dilluns, 21 de desembre del 2009

espagueti amb lluç i verdures al wok

El fet que un plat et surti d'una determinada manera i no d'una altra sovint té més a veure amb l'atzar que amb la premeditació. L'acumulació de factors fa que les coses es capgirin i, a vegades, com en aquest cas, el resultat és millor que no esperaves.
Dies enrere havia comprat lluç per sopar i el volia fer amb verdures, un sopar lleuger. A darrera hora, però, vaig decidir que l'endemà sortiria amb bici, abans no ens colguessin les nevades que anunciaven pel cap de setmana, i per tant havia d'afegir una ració d'hidrats de carboni a la dieta. La solució va ser aquest plat únic, molt complert, que em vaig menjar amb molt de gust.
D'una banda, vaig preparar les verdures tallades fines per fer al wok: xampinyons, porro, ceba, pebrot verd, pebrot vermell i carbassó, saltats a foc fort i condimentats amb un raig de salsa de soja al final.
El lluç el vaig salpebrar i marcar en una paella amb poc oli, i els espagueti, lògicament, bullits. Un cop escorreguts, els vaig posar al fons del plat, els vaig regar amb una ració generosa d'oli d'all i julivert, que sempre tinc a casa i ja he explicat aquí com es fa.
A sobre, el filet de lluç, torradet per fora i tendre per dins, i a sobre una muntanyeta de verdures.

5 comentaris:

  1. Una recepta magnífica.
    Manel, molt Bones Festes!
    Un petó

    ResponElimina
  2. Una combinació deliciosa i molt oriental, pasta, peix, verduretes i salsa de soja tot al wok... Aquesta sí que és de les meves ;)

    ResponElimina
  3. Uff, quina bona pinta, segur que vas pedalejar de valent!! quina alegria que tornis a agafar la bici! Un petó ben fort i fins ben aviat.

    ResponElimina
  4. Quina recepta més bona... i quin fred!!! Salutacions i BON NADAL!!!

    ResponElimina
  5. luculus, molt bones festes també a vosaltres, ens veiem després de reis.

    gemma, ja saps que a mi les verduretes al wok amb el rajet de soja m'encanta, amb el peix ja sabia que maridaven bé, i amb la pasta vaig veure que també.

    vermells, em va donar molta energia però em falta fons, entre el trasllat, el fred i la neu des de l'octubre la veritat és que no aconsegueixo fer una sortida que valgui loa pena. hauré d'esperar al febrer per intentar recuperar una mica la forma :(

    francesc, la veritat és que hem passat molt fred durant uns quants dies, però curiosament amb l'arribada de la neu va marxar el fred, ara només plou.
    que passeu molt bon nadal tu i l'oreto, i gràcies per tot.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte