dijous, 10 de desembre del 2009

trobada blocaire a castellterçol

Abans de l’estiu ja havia anunciat a alguns blocaires la intenció d’organitzar una trobada a Castellterçol per conèixer una mica la riquesa d’indústries agroalimentàries que tenim al poble i al Moianès en general, però problemes personals que molts ja coneixeu ho van retardar. Ara, aprofitant que s’acosta la data de repetir de la trobada que vam fer l’any passat a Sabadell, la Gemma, sempre atenta a l’organització d’aquesta mena d’esdeveniments, em va proposar reprendre la idea de pujar a Castellterçol i hem fixat una data, el 9 de gener, amb un programa molt ple i que us prometo que serà d’allò més interessant. En aquesta data, també hi pot participar la Mercè abans de tornar cap a Califòrnia.
No ha estat fàcil triar el programa que us volia proposar, perquè hi ha molt on triar. Començarem a la fàbrica de Comercial Artesana Sosa, una empresa familiar que va començar fent neules i torrons i s’ha convertit en un dels primers fabricants i distribuïdors mundials, sinó el primer, d’ingredients per a l’alimentació, que serveix a les primeres espases de la cuina de tot el món. Penseu en qualsevol nom carregat d’estrelles i segur que utilitza els gelificants, els esferificants o els espessants de can Sosa, per no parlar dels seus emulsionants i olis essencials, polpes, aromes, confitats o fins i tot or i plata en pols i làmines, per citar només alguns del miler de productes que ven arreu. Ens oferiran una extensa demostració de l’ús d’alguns d’aquests ingredients a l’aula que tenen a la mateixa fàbrica.

Com que el gener és el millor moment per a la tòfona d’hivern o tòfona negra, sens dubte la joia de la gastronomia catalana, en Manel Coll, de Conserves Coll, ens explicarà les característiques que fan d’aquest fong un producte de luxe imprescindible a l’alta gastronomia, amb la possibilitat de visitar un tofoner i veure, olorar i tocar tòfones fresques i parlar de la seva aplicació a la cuina.
Dinarem a l’Hostal Castellterçol, un establiment situat en una gran masia situada a l’entrada del poble, on podrem gaudir de la seva cuina catalana moderna amb una molt bona relació qualitat-preu que estic segur que us agradarà.
Finalment, havent dinat, l’Elies Miró, hereu d’una pastisseria que enguany compleix 90 anys i ha donat fama al nostre poble, ens explicarà, a la seva nova fàbrica de bombons, tot el procés d’elaboració d'aquestes delícies dolces, des dels bombons més tradicionals fins als més moderns. Sense descuidar la pastisseria familiar, l'Elies ha aconseguit nombrosos reconeixements i els seus bombons es venen per tot Catalunya i també a fora.
A banda, Castellterçol gaudeix de molt bones cansaladeries i té fama per les seves botifarres i embotits, de manera que buscarem un forat per visitar-les i qui no estigui interessat en alguna de les activitats proposades, podrà conèixer el poble i proveir-se dels productes de les botigues d'alimentació locals.

inscripcions i programa
Durant aquesta setmana aniré publicant informació més extensa sobre cadascuna de les empreses que col·laboraran en aquesta trobada, sobre el menú i preu del restaurant. Mentrestant, us recomano uns visita als llocs web que us he lincat per anar obrint boca. Si us interessa la proposta, podeu començar a inscriure-us-hi deixant un comentari en aquest mateix post. Abans de fer-ho, però, detallem una mica el programa.
La trobada començarà a les deu del matí a Can Sosa, on els responsables de l'empresa ens ensenyaran les seves instal·lacions i especialment les dependències on creen els seus productes i on guarden, per exemple, centenars d'aromes. Només hi ha un problema: la sala de demostracions no és gaire gran, en principi permet seguir les explicacions a una quinzena de persones assegudes, i n'hi cap alguna més dreta, però no gaires més, de manera que si hi ha més inscrits que places, només hi podran assistir els primers.
Cas que no us interessi aquesta activitat, no hi capigueu o no pugueu arribar abans de les 10 a Castellterçol, entre les 11 i les 12 començarà la sessió sobre el món de la tòfona.
Abans de dinar, i per relaxar-nos una mica, podem fer turisme cultural o gastronòmic. El dinar serà a dos quarts de tres, i la visita a l'obrador de l'Elies Miró començarà a les cinc i és previst que duri unes dues hores.
A l'hora de fer la inscripció, hauríeu de fer constar quina activitat del matí us interessa més, si us quedareu a dinar i si participaren en l'activitat 'dolça' de la tarda. També hi hauríeu de fer constar el vostre correu electrònic perquè uns dies abans us pugui avisar i confirmar l'assistència, especialment per poder concretar al restaurant les places que necessitarem.
En aquest mateix post publicaré la llista d'inscrits en cadascuna de les activitats.
Espero que la proposta us abelleixi i que d'aquí un mes just ens puguem trobar per aprendre i gaudir junts.

relació provisional d'assistents

Interessats en les sessió a SosaIngredients i Conserves Coll:
Assumpta i Miquel (Fem un mos)
Glòria i Josep (El cafè de nit)
Maragda i Carles (La Quinta de Luculus)
Nuni i Miquel (Cuinetes)
Dolorss i Pau (Blog de cuina de la Dolorss)
Txell i Kike (La cuina vermella)
Àngels i Joan (La cuina d'Àngels)
Gemma (La cuina de casa)
Marta (Pa de nous)
Cris, Laia i Òscar (De cuina)
Mercè i mare (Cuina per a llaminers)

Massitet (Olleta de verdures)
Josep (Menja de bacallà)
Carme (Cuinetes-Carme)
Xaro (El raconet de la cuina)
Mai (Maiblog)
Sara Maria (Delícies del rebost)
Ricard i Carles (Els meus restaurants)

Martí (Apunts de cuina)
Núria (CocinArte)
Dolça (No tot són postres...)
Ara (La cuina d'Ara)
Manel (Cuinar és generós)

Apuntats al dinar a l'Hostal
Tots excepte la Gemma, la Nuni i el Miquel.

Interessats en la sessió a Elies Miró
Tots menys la Nuni i el Miquel més el Surfzone i la Lyli (Catacuina)

54 comentaris:

  1. Correeeeeeee...apunta'm a TOT!!!! Ara miraré l'agenda per veure en quin dia cau...:)
    Moltes gràcies per organitzar-ho tot, ja teníem ganes de conéixer el teu poble!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  2. Ens apuntem a totes las activitats, semblen súper interessants, i al dinar.
    Gracies anticipades per tota la organització. Serem en Miquel i jo
    acab50@hotmail.com
    Petons

    ResponElimina
  3. Manel,

    El Josep i jo ens apuntem a TOT, visites i dinar.

    El mail és gmorenoolive@gmail.com

    Gràcies per organitzar-ho i ens veiem d'aqui a un mes!.

    Josep i Glòria

    ResponElimina
  4. Ual·la que xulo! el Carles i jo ens apuntem a tot: a les visites de les empreses i al dinar, què bé que ens ho passarem...
    El meu correu electrònic és:
    luculus@ya.com
    Manel, gràcies per organitzar-ho.

    ResponElimina
  5. Hola Manel!

    Ens apuntem a tot també! Serem el Miquel i jo (la Nuni) Moltes gràcies per organitzar-ho!!

    El meu mail és nuni.soto@gmail.com

    Una abraçada!! ;-)

    ResponElimina
  6. Jo també m'apunto a TOT!!!!!!

    De dia i amb dissabte és perfecte i us coneixerè, que ja en tinc ganes ja.
    Serem dos, en Pau i jo.
    Que contenta estic!!!!
    Petons, petons i abraçades.

    ResponElimina
  7. Aquí n'hi ha dos més que venim (a tot)!! Moltes gràcies Manel, ja ho saps, per tot!!!!
    A veure si aconseguim que vinguin blocaires d'arreu del territori! petons.

    ResponElimina
  8. Hola Manel, en Joan i jo ens apuntem a tot, en teniem moltes ganes d'aquesta visita.
    mangelsmb@gmail.com
    Petons

    ResponElimina
  9. Uau, Manel, quina currada! Ens has muntat una trobada espectacular, amb un programa de Festa Major!
    Siusplau, apunta'm a Sosa i al Miró, al dinar de moment no m'apuntis.

    Gemma Clofent
    lacuinadecasa@gmail.com

    Moltes gràcies per la feinada d'organitzar-ho tot!!!!!!!!

    ResponElimina
  10. Hola Manel, es una proposta fantástica y desde decuina ens volem apuntar tres: starbase (myself), cris (la reina del meu cor) i Laia (my sister).

    Ens volem apuntar a totes les activitats i al dinar també, com a minim fins a saber el preu (que no està el forn per a pà de pessic...jeje).

    Gràcies per la proposta.

    ResponElimina
  11. Manel, tant jo com la meva mare també ens hi apuntem a tot!! :)
    Moltíssimes gràcies per cuidar-te d'organitzar-ho!!
    Petons!

    ResponElimina
  12. companys, celebro que la proposta us hagi agradat, però tenim un problema.
    en poques hores la resposta ha estat excel·lent i ja som 23 apuntats.
    d'entrada, tots dieu que ho voleu fer tot, però no em dec haver explicat prou bé, el cas és que en principi sosa i tòfones són incompatibles, perquè la sessió dedicada als ingredients alimentaris pot durar de dues a tres hores, i la sessió dedicada a la tòfona començaria abans que acabés l'altra. com que no heu especificat si preferíeu una o altra, de moment us poso a les dues i intento buscar solució.
    la mercè ha apuntat que podríem fer una mica més curta la demostració de can sosa i fer dos torns, de 10 a 12 i de 12 a 14.
    si no fos possible, podríem partir les parelles entre les dues activitats, perquè després ja s'ho explicaran, i els singles triem una o altra.
    demà consulto a can sosa si no és demanar massa fer demostració doble i us ho dic, sinó no es podrà apuntar ningú més i els que ja som a la llista potser no hi cabrem tots.
    us mantinc informats.

    ResponElimina
  13. Ei Manel, ostres quina il·lusió, que be ho has preparat, serem 2 i ens apuntem a tot, o si mes a tot el que es pugui!!

    Serem jo mateixa i el Miqui (el meu marit).

    Molts petons!! Beth

    ResponElimina
  14. Manel, el meu mail és

    bethsolsona@gmail.com

    Moltes gràcies per tot!!

    ResponElimina
  15. òstreeeeeeeeessssss, que jo vull venir , que tinc moltes ganes de conèixe-hos a tots i la trobada és tant interessant! m´agrada tot tot tot , però tinc que mirar els horaris i festius de l´Anton , faré tot el possible, així qeu no ens descarteu, intento donar-te resposta moooolt breument.
    Petons, ai quina emoció!

    ResponElimina
  16. Passeu-ho força bé, macos, i no us en oblideu de fer crònica. Jo em temo que estic en economia de guerra, perpi us llegiré interessadíssima!

    ResponElimina
  17. beth,us apunto i a veure com fem cabre tothom :)

    mai, estic segur que trobareu la manera de venir, a tots ens encantarà conèixer-te.

    mar, em sap molt greu. l'economia de guerra és un motiu de pes, però com que falta un mes confio que la situació millori, et guardem una cadira.
    en qualsevol cas, aquesta tarda he tancat el menú amb el restaurant, que estic segur que ens agradarà molt, i no sortirà massa car, 27 euros tot inclòs.
    una abraçada i fins ben aviat!

    ResponElimina
  18. Ooooooooostiaaaaaaaaaa, maneeeeeeeeeeeeeeel!! Apuntaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa'ns!!
    Qualsevol es perd aquest fregao! Quina currada i quin interès!! uau!!

    Salut!

    ResponElimina
  19. Ep, que al missatge d'abans no he posat el correu:

    massitet @ gmail.com

    ResponElimina
  20. Primer de tot moltes gràcies per organitzar tot aquesta trobada de blocaires, de debó¡¡.
    Després apunta'm a tot Manel, ah¡ perdó sóc Josepb -menja de bacallà-
    josep_bayé@hotmail.com

    ResponElimina
  21. Hola Manel,
    Sóc la Carme i, estic interessada en participar en tot, si és possible, és clar!.
    gràcies,

    ResponElimina
  22. Ei Manel, apunta'm a tot!!!!!!Quina feinada a preparar tot aquest programa!!!!
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
  23. Ep, Manel, torno a ser la Carme, que abans no he deixat correu, disculpa.
    carmearce@gamil.com

    Al dinar també, que no ho he dit.

    Salut,

    ResponElimina
  24. Manel, em sap greu però no podré venir. A veure si a la propera em puc apuntar. La veritat és que ja començo a tenir ganes de coneixer-vos a tots.
    Salut,
    Pepin

    ResponElimina
  25. Manel, si encara hi cabem apuntan's també al Carles i a mi. A tot, tot i tot.És una magnífica proposta.
    Moltes gràcies
    laiamorral@gmail.com

    ResponElimina
  26. Hola Manel... m'agradaria apuntar-me tb. Ja se que el meu blog més que de cuina es de restaurants i en canvi les receptes les tinc elllaçades a Club de Cuines (tots fem errades.... ;-)...). Be... que si queda una plaça, content de venir i quedar-me a dinar...

    ResponElimina
  27. Hola!

    La Nuni i en Miquel (Cuinetes) m'acaben de parlar d'aquesta trobada. La veritat és que no coneixia el bloc, ja està a l'RSS ;)

    Que m'hi voleu? pel que sigui

    marti @ apuntsdecuina . com (sense espais, clar)


    Salut

    ResponElimina
  28. martí, serà un plaer. ja ets a la llista.

    ResponElimina
  29. Acabo de parlar amb la Mercé, i m'ho ha dit!!Apunta'm si us plau..

    Petons
    Núria

    ResponElimina
  30. Ostres!! quina llástima haver arribat tard per apuntar-me! a mi m'encantaria anar a veure la fàbrica Sosa! però veig que ja no hi han places!
    Ha sigut una idea genial Manel, moltes gràcies per organitzar aquesta trobada! Amb les ganes que tenia de coneixer a tots els blocaires!!
    Petonets!

    ResponElimina
  31. Ja no s'hi cap??? :-(
    Ara que finalment ens hi llançàvem de cap...

    ResponElimina
  32. laura, surfzone, aquesta setmana sabrem si hi cabem tots, si voleu us apunto de tota manera a l'espera de la solució definitiva. a més, segur que hi haurà alguna baixa com passa sempre. digueume alguna cosa i us poso a la llista.

    ResponElimina
  33. Doncs apunta'm a mi i a la lyli per venir a la tarda, a veure si alguna iaia es dóna voluntària per quedar-se les nenes :-D

    ResponElimina
  34. Hola Manel, ja estic al corrent que la Mai ha parlat amb tu i com que ens podem organitzar la manera de pujar aquesta vegada, si encara és possible i hi ha places, tindré el gust de poder-vos conèixer. Compteu amb mi!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  35. Per si queda alguna vacant, apuntam a mi també. Faré vacances de familia per un dia.

    Gràcies.

    Ara.

    ResponElimina
  36. Manel, me n'havia oblidat
    mmoheda2@gmail.com
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  37. M'agradaria molt poder venir, però aquest dia ens va molt malament. Espero llegir la crònica

    ResponElimina
  38. surfzone, entenc que només voleu venir a la sessió de bombons miró o també vindreu al dinar?
    sisplau, deixa'm un correu per contactar. gràcies.

    dolça, ara, us apunto, però ja us diré aquesta setmana si tindrem lloc per a tots en totes les activitats i com ens ho maneguem.

    cristina, lamento que no puguis venir, i no pateixis que segur que entre tots ho explicarem bé.
    celebro que aquesta ocasió m'hagi permès descobrir el teu bloc, que no coneixia. fins aviat!

    ResponElimina
  39. Sí, si no s'hi cap al matí, vindrem a la sessió de bombons. El cangur no dóna per tant :-D
    El correu: catacuina@fotovic.net

    ResponElimina
  40. Manel finalment no podrem venir a la trobada blocaire, em sap molt de greu, pq era l' ocasió perfecte per poder coneixe'ns. Però tenim un compromís familiar on no podem faltar! Esperem una bona crònica de la trobada!

    Moltes gràcies per organitzar-ho!!

    Un petó! beth

    ResponElimina
  41. surfzone, ja esteu apuntats.

    beth, quin greu! jo també pensava que per fi ens coneixerém el dia 9, però haurem d'esperan una altra ocasió :(

    ResponElimina
  42. Si pot ser m'agradaria venir a tot, gràcies Manel

    ResponElimina
  43. Bon dia a tot@s¡¡. Soc la Fina, no tinc bloc. Em vaig assebentar d'aquesta trobada per el blog de la Mercè de "Cuina per Llaminers",(comentari de la Mai en la recepta del briox) la meva referència va ser l'aportació del postre de pinya.
    M'agradaria poder assistir a la "Trobada Castellterçol". No he sabut trobar un correu de "Cuinar és generós" de'n Manel. Puc enviar el meu correu a traves de la Mercè.
    Moltes gràcies i ja em direu¡¡¡

    ResponElimina
  44. Hola Menal,
    Em sap molt greu però no podré venir...sniff sniff! T'aviso per si has d'avisar tant al restaurant com a alguna de l'activitat programada...
    Vui crònica super detallada i fotos, eh??? :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  45. ara, em sembla que no hi haurà problema perquè vinguis a tot. uns dies abans ja penjaré un post explicant com ho farem.

    eva, et trobarem moooooolt a faltar, i no pateixis que jo et garanteixo una crònica, segur que n'hi haurà més, i fotos excel·lents ja saps on les trobaràs.

    ResponElimina
  46. Vaig penjar el comnetari que m'agradaria assistir, era difícil xq no tinc bloc, però si ganes q. ens haguéssim conegut. Haurem d'esperar mes endevant, en un altre trobada o que tingui bloc,(?). En Manel m'ha dit que sereu molta colla i ha tingut que fer torns xq hi capiga tothom. Que us ho paseu d'allò més bé. I espero tenir altres ocasions. Bon any 2010¡¡¡

    ResponElimina
  47. Hola Manel!

    En primer lloc, BON ANY NOU!!!

    T'escric per comentar-te que el dissabte dia 9 se'ns ha complicat! Resulta que el meu germà fa 40 anys aquest dia i se li fa un dinar per celebrar-ho. Per tant només podrem assistir a la sessió a Can Sosa de les 10 del matí. No podrem venir ni al dinar ni a l'activitat de la tarda, ens sap molt de greu... :-(

    Pel que sí que compta'ns a tots dos (al Miquel i a mi) és per la visita a Can Sosa!!!

    Moltes gràcies per tot i fins dissabte vinent! ;-)

    ResponElimina
  48. fina, com ja t'he dit per correu, com que hi ha alguna baixa i tens moltes ganes de venir, un forat et podem fer a l'hora de dinar i potser en alguna visita, espero la teva resposta.

    nuni, bon any també per a tu, i lamento que no us pugueu quedar tot el dia, però més val una estona que res, oi? fins dissabte!

    ResponElimina
  49. Manel, bon any!!Et desitjo lo millor.
    No havia llegit la proposta bé, em vaig apuntar sense llegir..jeje. Però m'encanta tot!!Aniré amb la Quinta de Luculus.

    Núria
    Petons

    ResponElimina
  50. Manel,

    Necessito comerntar-te un tema sobre la trobada i no trobo el correu. Et poso el meu per si pots contactar-me i resoldre'm el dubte.

    starbase-arroba-gmail-punt-com

    Gràcies i bon inici d'any!!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte