dijous, 12 de juliol del 2012

(una altra) amanida tèbia de mongetes (amb salsitxa fumada i salsa de mostassa antiga)

Les nou del vespre. Unes mongetes cuites a casa que no sé si menjar-me abans de marxar uns dies o congelar-les. Me les menjo. Amb què? 
Amb una bona botifarra de Castellterçol, em direu els lectors habituats a seguir aquesta cuina. No en tinc, fa dies que una 'mala' influència m'ha allunyat una mica de la proteïna animal, i a la carnisseria em veuen poc. Però sempre hi ha algun recurs al rebost: unes salsitxes fumades d'aquelles que no ens fan sentir culpables en menjar-les, envasades en pot de vidre, immerses en una mena de salmorra que les conserva.
Ep! Poden combinar, però falta alguna cosa que les lligui. Per a les salsitxes? Mostassa... una salsa de mostassa! Tinc una maionesa suau a la nevera, i hi barrejo mostassa: trio una mostassa a l'antiga, més que res, perquè la de Dijon, diluïda en la maionesa, no es veuria, i l'antiga, amb els seus granets, quedarà més lluïda. A vegades, cuinar amb mentalitat de blocaire, dóna bons resultats!
Perquè sigui una amanida, una barreja de fulles verdes regades amb oli, sal i unes gotes de vinagre suau. Al centre del plat, les mongetes i la salsitxa tallada a rodanxes, que haurem passat un minut pel microones a potència baixa perquè quedin una mica tèbies, i una bona cullerada de salsa.
Què li falta? Potser un toc cruixent... una mica de ceba fregida.
Plat únic, ràpid, que no 'fast food'.

7 comentaris:

  1. Quina amanida tan complerta! Fa una pinta tant bona... Petons

    ResponElimina
  2. Wow! quina amanida! :D
    M'encanta la mostassa en les amanides!

    un peto

    ResponElimina
  3. La provaré, encara que canviaré les mongetes blanques per les verdes, m'agraden més.

    ResponElimina
  4. Una rica y completa ensalada,y la pinta que tiene es impresionante, una idea genial!!!

    ResponElimina
  5. Darrerement jo tampoc em sento gens temptada per la proteïna animal, i aquestes amanidetes amb verdura del temps i llegums és el que més em ve de gust. M'ha agradat aquesta salseta de mostassa a l'antiga!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  6. Els fesols van bé sempre. Ara a l'estiu en amanida, en puré, com sigui estan bones. Aquesta amanida entra de meravella.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  7. Bona amanida improvisada... i bones vacances , què s'entén, encara que no ho dius obertament ;-D

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte