dilluns, 6 d’octubre del 2014

carn de l'espinada sobre puré de patata amb salsa del seu suc



Dijous parlàvem de com treure el màxim profit a dos ossos d'espinada, i us explicava diversos usos per al brou fosc que vaig elaborar amb ells i per a la carn que porten enganxada. Aquesta d'avui és una altra recepta amb la carn que ens queda de rostir els ossos i bullir-los durant tres hores amb unes verdures per fer un bon brou fosc.
És un plat senzill pel qual primer de tot posem a bullir unes patates amb pell en aigua amb sal. Mentrestant, prepararem un roux, posant en una cassola una mica d'oli i/o mantega i una mica de farina. Ho remenem bé, i quan la barreja comença a enrossir, hi aboquem un cullerot de brou fosc, remenant amb un batedor de mà perquè s'integri bé el conjunt. Hi afegirem brou o no en funció de la densitat que vulguem donar a la salsa, i reservarem calent.
Quan les patates estiguin cuites, les aixafarem amb la forquilla, perquè no volem un puré fi sinó unes patates aixafades, i les amanirem amb una mica d'oli i la sal necessària.
Escalfarem la carn de l'espinada separada dels ossos i la posarem a sobre les patates. Finalment, reguem el conjunt amb la salsa de carn i ja podem servir aquest platillo senzill i gustós.

olis Aromatiks

Aquest plat es pot aromatitzar amb una mica de tòfona ratllada per sobre, amb pols de ceps barrejats amb les patates aixafades, o amb olis aromàtics. Per exemple, amb oli de tòfona o de ceps com els que estem provant a casa aquests dies de la marca Aromàtiks, una petita empresa artesanal que ha engegat Josep Esteve a Esparreguera dedicada a l'elaboració d'olis aromàtics a partir d'oli d'oliva verge extra de la millor qualitat macerat en fred amb els diversos ingredients. A la seva pàgina web (aquí) podeu
veure la varietat d'olis que elabora, des dels esmentats de ceps i tòfona i altres més coneguts com els picants o el d'alfàbrega fins altres diferents com els de llimona, de vainilla o de xocolata, amb els quals es pot donar un toc aromàtic i gustatiu diferent a amanides, pastes i postres, sempre afegint-los en fred just abans de portar el plat a taula.

6 comentaris:

  1. Un plat de luxe, amb lo bona que es la carn que queda al ossos desprès de rostir-los, i acompanyada de les patates Ummm
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, la carn dels ossoa del rostit és el millor que hi ha!

      Elimina
  2. MMmmmm....m'agraden molt aquests plats teus!! Plats tradicionals amb una presentació molt actual!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes Gràcies, Olga! Miro de fer coses que m,agradin i que puguin aportar alguna cosa als lectors.

      Elimina
  3. És un plat BBB. m'encanta... el faré però quan faci més fred i "tot" estigui una mica més endreçat.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte