divendres, 20 de febrer del 2015

turbot o rèmol amb vinagreta de verdures a la llimona i patates a la forquilla


Ahir vam comprar un turbot, o un rèmol, i com sempre ens vam plantejar fer-lo diferent de com fins ara; al final, el vaig cuinar jo amb una idea improvisada a partir de coses que tenia a la nevera i que ha donat un resultat més que satisfactori, amb una vinagreta que ha anat molt bé per compensar i refrescar el la textura gelatinosa i un xic greixosa que té el turbot. Per fer-ho, he fet la vinagreta amb oli de llimona, i entre les verdures n'hi he posat una que ha complert molt bé aquesta funció refrescant, el fonoll.
Com que el peix és millor que ens el tallin a la peixateria, a la cuina començarem posant les patates a bullir, senceres i amb pell, fins que estiguin cuites.
Mentre bullen, amb una mica de paciència tallarem a dauets ben petits escalunya (o ceba tendra, o de Figueres), pebrot verd, pebrot vermell i bulb de fonoll. Ho posarem en un bol, ho salarem, hi ho amanirem amb un bon vinagre de xerès, no gaire, i oli d'oliva amb aroma de llimona (jo he fet servir el d'Aromatiks), tres o quatre vegades més oli i que llimona. Remenarem bé i reservarem.
El turbot el salpebrarem i el posarem a coure en una paella antiadherent amb un rajolí d'oli; requerirà més estona que un filet o una rodanxa d'un altre peix, però d'aquesta manera es cou igual que de bé que al forn i en menys temps. Quedarà ben torradet de fora, i com que està tallat veiem la carn quan està cuita per dintre.
Pelem les patates, les salem, les amanim amb un bon raig d'oli d'oliva verge i les aixafem amb una forquilla, que quedin ben aixafades però amb un acabat una mica rústic.
Presentem el plat posant les patates en una banda, amb una mica de sal en escates i un raget d'oli per sobre, i el peix al costat. El cobrim amb la vinagreta de verdures a la llimona i en posem una mica més al costat, perquè barrejada amb les patates també queda molt bé.
I bon profit!

1 comentari:

  1. El turbot es un dels peixos que mes ens agraden a casa. M'apunto la idea!. Petons

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte