dilluns, 9 de novembre del 2015

rovellons confitats amb alls i herbes


Aquest any, si no els vas a buscar ben lluny, de bolets ben pocs, de manera que  no queda més remei que comprar-ne per poder-ne menjar de tant en tant.
Dissabte vaig comprar rovellons i vaig fer servir un sistema per coure bolets que fa temps que tenia ganes de provar. Si busqueu en el blog, trobareu un bon munt de receptes amb bolets, que a casa ens agraden molt, però mai els havia fet confitats. I com que aquests rovellons no tenia clar d'on venien, i hi havia la possibilitat que no fossin gaire gustosos, vaig optar per coure'ls coberts d'oli a baixa temperatura i amb alls i herbes per potenciar el seu sabor a bosc. El resultat és molt recomanable, ja que amb aquesta cocció és impossible que els bolets quedin secs, que és un dels problemes que a vegades tenen els rovellons si et despistes i els cous massa.

la recepta

Avui la recepta d'avui és ben senzilla: tallem els bolets en trossos de mida semblant (si trobem rovellons de botó, els posen sencers i quedaran fantàstics), els salem, els posem en un cassó no gaire ample i els cobrim amb oli d'oliva. Hi afegim uns quants grans d'all aixafats amb un cop de puny i unes branquetes d'herbes: jo tenia als testos de la finestra farigola, romaní i sajolida, i n'hi vaig posar de totes tres.
Acostem el cassó al foc al posat al mínim i deixem que agafi temperatura, sense que arribi a bullir l'oli, perquè fregiria els bolets. Si no tenim un foc prou baix, de tant en tant apartem el cassó del foc per fer baixar la temperatura; com a molt, l'oli ha de començar a fer petites bombolles.
Amb quaranta minuts des que l'oli és calent tenim els rovellons a punt. Els traiem, escorrem bé, salem una mica més (és un bolet que necessita sal perquè és força insípid) i hi posem també una mica de pebre negre mòlt, si ens agrada.
Acompanyen perfectament tant una carn com un peix com una pasta.

1 comentari:

  1. M, encantaaaa! Ja estic confitant shiitake i tot..amb jingebre en contes d, all ;)

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte