dissabte, 5 d’abril del 2014

és temps de menjar faves!

Faves amb bacallà i tomàquet sec confitat, de Tapa't de tapes
Si sou com Pitàgores i patiu una rara malaltia hereditària anomenada favisme, no seguiu llegint, perquè ho passareu malament. Però si no teniu aquesta malaltia deguda a la inhalació del pol·len de la planta o a la ingesta de faves i us agrada menjar-ne, esteu de sort, perquè ara n’és temporada i les trobareu tan tendres que es poden menjar fins i tot crues.

En un nou article a Gastronosfera, us explico alguns secrets d’aquesta menja de tanta tradició a Catalunya que els darrers anys ha recuperat prestigi gastronòmic després de ser considerat durant molt de temps un producte de subsistència i que ha seduït els més notables gurmets.
Sabeu que les faves tendres són molt bones crues? I per cuinar-les, receptes de Carme Ruscalleda i Santi Santamaria, de la Marina i meves, entre d'altres, per treure el màxim profit d'aquest llegum espectacular. 
Si us agrada, ja ho sabeu, cliqueu 'm'agrada'. Gràcies!

4 comentaris:

  1. Doncs no ho sabia que es podien menjar crues... Ara mateix vaig a llegir l'article!!! Petons

    ResponElimina
  2. Avui el meu germà me n'ha portat un saquet que prepararé demà per dinar. Acabades de collir, i les més tendres que et puguis imaginar!
    Jo de petita també menjava faves crues: anava a l'hort, collia les més tendres i me les menjava. Aquestes sí que no arribaven al plat!!! De gran he sabut que és dolent menjar faves crues perquè poden arribar a provocar fins i tot la mort.
    Petons

    ResponElimina
  3. Ains que a mi encara no m'han arribat.

    Muas

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte