Cremes, truites, arrossos, llegums, capipota. Què tenen en comú? Tot i res. Són plats tradicionals, senzills, casolans, però també se'ls pot donar un toc modern, sofisticat, exòtic. Són els plats que cuino més sovint i els que més agraden a casa (bé, la capipota i els callos m'agraden a mi, bàsicament). Són plats dels quals em ve de gust parlar avui que torno a escriure al blog després de més d'un any sense publicar cap entrada.
El motiu? El motiu de no publicar, els motius, ja els he explicat altres vegades: gràcies al blog, he trobat altres col·laboracions que em roben temps i energies, i la inèrcia de les xarxes va en contra dels blogs: per escriure un post com aquest, cal tenir temps, reflexionar, escriure, corregir, documentar, il·lustrar. A Instagram és un moment fer una foto i penjar-la, no cal dir-ne gaire cosa, a vegades no cal ni explicar el plat. És la immediatesa que molta gent busca, l'extrem oposat de la reflexió que implica escriure en un blog.
Si voleu llegir alguna de les coses que escric, les podeu trobar per exemple al web Gastronosfera, en aquest enllaç. Veureu que els articles apareixen en castellà, quan els obriu podeu canviar al català clicant sobre el CAT que apareix a dalt de tot, a la dreta. Si sou de Castellar, em podeu llegir cada mes a la secció 'El menjador', on explico experiències en establiments del poble però també reflexiono sobre qüestions genèriques del món del menjar i l'alimentació.
D'arrossos en publico un cada dijous a Instagram, amb ingredients diferents però amb tècniques com les que he explicat en les 93 receptes d'arròs que he publicat al blog al llarg dels seus 11 anys de vida, complerts el març passat, i que podeu trobar aquí. A veure si m'animo i arribo als cent!
Cremes gustoses
De callos i capipotes no sé si en tincc gaires al blog, segur que alguns en trobareu a l'apartat de menuts. I de truites n'hi ha unes quantes aquí, i moltes més que he anat penjant a Instagram. Dels llegums en parlaré un altre dia.
Deixo per al final les cremes, sobretot de verdures; en trobareu unes quantes publicades aquí, però deixeu-me dir-vos unes quantes coses que he anat practicant, perquè n'he fet moltes ara que tinc una nena petita i és la millor manera que mengi verdures. Com que no les acostumo a fer mai iguals, ella ja no pregunta de què són sinó que les anomena 'cremes d'invents del papa'. I se les menja amb plaer, amb una mica de ceba fregida per sobre, o crostonets de pa, o pernil picat o qualsevol altre guarniment que li posi. O soles.
La darrera que he fet aquesta setmana ha estat una crema de pastanagues, amb patata i ceba. Em servirà una mica per explicar coses sobre les cremes de verdures.
Una: no faig mai allò de pelar les verdures, ficar-les a l'aigua amb sal i bullir-les, triturar i servir. Queden insípides, amb gust de bullit.
Per fer aquesta darrera crema, per exemple, vaig pelar les pastanagues i les vaig tallar de llarg en làmines gruixudes, i les patates, a rodanxes també amples, igual que la ceba. Ho vaig posar tot sobre una planxa gran untada amb oli, les vaig salpebrar i quan van agafar un color torrat a banda i banda, les vaig afegir a l'olla amb aigua bullent. Triturades un cop cuites, la crema tenia un gran sabor, i no ho vaig fer però podia haver-hi afegit un raig de llet al final, o coure les verdures en brou (de verdures, com el que queda de bullir unes patates i mongetes, per exemple, o de pollastre, casolà o de bric, que ara se'n troben de ben bons si no tenim temps de fer-los a casa).
Si no hagués fet les verdures a la planxa, les hauria tallat a daus petits i els hauria sofregit amb oli a la mateixa olla, fins que s'enrossissin, hauria cobert amb aigua i/o brou i hauria acabat la crema de la mateixa manera. El rostit fa pujar el sabor de les verdures i, per tant, de les cremes.
I de què les faig? Aquesta era simple, de pastanaga, però les 'd'invents', que diu l'Arlet, les faig amb el que hi ha a la nevera: una patata, mitja ceba, tres pastanagues, mig carbassó, un tros de fonoll, carbassa, col, espinacs, pèsols... Si la vull verda, més col o espinacs, si la vull d'un morat potent, un parell de remolatxes crues o ja cuites. Cremes amb un ingredient predominant (pèsols, carbassó), sempre amb algun altre ingredient (m'agrada molt el gust que dona el fonoll, la ceba no hi falta mai, la patata ajuda a espessir, els pèsols endolceixen...).
Cuina de casa, cuina senzilla, sense renunciar al sabor, perquè ens agrada menjar i volem que la nena també n'aprengui, i que aprengui, que ja en va aprenent, a menjar de tot, molts dies una cremeta amb una truita de carxofes, unes llenties o uns cigronets simplement saltats amb oli d'all i julivert, i un altre, alguna coseta més elaborada a casa o en un restaurant, que també hem d'anar afinant-li el morret.
Si voleu llegir alguna de les coses que escric, les podeu trobar per exemple al web Gastronosfera, en aquest enllaç. Veureu que els articles apareixen en castellà, quan els obriu podeu canviar al català clicant sobre el CAT que apareix a dalt de tot, a la dreta. Si sou de Castellar, em podeu llegir cada mes a la secció 'El menjador', on explico experiències en establiments del poble però també reflexiono sobre qüestions genèriques del món del menjar i l'alimentació.
D'arrossos en publico un cada dijous a Instagram, amb ingredients diferents però amb tècniques com les que he explicat en les 93 receptes d'arròs que he publicat al blog al llarg dels seus 11 anys de vida, complerts el març passat, i que podeu trobar aquí. A veure si m'animo i arribo als cent!
Cremes gustoses
De callos i capipotes no sé si en tincc gaires al blog, segur que alguns en trobareu a l'apartat de menuts. I de truites n'hi ha unes quantes aquí, i moltes més que he anat penjant a Instagram. Dels llegums en parlaré un altre dia.
Deixo per al final les cremes, sobretot de verdures; en trobareu unes quantes publicades aquí, però deixeu-me dir-vos unes quantes coses que he anat practicant, perquè n'he fet moltes ara que tinc una nena petita i és la millor manera que mengi verdures. Com que no les acostumo a fer mai iguals, ella ja no pregunta de què són sinó que les anomena 'cremes d'invents del papa'. I se les menja amb plaer, amb una mica de ceba fregida per sobre, o crostonets de pa, o pernil picat o qualsevol altre guarniment que li posi. O soles.
La darrera que he fet aquesta setmana ha estat una crema de pastanagues, amb patata i ceba. Em servirà una mica per explicar coses sobre les cremes de verdures.
Una: no faig mai allò de pelar les verdures, ficar-les a l'aigua amb sal i bullir-les, triturar i servir. Queden insípides, amb gust de bullit.
Per fer aquesta darrera crema, per exemple, vaig pelar les pastanagues i les vaig tallar de llarg en làmines gruixudes, i les patates, a rodanxes també amples, igual que la ceba. Ho vaig posar tot sobre una planxa gran untada amb oli, les vaig salpebrar i quan van agafar un color torrat a banda i banda, les vaig afegir a l'olla amb aigua bullent. Triturades un cop cuites, la crema tenia un gran sabor, i no ho vaig fer però podia haver-hi afegit un raig de llet al final, o coure les verdures en brou (de verdures, com el que queda de bullir unes patates i mongetes, per exemple, o de pollastre, casolà o de bric, que ara se'n troben de ben bons si no tenim temps de fer-los a casa).
Si no hagués fet les verdures a la planxa, les hauria tallat a daus petits i els hauria sofregit amb oli a la mateixa olla, fins que s'enrossissin, hauria cobert amb aigua i/o brou i hauria acabat la crema de la mateixa manera. El rostit fa pujar el sabor de les verdures i, per tant, de les cremes.
I de què les faig? Aquesta era simple, de pastanaga, però les 'd'invents', que diu l'Arlet, les faig amb el que hi ha a la nevera: una patata, mitja ceba, tres pastanagues, mig carbassó, un tros de fonoll, carbassa, col, espinacs, pèsols... Si la vull verda, més col o espinacs, si la vull d'un morat potent, un parell de remolatxes crues o ja cuites. Cremes amb un ingredient predominant (pèsols, carbassó), sempre amb algun altre ingredient (m'agrada molt el gust que dona el fonoll, la ceba no hi falta mai, la patata ajuda a espessir, els pèsols endolceixen...).
Cuina de casa, cuina senzilla, sense renunciar al sabor, perquè ens agrada menjar i volem que la nena també n'aprengui, i que aprengui, que ja en va aprenent, a menjar de tot, molts dies una cremeta amb una truita de carxofes, unes llenties o uns cigronets simplement saltats amb oli d'all i julivert, i un altre, alguna coseta més elaborada a casa o en un restaurant, que també hem d'anar afinant-li el morret.
I am absolutely loving your gorgeous blog!I love this blog.Thanks for sharing.
ResponEliminaMolt bones recomenacions, a la cuina sempre m'agrada acompanyar amb una mica de begudes alcohóliques. No hi ha res com un toc de vi o whisky.
ResponEliminaSalut!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina
ResponEliminathank u ,sharing your knowledge and wisdom with us.
Pinbahis
Hiltonbet
Jojobet
İmajbet
Aresbet
Maltcasino
Marsbahis
Trendbet
aşk kitapları
ResponEliminayoutube abone satın al
takipçi satın al
takipçi satın al
takipçi satın al
takipcialdim.com/tiktok-takipci-satin-al/
instagram beğeni satın al
beğeni satın al
btcturk
tiktok izlenme satın al
sms onay
youtube izlenme satın al
tiktok jeton hilesi
tiktok beğeni satın al
takipçi satın al
uc satın al
sms onay
sms onay
tiktok takipçi satın al
tiktok beğeni satın al
twitter takipçi satın al
trend topic satın al
youtube abone satın al
instagram beğeni satın al
tiktok beğeni satın al
twitter takipçi satın al
trend topic satın al
youtube abone satın al
takipcialdim.com/instagram-begeni-satin-al/
perde modelleri
instagram takipçi satın al
instagram takipçi satın al
takipçi satın al
instagram takipçi satın al
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaGracias por esta receta! Puedes compartirlo en el canal de youtube y obtener muchos me gusta desde aquí https://viplikes.es
ResponEliminaNeech planets are debilitated planets (weak planets) that create problems in the life of a person. However, when the neecha bhanga raja yoga.
ResponElimina
ResponEliminaHey friend, it is very well written article, thank you for the valuable and useful information you provide in this post. Keep up the good work! FYI,
Credit Crad Processings, Good Vibes Good Life Book Pdf Download Free, essay on gst , Pet Care
ambubachi mela date The Ambubachi Mela will begin on June 22 and end on June 26 in the year 2022. On June 25, 2022, the temple will reopen.
ResponEliminaMmorpg oyunları
ResponEliminainstagram takipçi satın al
TİKTOK JETON HİLESİ
TİKTOK JETON HİLESİ
Saç ekim antalya
instagram takipci
instagram takipçi satın al
metin2 pvp serverlar
instagram takipçi satın al
perde modelleri
ResponEliminasms onay
mobil ödeme bozdurma
nft nasıl alınır
ankara evden eve nakliyat
trafik sigortası
dedektör
Site Kurmak
ASK ROMANLARİ
Smm Panel
ResponEliminasmm panel
İSİLANLARİBLOG.COM
İnstagram Takipçi Satın Al
hirdavatciburada.com
Https://www.beyazesyateknikservisi.com.tr
servis
tiktok jeton hilesi
üsküdar alarko carrier klima servisi
ResponEliminabeykoz daikin klima servisi
çekmeköy lg klima servisi
ataşehir lg klima servisi
çekmeköy alarko carrier klima servisi
ataşehir alarko carrier klima servisi
çekmeköy daikin klima servisi
pendik lg klima servisi
pendik daikin klima servisi
Good content. You write beautiful things.
ResponEliminasportsbet
hacklink
vbet
vbet
hacklink
mrbahis
sportsbet
korsan taksi
taksi
Success Write content success. Thanks.
ResponEliminakralbet
kıbrıs bahis siteleri
betturkey
betmatik
canlı slot siteleri
deneme bonusu
betpark
sultangazi
ResponEliminabakırköy
beşiktaş
erzincan
izmir
6UJ85
yurtdışı kargo
ResponEliminaresimli magnet
instagram takipçi satın al
yurtdışı kargo
sms onay
dijital kartvizit
dijital kartvizit
https://nobetci-eczane.org/
ARDCJ
urfa
ResponEliminaantakya
ısparta
aydın
diyarbakır
HE1E
https://saglamproxy.com
ResponEliminametin2 proxy
proxy satın al
knight online proxy
mobil proxy satın al
2KTBU
Erzurum
ResponEliminaistanbul
Ağrı
Malatya
Trabzon
SBG
Kocaeli
ResponEliminaDenizli
Bursa
istanbul
Van
AA2RE
yozgat
ResponEliminatunceli
hakkari
zonguldak
adıyaman
548NV5
görüntülü show
ResponEliminaücretlishow
VVTAF0
https://titandijital.com.tr/
ResponEliminanevşehir parça eşya taşıma
bolu parça eşya taşıma
batman parça eşya taşıma
bayburt parça eşya taşıma
3İELKO
ankara parça eşya taşıma
ResponEliminatakipçi satın al
antalya rent a car
antalya rent a car
ankara parça eşya taşıma
K8CİZ
kırklareli evden eve nakliyat
ResponEliminaısparta evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
ankara evden eve nakliyat
kırıkkale evden eve nakliyat
7SZ
sakarya evden eve nakliyat
ResponEliminaosmaniye evden eve nakliyat
aksaray evden eve nakliyat
çanakkale evden eve nakliyat
zonguldak evden eve nakliyat
XSP
D35BF
ResponEliminaDiyarbakır Evden Eve Nakliyat
Bingöl Parça Eşya Taşıma
Manisa Evden Eve Nakliyat
Şırnak Evden Eve Nakliyat
Nevşehir Evden Eve Nakliyat
0F095
ResponEliminaVan Evden Eve Nakliyat
Batman Evden Eve Nakliyat
Hakkari Evden Eve Nakliyat
Isparta Evden Eve Nakliyat
Tokat Lojistik
A252E
ResponEliminaÇerkezköy Evden Eve Nakliyat
Bayburt Şehirler Arası Nakliyat
Muğla Şehirler Arası Nakliyat
Gümüşhane Şehirler Arası Nakliyat
Çorum Lojistik
Pancakeswap Güvenilir mi
Balıkesir Parça Eşya Taşıma
AAX Güvenilir mi
Van Şehir İçi Nakliyat
3487D
ResponEliminaAntalya Şehirler Arası Nakliyat
Sivas Şehirler Arası Nakliyat
Coinex Güvenilir mi
Keçiören Boya Ustası
Rize Şehirler Arası Nakliyat
Bitlis Parça Eşya Taşıma
Big Wolf Coin Hangi Borsada
Antalya Evden Eve Nakliyat
Çerkezköy Ekspertiz
2A640
ResponEliminaUşak Parça Eşya Taşıma
Burdur Şehirler Arası Nakliyat
Van Parça Eşya Taşıma
Tokat Şehir İçi Nakliyat
Yenimahalle Fayans Ustası
Diyarbakır Lojistik
Bilecik Şehir İçi Nakliyat
Vector Coin Hangi Borsada
Bolu Lojistik
B2951
ResponEliminaÇerkezköy Çamaşır Makinesi Tamircisi
Kütahya Parça Eşya Taşıma
Sinop Şehir İçi Nakliyat
Osmaniye Şehir İçi Nakliyat
Hotbit Güvenilir mi
Kayseri Parça Eşya Taşıma
Denizli Parça Eşya Taşıma
Çorum Şehir İçi Nakliyat
Hakkari Evden Eve Nakliyat
944A0
ResponElimina%20 referans kodu
DCCC9
ResponEliminaaksaray en iyi ücretsiz görüntülü sohbet siteleri
malatya rastgele sohbet odaları
telefonda kadınlarla sohbet
mobil sohbet
konya kızlarla rastgele sohbet
yabancı görüntülü sohbet
rize rastgele sohbet uygulaması
rastgele sohbet
mersin tamamen ücretsiz sohbet siteleri
E1067
ResponEliminaparasız görüntülü sohbet uygulamaları
urfa sohbet muhabbet
batman seslı sohbet sıtelerı
yabancı görüntülü sohbet
niğde canlı görüntülü sohbet siteleri
Urfa En İyi Sesli Sohbet Uygulamaları
bedava sohbet
Trabzon Rastgele Sohbet
çorum kızlarla rastgele sohbet
4C4C8
ResponEliminatekirdağ ücretsiz görüntülü sohbet uygulamaları
Antalya En İyi Görüntülü Sohbet Uygulaması
Muğla Rastgele Görüntülü Sohbet Ücretsiz
kadınlarla ücretsiz sohbet
Bartın Mobil Sohbet Chat
görüntülü sohbet ücretsiz
ordu sohbet
Mersin Yabancı Canlı Sohbet
kocaeli kızlarla canlı sohbet
B1D0B
ResponEliminaOlur
Konyaaltı
Torul
Mecitözü
Doğanşar
Ortahisar
Araban
Laçin
Baykan
شركة تسليك مجاري بالدمام f2pRK7MpFE
ResponEliminaشركة تنظيف بالقطيف 3mMKrAJ7hZ
ResponEliminaشركة تسليك مجاري jbOwsD0bPr
ResponElimina