dissabte, 3 d’octubre del 2015

mollete de costella rostida amb amanida i salsa sriracha


La cuina es mou cada vegada més per modes, productes nous que de sobte es tornen imprescindibles, ingredients antics que es recuperen com a nous... en general no em mola gaire seguir les modes, però sempre hi ha excepcions, i m'agrada prou provar coses per no rebutjar d'entrada cap novetat sense provar-la.
Aquest entrepà seria una barreja de tot plegat, perquè és un entrepà, que ara tornen a estar de moda; és de pa mollete, que ara és un must; combina un ingredient principal clàssic, la costella rostida, amb elements que refresquen, com l'enciam, la ruca i la ceba; i es remata amb una salsa que aviat estarà en boca de tothom, una nova salsa oriental picant que es diu sriracha.
Un 'completo', vaja!

la recepta

La base de l'entrepà és el mollete, un panet d'origen andalús, que com el seu nom ja avança, és tou, lleuger i poc cuit, i es menja molt fàcilment. Jo el vaig comprar precuit, d'aquells que amb tres minuts al forn estan a punt, o amb tres minuts de torradora, però també es troba ja en alguns forns d'aquí a punt de consumir.
La salsa sriracha també es pot comprar en alguns supermercats i en botigues de productes asiàtics; la fan amb bitxos picants (xiles) fermentats, i d'alguna manera recorda la salsa agredolça, però és força més picant.
Tot plegat ho vaig combinar amb un rostit molt clàssic a casa, de costella de porc: es rosteixen les costelles de porc en una cassola d'alumini de fons gruixut, amb cebes tallades a quarts i alls sencers, i quan tot és ben ros i a la base s'ha format una crosta, es desglassa aquest fons amb un raig de brandi (o de vi ranci, o de xerès), se salpebra tot, s'hi afegeixen dos dits d'aigua, s'abaixa al foc i es deixa coure amb la cassola tapada una hora i mitja o dues, fins que la carn es desenganxa de l'os. S'aparta la costella i es passa la resta per un colador, pressionant fort perquè la ceba i els alls es desfacin i passin també una mica pel colador i surti una salsa espesseta i lligada. Es desossa la costella i es fa a trossos petits.
Per muntar l'entrepà, es parteix el mollete per la meitat, es cobreix la base amb una capa de carn, una mica de salsa, a sobre enciam tallat i fulles de ruca i unes anelles de ceba vermella (la deixem abans mitja hora amb aigua perquè perdi fortor). Acabem amb salsa sriracha al gust; val més no posar-n'hi gaire i que cadascú se n'hi posi més si vol que piqui més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte