dissabte, 23 d’agost del 2008

pollastre ràpid a la cassola amb verdures

El pollastre és una de les menges més utilitzades perquè no és car i sol agradar tothom; fins i tot els exemplars de menys qualitat, amb una bona salsa es poden menjar. I es pot cuinar de mil maneres, que sempre surt bo.
Per exemple, aquest que porto aquí avui, un pollastret de corral que tenia per fer diumenge, però amb no massa temps per a sofisticacions perquè el vaig cuinar tornant de la piscina, i tampoc es pot dinar a les quatre perquè tots tenim ja gana. Es tracta d'arribar i moldre, és a dir, poder anar cuinant sense preparacions prèvies i sense perdre temps.
Per tant, per començar hem de netejar i partir el pollastre a la mida que ens agradi (el carnisser me'l deixa sempre a quarts i jo sempre acabo de tallar-lo a octaus) mentre s'escalfa l'oli en una cassola, i ja el podem posar a rostir amb un grapat de grans d'all sense pelar i un bon pessic de sal i de pebre negre.
En aquesta ocasió també hi vaig posar unes salsitxes, que se les va menjar totes la meva filla en lloc de menjar pollastre. Però no perdem el fil: mentre la carn s'enrosseix, tallem a trossos grossos pebrot verd i vermell i l'afegim a la cassola, després hi posem ceba, tallada també grosseta, i finalment un tomàquet tallat en quatre trossos i una albergínia petita. S'ha d'anar rostint bé les verdures, i quan s'hagin estovat una mica, hi afegim una cullerada de farina per lligar la salsa, remenem bé, hi tirem un gotet de vi blanc, deixem evaporar l'alcohol i hi afegim dos o tres cullerots de brou de pollastre o de verdures, o bé simplement aigua sola o amb una mica d'avecrem. Jo hi poso força líquid perquè ens agrada que quedi una bona quantitat de salsa.
Ja podem abaixar el foc i deixar-ho coure tot plegat, que tampoc trigarà gaire, dependrà de la mida del pollastre i de la seva qualitat, però amb 30-40 minuts en tindrem prou. De manera que en una hora en total haurem preparat un bon plat principal que podem acompanyar amb arròs blanc, per exemple, en forma de flamets que banyarem amb la salsa; o amb unes patates fregides.
Mentre es cou el pollastre encara tindreu temps de fer una amanida i dutxar-vos per dinar ben arreglats.

23 comentaris:

  1. Aquesta recepta és fantàstica i sucosa! Mmm, com ens agrada el pollastre amb suquet...

    ResponElimina
  2. Amb suquet, amb suquet!!! Així és com m'agraden a mi els plats, i aquest està per sacar-hi pa!

    Avui he fet coca de full amb verdures, però les he fet individuals: BONÍSSIMA!!! (i m'he menjat totes les herbes, eh?) :))

    ResponElimina
  3. D'aquesta recepta m'agrada tot: m'agrada el pollastre, m'agraden les verdures i m'agrada que es faci ràpid. El nom de la recepta és un bon resum de tot.

    Nosaltres també hi sucarem pa!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  4. parella vermella, a mi m'agrada que coincidim en els gustos.

    enric, no saps com m'alegra que feu les meves receptes, i encara més que us agradin.

    glòria, aquests dies estic mandrós i garebé que es faci ràpid és el més important d'un plat.

    ResponElimina
  5. M’encanta el pollastre i de fet es pràcticament la única carn que menjo, i aquest amb suquet i verdures no trigaré gaire a fer-lo!!

    ResponElimina
  6. Amb això del pollastre m'ho has encertat de ple. És la carn que més m'agrada. Salutacions

    ResponElimina
  7. veig que en el tema del pollastre la coincidència és plena; jo tinc la sort de viure en un poble i trobo pollastres de pagès amb facilitat, tant comprant-los com dels que cria el meu sogre.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte