diumenge, 15 de juny del 2008

salmó caramelitzat amb soja


La salsa de soja és segurament la millor aportació que ens ha fet la globalització els últims anys, i poc a poc la majoria l'anem introduint a la nostra cuina i li trobem cada vegada més utilitats perquè es tracta d'una salsa extraordinàriament polivalent.
Ja vaig explicar aquí com l'utilitzo per fer verduretes al wok, que moltes vegades acompanyen un peix fet a la planxa.
Però la salsa de soja també és excel·lent per al peix, i li dóna un sabor molt diferent sense aportar-hi els greixos d'altres preparacions.
Per caramelitzar amb soja el salmó, el poso a coure salpebrat (poc) en una paella antiadherent amb molt poc oli, primer pel cantó de la pell i després pel cantó de la carn, i quan s'acaba la cocció, tiro al voltant un raig de soja. Aleshores s'ha d'anar movent la paella perquè tot el filet toqui la salsa, que en molt poca estona es caramelitza i dóna al peix un altre color i textura. No cal tenir-li gaire estona perquè es cremaria, només mig minut o un minut perquè la salsa es concentri.
En el cas de la foto, la decoració és feta amb reducció de vinagre balsàmic.

5 comentaris:

  1. Espectacular esta receta, me ha encantado, tienes unas manos prodigiosas. tY el titulo del blog, es ...absolutamente fantastico. Te felicito. Nos leemos. Un abrazo

    ResponElimina
  2. me sonrojo y te agradezco los elogios, los valoro en lo que valen viniendo de ti porque ya te he dicho a veces que me gusta todo lo que haces (almenos, lo que veo en tu blog). y para nombres originales, el de tu página.
    un abrazo.

    ResponElimina
  3. Después de media hora pegándome con el traductor (creo que me odian)... ha merecido la pena, sencillo y muy rico este salmón ;)

    ResponElimina
  4. margarida, muchas gracias por la visita y por el esfuerzo por entenderme en una lengua que te es extraña. me alegro de que mereciera la pena el esfuerzo como lo merece siempre visitar tu bloc.
    hasta pronto

    ResponElimina
  5. Fantàstica recepta i a més molt saludable! En veure la paraula "caramel·litzat" ja he desviat la mirada, però després he vist que no porta gens de sucre...
    M'encanta el salmó però sempre l'he menjat a la planxa amb verduretes. La propera vegada provaré això de la soja!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte