divendres, 8 d’abril del 2011

arròs amb rossinyols i galtes i el suc del seu rostit


el principal aliment del món (40)

Quan dies enrere vaig fer galtes de vedella rostides amb vi ranci, en vaig fer més del compte per poder provar aquesta carn melosa i tendra en altres plats, com un arròs, per exemple. Aquest és fet amb una tècnica similar a la del risotto, és a dir, no és un arròs de sofregit lent, sinó que el sabor li ve donat pel propi suc del rostit i el brou utilitzat. Sempre dic que una bona salsa no s'ha de llençar mai, i aquest és el millor exemple que puc donar.
Per preparar-lo, vaig posar ceba picada ben petita a sofregir en un cassó amb oli, fins que va quedar transparent, i aleshores hi vaig afegir els rossinyols. Vaig fer servir bolets congelats, que tenen una mida petita molt adequada per aquestes preparacions.
Un cop sofregits els bolets, hi vaig afegir l'arròs perquè es rossegés una mica abans d'abocar-hi una quantitat generosa de suc del rostit. Cal anar remenant perquè tots els grans quedin amarats del sabor concentrat de la salsa i aquesta no s'enganxi al fons del cassó, i quan comença a assecar-se, s'hi afegeix el brou calent que creguem que pot beure's l'arròs; si fem curt, no passa res, n'hi podem afegir tranquil·lament. Jo vaig fer servir un brou de carn, per accentuar el sabor del conjunt.
L'arròs el traiem del foc quan estigui cuit i un xic caldós. Partim per la meitat les galtes que ja tenim cuites i les filetegem per posar-les damunt l'arròs i salsem una mica per sobre i pel voltant. 
Per completar el plat, el vaig acompanyar amb unes xips de carxofa ben cruixents.

20 comentaris:

  1. Boníssim, aquestes galtes coronant l'arròs criden l'atenció de forma escandalosa.

    Mira que m'he aixecat a les 5 del matí per alguna rao inconscient... ves que no fòssin aquestes galtes tan suggerents :)

    ResponElimina
  2. Caram, quin arrosset més bo!!! Jo també sóc del parer que mai s'ha de llançar una bona salsa. M'apunte la recepta, no cal dir-ho!!! Salutacions

    ResponElimina
  3. Quin plat més bo i complet!! Fa molt de goig! Salutacions

    ResponElimina
  4. Quin arrosset!! té una pinta deliciosa...m'encanta!!!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  5. Tiene una pinta de comer sin parar! Muy bonita la presentación!

    ResponElimina
  6. els tres ingredients m'encanten i els xips de carxofes li donen una textura cruixent molt agradable.
    aquest plat també pot tenir les tres B

    ResponElimina
  7. els tres ingredients m'encanten i els xips de carxofes li donen una textura cruixent molt agradable.
    aquest plat també pot tenir les tres B

    ResponElimina
  8. OH, OH, OOOOH!!! Brutal!!! Has posat alguns dels ingredients que més m'agraden en un sol plat: arròs, rossinyols, galtes (i el seu suc) i carxofes!! De 10!!

    ResponElimina
  9. Uff, se m'ha fet la boca aigua. Això és una delícia. El suc del rostit barrejat amb l'arròs ha de quedar de mort! Petonets!

    ResponElimina
  10. Uff, se m'ha fet la boca aigua. Això és una delícia. El suc del rostit barrejat amb l'arròs ha de quedar de mort! Petonets!

    ResponElimina
  11. Això és una tortura, amb la gana que tinc!!! Boníssim!

    ResponElimina
  12. Que ric aquest arròs ... i que bona combinació d'ingredients.

    ResponElimina
  13. Manel solo con ver la foto y la salsa que cae de las galtas ya lo dice todo del plato molt bo i bona foto
    bon cap de setmana i gracies per la visita
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  14. Que bo! Ets un crack! Passar per la teva cuina sempre és un plaer.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  15. Quina presència més extraordinària!

    ResponElimina
  16. Qué bó!! Segur que és deliciós.

    Petonets,
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  17. Donen moltes ganes de tastar-lo!!! Les salsetes sempre van bé per millorar molts plats. I aquí li dóna personalitat al plat.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  18. Quina combinació més bona! Ha de tenir un sabor intens aquest arròs. M'agrada!

    ResponElimina
  19. Això de cuinar de més per aprofitar le sobres en un altre plat és un recurs que m'encanta. L'arròs boníssim, les galtes tevetes i meloses i les xips de carxofa addictives, mmm....

    ResponElimina
  20. Un arròs excepcional, no se m'havia acudit amb galtes, prenc nota.
    Muxuak

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte