dissabte, 15 de març del 2008

maduixots amb vinagre


Un petit truc: per obtenir unes esplèndides maduixes, o més ben dit, maduixots, amb el seu propi suc, no hi ha res com posar primer una cullerada de vinagre en un bol, tirar-hi les maduixes tallades petites i remenar bé. Si és un vinagre comú, hi afegim sucre, però si és de mòdena, no cal. En mitja hora o una hora, remenant sovint, les fruites hauran deixat anar el seu suc i estaran a punt de servir. Les podem menjar soles, acompanyades amb nata o amb una "quenelle" de gelat de vainilla, per exemple.

4 comentaris:

  1. Primer de tot moltes gracies per la recepta dels maduixots amb vinagre, la meva mare ens ho donava de petits i jo no sabia com fer-los. Segon he llegit tots els teus pots i veig que aquí també hi ha molt de talent i nivell i amb el teu permís et visitaré sovint. A mi la veritat m'agrada molt la cuina però encara li tinc massa por però amb l'ajuda de persones com tú que ha entès a la perfecció la filosofia de la generositat que hi ha al darrera dels blogs espero anar millorant. Estic encantada d'haver-te trobat.

    ResponElimina
  2. hola, plugim de sal!
    deixa'm dir-te que m'ha fet molta il·lusió el teu comentari, sobretot perquè és el primer que em fan, ja que el meu bloc només té quatre dies.
    però és que, a més, t'has près la molèstia de llegir tots els articles (per deformació professional m’agrada més dir-ne així que no pas posts), i en fas comentaris elogiosos.
    això sí que és una responsabilitat per a mi, que esperava tenir uns quants dies més de rodatge i encara no he donat l’adreça del bloc ni a la família ni als amics.
    en fi, procuraré no decebre’t i seguiré amb molta atenció l’evolució del teu bloc.
    ah! me'n descuidava, felicitats pel títol, és molt bonic.

    ResponElimina
  3. Sí, jo també havia sentit allò de posar vinagre perquè "treguin suc" (l'he de provar amb el de mòdena per això). També havia fet servir la llimona, però aleshores necessita més sucre i més temps. Però he comprovat també que si les deixes un parell d'hores posant només sucre, també treuen "suquet".

    He vist que ens tens enllaçats, nosaltres també ho hem fet. Et llegirem!

    ResponElimina
  4. hola, ro!
    t'agraeixo el comentari, ja veus que has estat de les primeres, i em fa és il·lusió perquè el vostre bloc va ser dels primers que conèixer, per casualitat, quan buscava opinions sobre les màquines de fer pa.
    per això us tinc a la llista de llocs preferits i us llegeixo sovint, tot i que encara no tinc la panificadora!
    gràcies i fins aviat!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte