dilluns, 17 de juny del 2013

coca fullada de sardinetes i cireres amb sàlvia


Arengades amb raïm i pa torrat a la brasa, no hi res millor per esmorzar o per berenar, diuen, i el cert és que aquesta senzilla recepta forma part del corpus culinari català i és una menja tradicional de molts dels nostres pagesos des de qui sap quan.
Poc secret més té aquesta coca, inspirada en aquesta combinació, adaptada a l'estació i una de les fruites estrelles de l'estiu, les cireres. Una combinació dolç-salat sobre un fons cruixent ràpida i fàcil de fer per un entrant o primer plat, només cal que fem la coca més o menys grossa.
Les sardines, com les cireres, es troben ara en el millor moment, per això dies enrere, quan vaig veure a la peixateria unes sardinetes petites i fresques, no vaig dubtar a endur-me-les a casa: un cop tens el producte, la recepta segur que et ve sola.
Vaig tallar la pasta de full, comprada ja feta, en forma de rectangle per fer coques individuals, d'uns 15 centímetres de llarg per la meitat d'ample, la vaig punxar i vaig posar a la base unes rodanxes de tomàquet tallades ben fines. Les vaig salar i empolsar amb una mica de sàlvia ben picada, una herba que tenim al balcó i que associo més amb la carn, però que volia veure com funciona amb un peix gras i no em va pas desagradar.
La coca, abans d'entrar al forn.
 A sobre, hi vaig posar els filets de sardina, ben nets i salats, les cireres, partides per la meitat i sense pinyol, és clar, un raig d'oli, unes gotes de vinagre de mòdena reduït i unes fulles de sàlvia senceres.
Amb uns quinze minuts al forn, el temps necessari perquè es faci la pasta de full i s'enrosseixi, ja estaven a punt pel sopar.

6 comentaris:

  1. Aquest any no se'ns farà malvé ni una cirera! Traient-ne profit d'aquesta manera tan bona... qualsevol les deixa perdre!!

    ResponElimina
  2. Ostres quina combinació més original!!! Aquesta coca fa molt bona pinta!

    ResponElimina
  3. Una altra manera de menjar cireres!!! haurem d'allargar la temporada, heheh

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Uau, mai he tastat les sardines amb cirera :O

    És una proposta molt atractiva :)

    ResponElimina
  5. Tampoc he tastat mai las sardines amb cireres, es una combinació curiosa però aquesta coca esta dient mengem Ummmm
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. UUUuuuiiiiii!!! Quina combinació!!! Ho haurem de provar!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte