dimarts, 16 de setembre del 2008

wok & roll (7)

costella de porc amb salsa agredolça
El porc en salsa agredolça és un clàssic de les cuines asiàtiques, i el cert és que m'agrada força, per això ahir, per sopar, vam preparar unes cocapizzes per a la Maria i els nens (un altre dia explicaré aquesta fusió catalanoitaliana) i per a mi em vaig fer una adaptació lliure, ràpida i gustosa d'aquest plat xinès que feia dies que em rondava pel cap.
Bàsicament, vaig canviar la carn per costella magra de porc i vaig alleugerir el plat canviant l'arrebossat. La costella, tallada a trossos regulars, ni sencera ni petita per tirar a l'arròs, la vaig salpebrar i, lleugerament enfarinada, la vaig fregir fins que va quedar ben rossa per fora i tendra per dins. Als restaurant xinesos, normalment la carn l'arrebossen amb ou i farina, i queda una pasta molt gruixuda que xupa molt d'oli.
Una part de l'oli de fregir la carn el vaig posar al wok per saltar-hi, en pocs minuts, ceba, pastanaga i pebrot verd; hi vaig afegir la costella, un bon raig de salsa agredolça ja preparada, pinya en almívar tallada i una mica del suc de la pinya.
En pocs minuts la salsa va reduir i va caramel·litzar la carn i les verdures, donant-li el punt que m'imaginava. Me la vaig menjar amb molt de gust, i amb la meva sorpresa, també li va agradar a la meva filla, que la va tastar mentre m'ajudava a fer les cocapizzes.
Si us voleu complicar la vida, us podeu preparar la salsa agredolça (aquí hi trobareu una recepta), però jo la compro sempre preparada i trobo que al mercat n'hi ha de prou bones.

12 comentaris:

  1. Manel, les salses i els mengars agredolsos m'agraden força, aquest plat amb costella de tosino podria ser també una fusió, enaquest cas catalo-xinesa.
    M'agrada, la faré.

    ResponElimina
  2. Uau, aquest plat té una brillantor espectacular! Deu ser la salsa caramel·litzada, oi? Té un aspecte molt oriental i feta al wok i amb la pinya... segur que queda boníssim, no 'estranya que agradés a a teva filla!

    ResponElimina
  3. Veig que l'afició a la cuina i al bon menjar no només la tens tu, la teva família veig que també la comparteix!! Quin plaer deu seu seure a taula amb vosaltres!

    ResponElimina
  4. Un plat guapíssim, i a mi m'encanta l'agredolç, però si tinc vitro, per tant no funciona el Wok, com m'ho faig?
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. dolorss, efectivament és cuina de fusió, encara que no ho deia per no semblar pedant; darrerament estic molt fusionador.

    gemma, amb la salsa i el suc de pinya la carn queda com caramelitzada i té aquest aspecte tan brillant, de fet ho vaig fer perquè ja m'imaginava que quedaria així i tenia ganes de comprovar la intuició.

    parella, a casa per menjar no tenim pas problemes, som allò que se'n diu de vida!

    dolça, jo provaria de fer-ho amb una paella normal, però saltant les verdures depressa amb poc oli, crec que quedarà més o menys igual.

    ResponElimina
  6. T'ha quedat un plat boníssim. Jo això del wok no ho controle massa. Segur que tot hi queda ben cuit?

    ResponElimina
  7. Una proposta fantàstica per practicar amb el meu wok. Jo també ho faig força això de enfarinar una mica la carn...així agafa menys oli...molt bo! I si es posa salsa de soja també deu quedar boníssim, però menys original.

    ResponElimina
  8. francesc, la gràcia del wok és precisament no deixar les coses massa cuites, especialment les verdures; les que hi han de quedar més, com en aquest cas la costella, la vaig fregir abans a banda, però també es pot fer en el mateix wok perquè és molt polivalent. però és un estri de ferro prim, com la paella, en el qual, a foc fort, pots saltar i coure de manera ràpida molts aliments. prova-ho i segur que t'agrada.

    anna, segur que amb salsa de soja també queda bo, però amb la pinya i la salsa agredolça li dóna un toc diferent.

    ResponElimina
  9. Veus?... Així com tot allò dels sushis i no sé què més, així com el curry sempre em tira una mica enrere, aquesta salsa agredolça m'ha fet "tilín", i la costella de porc m'entusiasma. Bona combinació, sí senyor!

    ResponElimina
  10. M'agrada aquesta combinació agredolça!! No es fa gens pesat de menjar. Ara per tastar-ho hauré de trigar uns mesests que no puc menjar porc ara mateix... ufff... em quedo fent dentetes.

    ResponElimina
  11. enric, et veig poc afeccionat a la cuina asiàtica, a veure si t'acusaran d'estar en contra de la multiculturalitat!
    per dissimular, prova aquest plat agredolç, que em sembla que t'agradarà.

    myriam, espero que això del porc només sigui circumstancial, però se m'acud que en aquesta recepta el pots substituir, per exemple, per un filet de lluç o un peix una mica més dur tallat a quadrets i arrebossat a la romana.

    ResponElimina
  12. Tens raó puc provar de fer-ho amb un peix arrebossat! El porc és simplement cosa de l'embaràs, per prevenir una possible toxoplasmosis (prevencions les màximes i de manera exagerada!!)

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte