dissabte, 28 d’abril del 2012

saltat de verdures amb gambes i pesto vermell sobre llit d'arròs blanc


El 'pesto rosso' és una salsa fantàstica, cada vegada m'agrada més. Fa ben poc el vaig fer servir de contrapunt en un bacallà confitat, i va ser un dels ingredients més elogiats del plat per part de la persona a la qual el vaig dedicar.
Com que en va quedar, de salsa, vaig pensar si fer-la servir simplement per amanir un plat de pasta, però vaig preferir fer una recepta nova, inspirada en una que vaig fer l'any passat i, com tantes, no havia tornat a fer. La podeu trobar aquí
En aquest cas, vaig posar a bullir arròs blanc (potser hauria quedat millor amb arròs basmati, però al meu fill no li agrada massa i vaig triar un arròs rodó del Delta).
Mentre es feia l'arròs, vaig escalfar oli al wok i vaig passar-hi unes cues de gamba pelades i salades, només mig minut per banda, per aromatitzar l'oli en el qual immediatament, quan hem retirat les gambes, saltem ceba tendra, pebrot verd, pebrot vermell, pastanaga i carbassó, tallat tot en juliana, durant uns minuts, més o menys segons si volem trobar les verdures cruixents o no.
Quan estiguin al nostre gust, hi afegim les gambes, donem un parell de voltes al conjunt, hi afegim el pesto vermell i apartem del foc. En cas que la salsa estigui molt espessa, hi podem posar una mica d'aigua i deixar-ho un minut més al foc, removent el conjunt.
Per servir el plat, posem un llit d'arròs blanc i, a sobre, la verdura amb les gambes i la salsa. 
El pesto vermell es fa substituint l'alfàbrega del pesto verd tradicional per tomàquets secs escaldats i conservats en oli amb all i herbes. Posem al vas del túrmix els tomàquets, oli de conservar-los, una mica d'all (amb compte), formatge parmesà ratllat (o un altre formatge sec) i pinyons (o una altra fruita seca). Triturem sense passar-nos, que ha de tenir una textura una mica granelluda, i ja el tenim a punt.
He de dir que a l'Aleix li va agradar molt, aquest platillo que ens va servir de dinar ahir divendres. I, com jo, es va declarar partidari fervent d'aquesta salsa tan senzilla i gustosa.

10 comentaris:

  1. Oh! No havia sentit a parlar mai del pesto vermell. Ha d'estar boníssim!! Els tomàquests dessecats en oli, all i herbes els prepares tu mateix?
    M'apunto la recepta per preparar així que pugui! ;-)

    Eva

    ResponElimina
  2. Um.. aquestes gambes fan molt bona pinta.. i el plat t'ha quedat preciós :D
    Hem quedo de seguidora ja mateix!

    Un petó!

    ResponElimina
  3. Això és deliciós, Manel!!!! Jo m'apunto aquest "pesto vermell" perquè segur que m'agrada molt!
    Petons

    ResponElimina
  4. Manel fantastica esta combinación y la foto esta suprema

    ResponElimina
  5. Doncs mira, ja m'has solucionat el dinar de demà!sortint de la feina vaig a comprar els tomàquets secs que és l'únic que em falta. Les gambes, faré servir unes que tinc congelades..., espero que també em serveixin.
    Gràcies

    ResponElimina
  6. El pesto vermell és tot un descobriment; nosaltres vam enamorar-nos-en per casualitat perquè teníem una tirallonga de tomàquets secs sense ofici ni benefici per casa, em vaig documentar per veure què fer-ne i van acabar en forma de pesto (jo hi vaig posar una mica d'alfàbrega, però no en tenia massa gust). Des de llavors, he hagut d'anar a comprar tot sovint tomàquets secs per rehidratar-los!

    ResponElimina
  7. Que delicia de mezcla. me encanta!!!!. Besos

    ResponElimina
  8. Quina recepta més deliciosa! Fa una pinta excepcional, ens l'apuntem!

    Avui al bloc d'Esfruita.com, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us proposem un rissotto de remolatxa! Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
    www.esfruita.com/assessorem/rissotto-de-remolatxa

    ResponElimina
  9. Qué super bò, ja soles el títol em feia salivar. M'agrada molt aquesta sofisticació. Ara, jo la presentació no se si la igualaria, ha quedat molt bé. Gràcies per la idea, a veure si m'animo. Petons!

    www.cocinanos.blogspot.com

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte