dimarts, 15 d’octubre del 2013

bacallà amb camagrocs


De la collita de camagrocs al Montseny amb la Marina en van sortir un parell de pots de bolets secs, un remenat amb altres bolets i el platillo de la setmana passada, i dimecres encara en quedaven, de manera que vaig recordar que aquest bolet de cama  prima, capell fosc i profunda olor de bosc combina molt bé també amb el peix, com vaig poder comprovar quan vaig fer aquesta cua de rap rostida amb trinxat de camagrocs. Per això vaig optar per un altre plat de mar i muntanya amb un dels nostres peixos preferits, el bacallà.
El peix, tallat gruixut i ben dessalat, el vaig enfarinar i el vaig fregir en una cassola amb oli d'oliva, només el temps d'enrossir-lo. El vaig reservar i a la mateixa cassola hi vaig abocar els bolets, amb el foc fort, per saltar-los uns minuts; després hi vaig posar una culleradeta de farina, per espessir la futura salsa, ho vaig remenar bé perquè no quedés crua, i hi vaig abocar brou de verdures que tenia a la nevera.
Dos minuts més de cocció dels bolets i ja s'hi pot posar el peix i una branqueta de romaní, per remarcar les aromes boscanes; amb pocs minuts, amb el foc suau i la cassola tapada, el plat estarà acabat, perquè el bacallà no necessita gaire cocció. Només hem de tenir cura de tastar els bolets abans d'apagar el foc, perquè només hi hem posat la sal que aportin el brou i el bacallà, i tot i que segurament amb això n'hi haurà prou, més val assegurar-se'n per no quedar-nos curts, que no hi ha res pitjor que un plat de bacallà... sonso.

700.000 visites i 700 articles

Ahir, el comptador de visites va superar les 700.000, i com altres vegades que m'he adonat de xifres tan rodones, em va donar una petita alegria en veure que, tot i que ja no sigui tan regular ni prolífic com en altres èpoques, el blog segueix comptant amb nombrosos seguidors. 
Satisfacció també en veure que aquest que llegiu és el post que fa 700 en cinc anys i mig, i il·lusió en constatar que segueixo tenint ganes de venir a explicar-vos què es cou a la cuina de casa, i que espero tenir-ne encara una bona temporada més. Mentre segueixi comptant amb la vostra presència, és clar!

16 comentaris:

  1. Endavant! i com sempre genial! espero fer-ho també be com tu el meu blog.!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. moltíssimes gràcies, maite! el teu blog és fantàstic, no en tinguis pas cap dubte!

      Elimina
  2. M'encanten els camagrocs i el bacallà, però mai els he cuinat junts. M'apunto la teva recepta per fer-la quan surtin els camagrocs aquí, al Baix Llobregat. Espero que no triguin gaire!.
    I moltes felicitats per les 700.000 visites!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. al baix també s'hi fan bolets? doncs espero que surtin aviat i en pugueu gaudir al màxim! i moltes gràcies!

      Elimina
  3. M'encanten els camagrocs, i no se m'ha acudit mai combinar-los amb el bacallà. Per cert, no comento molt per aquí pero et segueixo cada entrada, enhorabona per tantes visites i tantes entrades :). M'inspires!!!! Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. moltíssimes gràcies per comentar doncs aquest cop, i sobretot, per la fidelitat. m'encanta inspirar-te, ser útil és el millor que li pot passar a un blog. una abraçada!

      Elimina
  4. T'he conegut buscant receptes amb camagrocs i per aquí hemos quedo! Un plat delicios. Petons
    Pili - kooking
    Kook-pi.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, pili! em fa molt content cada vegada que conec una nova lectora. ara visitaré el teu blog, que segur que també em donarà moltes i bones idees.

      Elimina
  5. Realment aquesta recepta és per a mi!!!!
    I felicitats pels números rodons.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. moltes gràcies, glòria!
      i ja saps què et toca: posar l'abadejo a dessalar i anar a buscar bolets!

      Elimina
  6. Desde ayer figura en los platos del día de Ca l'Esteve un bacalao con camagrocs y mongetes del ganxet inspirado en este de aquí. Muchas gracias por tan sugerente idea.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ostres, xesco, això no m'ho facis, que no podré passar per la porta de satisfet amb aquest honor que em fas! de veritat que ´m'afalaga molt, gràcies, amic!

      Elimina
  7. Manel aquest plat fa molt bona pinta. Els camagrocs no els has estalviat!!
    Salut i cames!
    Manelic

    ResponElimina
    Respostes
    1. manelic! que fa dies que et vull trucar per parlar de bolets, a veure si demà trobo el moment, o et passo a veure!

      Elimina
  8. Felicitats Manel!!!!
    El millor la collita...enguany encara no m'he estrenat, no era al lloc adient!!! (envejota sana!)

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies, marta! ja he vist que no has trobat bolets :-( nosaltres hem anat al Montseny i hem trobat força rossinyols, però poca cosa més.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte