divendres, 22 de gener del 2016

Contra el fred, sopetes

Sopa de fredolics
Una bona sopa calenta sempre ha estat la millor manera de fer passar el fred, que aquest any ha trigat a arribar, però no cal aquesta excusa per preparar-nos una sopa d'all, de ceba o de miso, si optem per la tradició que ens ha arribat del Japó.
Hi ha estudiosos que opinen que el primer plat que devia cuinar l'home, després de descobrir el foc, havia de ser una sopa, probablement feta amb aigua i herbes posades en un forat a la roca, en el qual devien introduir pedres calentes, com encara fan algunes societats primitives i com es va fer fins al segle passat al País Basc per escalfar la llet dins del bol.
D'aquells primers beuratges dels nostres ancestres fins les sofisticades preparacions d'avui han canviat moltes coses i el món de les sopes és tan ampli que li podríem dedicar infinitat d'articles, jo en parlo en el darrer que he escrit per a Gastronosfera i que podeu llegir aquí, com sempre amb consells i una bona colla de receptes.

2 comentaris:

  1. nunca mejor dicho, q contra el frio una sopita bien caliente nunca viene mal y esta tuya pinta muy rica.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte