumada als espinacs crus en amanida, però si són tendres i frescos, ja ho saps...

    josep, jo no sóc gaire de fulles verdes ni fan de popeye, però uns espinacs ben tendres amb una mica de vinagre de mòdena passen de meravella i segur que et fan canviar una mica d'opinió.

    ResponElimina
  11. Me encanta, la combinación de espinacas y queso de cabra siempre queda estupenda!!! Saludos!!!

    ResponElimina
  12. Molt bona aquesta amanida, la combinació d'espinacs i formatge de cabra és boníssima, i si afegim ja el tomaquet és boníssima. Feia dies que no passàvem per aquí, ens perdonaràs, però hem estat una mica enfeinades.
    Un petó!!!

    ResponElimina
  13. A mi els espinacs és una de les verdures que més m'agraden, des de petita, suposo que sóc una mica rareta, però va a gustos. El formatge de rulo de cabra, em xifla, i la combinació ideal. Aquesta per no tenir complicació és una amandida molt fàcil de recordar.

    Salut!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  14. Imposible hacer hoy trabajar el traductor, pero la única forma que soy capaz de comer espinacas es en ensaladas como esta :)

    ResponElimina
  15. salvia, tiene toda la razón, es una combinación infalible y el toque del vinagre de módena la complementa perfectamente.

    delícies, esteu perdonades i, al contrari, us agraeixo molt la visita. de fet, m'ha permès descobrir el vostre bloc que la veritat és que confonia amb un altre que porta el mateix nom (sense l'afegitó barcelona-buenos aires). en la primera visita que li acabo de fer m'ha fet molt bona impressió i ja us he posat al meu bloglines perquè m'avisi de totes les novetats que hi apareguin.

    olletes, m'alegra haver encertat tant els teus gustos, i espero que t'agradi la combinació si la proves.

    margarida, lamento lo del traductor, pero la receta de hoy no tiene mucho secreto, espinacas tiernas, aceite, vinagre de módena, tomatitos de pera y queso de cabra calentado; y el comentario iba en este mismo sentido, que a los niños, como en tu caso, sólo con el señuelo del queso se comen las espinacas... aunque a última hora los dos se quedaron a comer en casa de sus amigos y el truco esta vez no funcionó.

    ResponElimina
  16. Aquí sí que no m'enxampes, Manel, perquè sóc molt poc formatger, i el formatge de cabra ja el trobo massa fort, pel que això de menjar fulles d'espinacs sense coure, com diria el nostre bon amic Francesc, no m'és gens abellidor. :))

    ResponElimina
  17. enric, amic, lamento discrepar en això dels formatges, però no saps què et perds, sobretot en un país com el nostre que n'ofereix tantes i tantes varietats. i els espinacs sense coure, a mi, que no sóc pas gaire d'herbes ni fulles, sí que m'agraden (de tant en tant, eh?).

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte