divendres, 7 d’octubre del 2016

hamburgueses sense carn

L'hamburguesa viu una època daurada després de passar del fast food a les taules gurmet, i a rebuf d'aquest èxit proliferen les elaboracions que prescindeixen de la carn i la substitueixen per verdures, llegums i cereals. 
Segons el diccionari, una hamburguesa és una "porció de carn picada, lleugermant premsada, de forma arrodonida i plana, que se serveix fregida o a la planxa". Però, com passa amb el gaspatxo i altres elaboracions populars que s'han escampat per tot el món, cada dia se'n fan noves versions que ben poc tenen a veure amb l'original, i que estrictament no es podrien dir hamburgueses perquè no s'ajusten a la primera part de la definició, és a dir, no porten carn. La resta de la definició és totalment vigent, ja que avui s'anomena hamburguesa a qualsevol peça formada per un o diversos ingredients picats, premsats i als quals donem una forma arrodonida i plana per fregir-la o coure-la a la planxa.
De les hamburgueses sense carn ni peix en parlo en el darrer article de Gastronosfera, que podeu llegir clicant aquí. Amb cinc receptes per fer a casa, com l'hamburguesa de pèsols de Tapa't de tapes que veieu a la foto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte