dissabte, 31 de maig del 2008

verat amb salsa de soja


Sóc un fan absolut del verat, ho dic d'entrada perquè segurament no entusiasma igual tothom i aquest plat, que a mi em sembla rodó (el concepte, vull dir, no el recipient), pot ser que a altres no els agradi. Però provar-lo us costarà molt poc, per la feina i pels diners, ja que es tracta d'un peix econòmic que, com dic, té un sabor i unes possibilitats que van molt més enllà del preu que té i del seu propi nom, tan humil.
Quan és ben fresc, el verat m'agrada menjar-me'l cru, en petits filets sucats en una mica de salsa de soja, i de fet en el sashimi i en les boletes de nigiri sushi els japonesos fan servir sovint aquest peix juntament amb el salmó i la tonyina. Per això se'm va ocórrer que en calent també aniria bé acompanyat d'aquesta salsa.
La preparació és senzilla, només cal treure el cap i l'espina central del peix, deixant dos filets que es poden preparar directament en una paella antiadherent ben calenta amb poc oli (és un peix gras) i en pocs minuts. Però per evitar que hi hagi cap espina, ni que siguin les petites que travessen els dos lloms de dalt a baix, el que faig és treure-les fent un tall a banda i banda d'aquesta fila d'espines, de dalt a baix, de manera que de cada filet en surten dos de més prims i absolutament nets.
Aquests filet se salen lleugerament i es posen a la paella ben calenta pel cantó de la pell, se'ls dóna la volta i aleshores es reguen amb la salsa de soja. Es deixa coure tot plegat un parell de minuts i ja són a punt per servir.
Bon profit!

3 comentaris:

  1. Manel, no he provat aquest peix amb salsa de soja, d'altres maneres si. Serà cosa de fer-lo

    ResponElimina
  2. mm sóc una enamorada del peix, pero a casa com que no els agrada gaire doncs sempre acostumo a fer més carn.
    pero per sopar si que a vegades m'en vaig a buscar i amb una bona amanida disfruto de veritat.
    amb la soja doncs ho hauré de provar pq no ho he provat mai.
    a veure si en faig hi us ho explico.

    ResponElimina
  3. dolorss, prova-ho, que és fàcil i sa.

    gina, has d'acostumar els de casa a menjar-ne perquè el peix blau és molt sa.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte