dilluns, 15 de juny del 2009

tomàquets farcits de peixos en conserva

No és pas la primera vegada, i potser no serà l'última, que presento una recepta de tomàquets farcits, en trobareu dues aquí i aquí. Però és que així és com més m'agrada menjar-me uns bons tomàquets, i la veritat és que aquesta preparació et permeten anar jugant amb el farciment i sempre queden bé.
Aquests que vaig fer ahir diumenge els vaig farcir de peixos i mol·luscs en conserva. Cuinar amb conserves a algú li pot semblar un sacrilegi podent comprar peix fresc, però la veritat és que donen un gran joc a la cuina i en les properes setmanes tinc intenció de presentar més receptes amb peixos en conserva. Un plat com aquest seria inimaginable sense les conserves. O us imagineu anant a comprar una dotzena de muscos, quatre seitons i un verat, preparant l'escabetx dels musclos, la salaó dels seitons per fer anxoves, i confitant el verat en oli d'oliva, tot per farcir dos tomàquets? Potser sí que hi ha algú que ho fa, i no tinc cap dubte que deu quedar molt més bo. Però quantes hores triga? I amb les fantàstiques conserves que es fan al nostre país, és un moment partir els tomàquets, buidar-los i picar la carn, posar-la en un bol i barrejar-la amb unes tàperes, uns musclos en escabetx, unes anxoves picades i uns trossos de verat conservat en oli. S'amaneix la barreja amb una mica d'oli del verat i les anxoves i una mica d'escabetx dels musclos i es farceixen els tomàquets. Cinc minut i tenim uns entrants o un primer plat de primera.

14 comentaris:

  1. Per ser que ahir vas fer tans km, no estas gens cansat perquè amb un dia est fet dos post.
    Pots aprofitar i ara que és el temps del seitó, fer-te tu les anxoves.Hi penjat una recepta per fer les anxoves amb el seitó d´aquest més que és el millor. A tu que t´agrada tan cuinar en fas 2 o 3 k i entens per fer tomàquets farcits tot l´any.Amb els musclos és pot fer el mateix , escabetx per un parell de mesos i ja pots anar omplin tot el que vulguis.
    No facis gaira cas que a aquesta hora ja no hi toco massa, je,je.
    Adéu Manel, que ho fas molt bé.

    ResponElimina
  2. Hola Manel, fa caloreta i comencen els menjars fresquets i l'època dels bons tomàquets. Encara no hi ha benac, però segur que en trobaré algun de bo per fer una recepta tan bona com aquetsa.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Conserves de peix i tomàquets a casa sempre n'hi ha... La recepta és genial, especialment a l'estiu davant un imprevist!

    ResponElimina
  4. dolors, tens tota la raó, no hi ha com el peix fresc preparat a casa, i no dóna tanta feina, però a vegades no hi ha més remei que recórrer a les llaunes. a més, pensa que jo aquí a dalt no tinc ni de lluny la oferta de la teva parada, no trobo pas sempre el que busco.
    a veure si algun dia passo per mollet a veure-la en directe.

    dolça, ja me'n recordo dels vostres tomàquets amb nom de president del parlament. aquest any suposo que en tindren una bona collita, almenys aquí els horts estan esplendorosos.

    sara, és veritat, això, és una recepta feta amb coses que sempre podem trobar al rebost.

    ResponElimina
  5. Els tomàquets són genials quan són de qualitat i estan de temporada. M'agraden també molt amb mozzarella i alfàbrega fesca (ara tinc la "plantació" exuberant!). Però segur que amb bones conserves són una bona solució d'estiu....

    ResponElimina
  6. Si senyor quins tomàquets farcits més originals i de segur més bons .. jo estic amb tú Manel jo també tiro de llaunes és molt cómode sobretot les que són conserves de peix ... tonyines, verats, musclos, pop, escopinyes ... etc etc inclús ja les tinc a la nevera perque siguin ben fredes quan les necessiti.

    petunets

    ResponElimina
  7. Conforme anava llegint, ja m'hi trobava a la cuina obrint llaunes i farcint els tomàquets, ben ràpid i sense complicacions i ben fresquets!

    Fins aviat

    ResponElimina
  8. Manel, doncs aquesta amanida amb els tomàquets farcits, ara que comença a fer caloreta ve moolt de gust! I tal com dius, sort de les llaunes! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  9. ricard, a mi també m'encanten els tomàquets amb mozzarella i alfàbrega, o bé ambn orenga i formatge sec.

    mar, àixò de deixar les llaunes a la nevera no ho havia pensat ;)

    glòria, ja trigues a posar-t'hi :)

    mercè, les llaunes sempre et treuen d'un atzucat, el que no sé és si tu en tens a l'abast.

    ResponElimina
  10. Aquestes receptes ràpides, sempre et treuen d' algun mal de cap! La idea la trobo genial...

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  11. Hola Manel.
    Espero que estiguis be tant tu com la teva familia.
    M'has donat una bona idea amb aquest tomaquets.
    Fins un altre.

    ResponElimina
  12. Oooh!! la meva àvia també en feia d'aquests i justament ara per l'estiu les volia posar al blog ;-)

    BONIIIIIIIISSIM :P

    ResponElimina
  13. Crec que si és per menjar de tant en tant, no cal patir, però jo sóc de les que pensen que no és gaire bo per a la salut menjar sovint coses de llauna. A casa només mengem tonyina de tant en tant.
    Reconec, però, que el peix en conserva lliga molt bé amb els tomàquets (si més no la tonyina i les anxoves)
    Que vagi molt bé diumenge la Ruta Pirinenca de les Tres Nacions!

    ResponElimina
  14. beth, moltes gràcies, celebro que t'hagi agradat.

    tere, anem tirant sense grans canvis, gràcies per l'interès.

    cristina, espero veure aviat la recepta de la teva àvia a 'vida culinària'

    margarida, jo no sóc gens de menjar preparat o enllaunat, però les conserves d'un producte en oli o en el seu propi suc, sí que m'agraden, i la veritat és que et treuen de més d'un 'apuro'. de fet, fins i tot hi ha un local molt famós a barcelona que només fan tapes amb conserves, i són delicioses.
    gràcies pels bons desitjos, espero que no plogui com l'últim any :)

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte