divendres, 4 de març del 2011

entrepà de llom adobat amb ruca, tomàquet, maionesa i mostassa


a sobre del pa (15)

Tinc una feina que no està malament, no em considero gaire ben pagat com suposo que li passa a tothom, però podria ser pitjor, i tinc un horari que em deixa força hores lliures al matí per dedicar al bloc, a la bici, a fer el dinar per als nens o al que convingui. A canvi, però, plego tard, i com que treballo lluny de casa, arribo molt tard. I ja podeu pensar que a les onze de la nit, la gana em fa córrer.
En aquestes circumstàncies, qui s'entreté a fer filigranes a la cuina? Ningú. Bé, jo sí, però només a vegades. La resta de dies o bé sopo restes d'altres dies (cremes, macarrons, algun arròs que ha quedat) o bé alguna cosa feta per durar, com un humus, que simplement ben posat en un plat, amb pebre vermell, comí, julivert i oli, i acompanyat amb uns quants bastonets de pa integral, et permet seure directament a la taula del despatx i anar sucant el pa al puré mentre llegeixes o trasteges a l'ordinador.
Però molts dies no hi ha res preparat, i aleshores s'imposa instal·lar-se a costat del pernil o del fuet, esmolar el ganivet i anar tallant llesques d'embotit i llesques de pa que amb un raig d'oli i una mica de sal es convertiran en una delícia i apaivagaran la remor dels budells afamats.
O bé, recórrer al mai prou lloat i reconegut entrepà.
L'altre dia, en una circumstància com la descrita, de fam i poca paciència per esperar res més elaborat, em vaig fer aquest entrepà de la foto, i vaig caure que no acostumo  posar-ne en aquesta pàgina. La meva amiga Marian m'ho diu a vegades, que posi més entrepans, que al final és el que menja molta gent, però suposo que comparteixo un prejudici molt extès que un entrepà no es pot considerar cuina, o bona cuina, digues-li com vulguis.
Però ho és, hi ha transformació dels elements, combinació de productes, imaginació per anar variant i no fer sempre el mateix. Entre pa o sobre pa s'hi pot posar el mateix que en un plat: uns entrants (embotits i formatge), un puré (humus), una amanida complerta (enciam, tomàquet, maionesa, pernil dolç, formatge) o bé una carn amb acompanyament, per exemple, que seria el cas d'avui.
Vaig fer servir llom adobat amb pebre vermell, simplement passat per la planxa i posat enmig de mitja baguet ben cruixent untada amb maionesa per una cara i mostassa de Dijon per l'altra, unes rodanxes de tomàquet i unes fulles de ruca, amanides amb una mica d'oli i sal.
Més que suficient per a un àpat d'urgència a prop de la mitjanit. O no, perquè sempre cau alguna cosa més, tot i ser l'hora que és...

9 comentaris:

  1. Pensa que és tota una sort poder-te menjar un entrepà!!! Jo si en menjo, em senten malament!! Per tant sort de poder gaudir-los!!!
    Ptnts
    M

    ResponElimina
  2. Hola,
    un entrepà és un bon recurs i permet, com altres ingredients, fer-ne un bon sopar, berenar o fins o tot dinar!! I a aquestes hores jo ni això podria fer, per tant, un sopar ben bo!! Bon cap de setmana,

    ResponElimina
  3. Has fet bé de dir-ho, perque sospito que d'aquí ben poc els grans gurús que estan baixant de la piràmide alimenticia gastronòmica a la recerca de negoci ja no es conformaran amb la tapa com a redescobriment i ens redescobriran l'entrepà.

    Al tiempo.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Jo sóc una mica com tu, el meu sopar acostuma a ser allò que ha sobrat d'alguna altra menjada però mai, mai al costat de l'ordinador!!! M'Ho tenen prohibit! I l'entrepà, de tant en tant, i amb molt de gust que me'l menjo, però després se m'instal·la al "pneumàtic" i m'agafen uns remordiments....
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. I si l'acompanyes d'algun dels llibres de Mankell que apareixen al darrere i una bona música... quin vespre!!!

    ResponElimina
  6. Doncs un entrepà amb bons ingredients és una autèntica delícia, com aquest de la foto!

    ResponElimina
  7. M'encanten aquests entrepans. I aquest té molt bona pinta.
    Una abraçada.
    Belén

    ResponElimina
  8. Amb una mica d'imaginació (tu en tens de sobres) un entrepà pot esdevenir un gran plat.

    ResponElimina
  9. La foto és genial. L'entrepà també molt suculent i quant no n'abuses, són molt bons i venen molt de gust. Ara, el millor és la filera de llibres del darrera, aquesta novel·la negra que acompanya l'entrapà...

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte