Aquest blog ja té uns quants anys de vida, tant com sis, gairebé set, i més de set-centes receptes publicades, cosa que em permet, de tant en tant, fer una repassada de la feina feta i destacar-ne, si trobo que s'ho val, allò que més m'agrada de la meva pròpia feina. Ho vaig fer fa quatre anys amb un resum dels meus preferits del 2010, vaig repetir el 2011 en dues parts (aquí i aquí): em va servir per recopilar i, alhora, per donar idees a les moltes persones que cada any per aquestes dates visiten més que mai aquest blog buscant idees per als àpats de Nadal i Cap d'Any, com les que vaig donar aquí l'any passat. Aquest any he decidit, doncs, ajuntar els plats que més m'han agradat dels que he creat aquest any, i fer-ho en un recull que pugui servir per donar idees per aquestes festes. És una selecció personal, perquè aquest és un blog personal, i per tant hi trobareu les meves neures: a vegades m'ha apretat per fer servir espècies orientals, i he cuinat de diverses maneres els braons i les galtes de porc, de manera que hi dedico la secció de carns, perquè agafeu idees que tant us poden servir per fer braons de porc com de xai o alguna peça similar de vedella. I també, és clar, hi trobareu a faltar les meves mancances, bàsicament, les postres.
Entreu, sou a casa vostra, i si us abelleix, preneu el que vulgueu.aperitius, amanides i entrants
Musclos en escabetx
Amanides de tomàquet i de mongetes amb arengades
Croquetes de pastanaga amb maionesa especiada
Pebrotets dolços en tempura amb essència de gambes
Llesquetes de peix, maionesa i envinagrats
Mandonguetes o croquilles
'Ensaladilla' russa Robin Food
Escudella barrejada
Llenegues amb pedrers confitats i greix d'ànec
peixos
Bacallà amb gambes en pil-pil lleuger sobre llit de carbassó
Turbot o rèmol a la planxa amb verdures al romesco
Tonyina amb pebrot fumat i germinats de porro, i amb ceba confitada amb salsa de soja
Cataplana de cigrons amb gambes, calamars, musclos i cloïses
Lluç en salsa verda amb gambes vermelles
Salmó a l'aroma de vi blanc de la terra alta amb ceba confitada
Bacallà amb carxofes cruixents sobre salsa de pebrots verds
arrossos
Risotto amb musclos i algues wakame
Arròs amb calamarcets farcits de sobrassada i espinacs
Risotto taronja de carbassa i pastanaga amb espècies orientals
Un arròs de peix
braons i galtes
Braons al vi negre amb bolets, primera part d'una recepta
doble
Galtes amb bolets i salsa de trompetes
Galtes de porc a l'estil àrab
També m'agraden
Farcellets de col farcits de braons rostits amb el seu suc i bolets
Fideus xinesos amb verdures i brou de gallina
Calamars amb verdures confitades i mongetes
per triar i remenar....
ResponEliminaEn tenim un bon grapat!!! I a mi com sempre em fan perdre la vista els teus arrossos
ResponEliminaMuas
I must say you’ve done a very good job with this. Also,
ResponEliminaYour web site is great. I was extremely touched by this post.
ResponEliminaThis is an awesome article, Given such an extraordinary measure of data in it,
ResponEliminaI was actually captured with the piece of resources you have got here.
ResponElimina