dimecres, 18 de juny del 2008

wok & roll (6)

saltejat de verdures amb gambes

Un saltejat de verdures al wok que també es pot fer en una paella i que dóna molt bon resultat amb una inversió de temps i diners no massa gran.
Com sempre, tallem les verdures en juliana perquè es facin depressa, i hi posem el que tinguem més a mà: en el cas de la foto, hi vaig posar brots de bambú i de soja que tenia en conserva, pebrot verd, pebrot vermell, pastanaga, porro i ceba. Primer tiro al wok la pastanaga i els pebrots, un o dos minuts, i després la resta d'ingredients, dos o tres minuts més remenant tota l'estona perquè no es cremin, i les gambes, en aquest cas comprades ja pelades, ho salo tot lleugerament, dues voltes més i un raig de salsa de soja més o menys generós, segons els gustos i el tipus de salsa (n'hi ha de més fortes i de més suaus). Ara sí que amb dos cops de canell al wok n'hi ha prou perquè es barregin els sabors, i ja es pot servir.
Imprescindible menjar amb palillos orientals.

2 comentaris:

  1. Recepta d'inspiració oriental total, eh?. Amb palillos inclosos, llàstima que jo sigui una mica "patosa". Ja veig que hauré de practicar més per estar a l'alçada!.

    Fins demà!

    ResponElimina
  2. glòria, no pateixis, que això dels palillos només és qüestió de pràctica.
    ens veiem aquest vespre.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte