dilluns, 26 de maig del 2008

patata, patata patatera, patata... (4)

puré de patata al forn amb all escalivat

El xai al forn amb 12 cabeces d'all anava acompanyat d'aquest puré, que es fa al mateix temps que la carn.

Quan posem el xai al forn, hi posarem també en un raconet que quedi lliure unes quantes patates senceres embolicades amb paper de plata amb una mica de romaní al seu interior, perquè es coguin durant l'hora i mitja o dues hores que dura la cocció de la carn. Aleshores, quan traiem la cassola, traiem també les patates, les partim per la meitat i dels deixem refredar una mica per poder pelar-les.
A banda, traiem els alls de la cassola i els pelem. No costa gaire, simplement tallant la base ampla i pressionant per dalt, surten sencers. Amb la cocció estaran tous i més suaus que quan eren crus.
Les patates les pelarem i les aixafarem amb una forquilla i un batedor manual, o les posarem a la batedora elèctrica, com preferiu. Jo ho faig a mà, i quan estan ben aixafades, hi tiro els alls escalivats, la sal que calgui i oli d'oliva verge per lligar-ho tot bé.
Cal anar amb compte amb els alls, i afegir-los d'un en un fins que trobem que n'hi ha prou pel nostre gust. Quan tinguem el puré ben fi, ja el podem servir, com deia ahir, a la base del plat amb la carn a sobre, o per separat, perquè cada comensal se'n serveixi tant com vulgui.

4 comentaris:

  1. a veure manel com t'ho dic, el pure, el xai i l'arròs magnific. aquesta manera del xai i pure m'agrada molt, encara que porti feina un diumenge com ahir que va ploure tot el dia era l'adeqüat.
    felicitats i salut, a per cert gràcies per el comentari al meu blog, ja t'he contestat.

    ResponElimina
  2. Manel, quina idea més bona, yo feia les patates pero les presentava partides , fer-les axafades amb l'all rostit han de ser molt bones. Per la pròxima ho faig.

    ResponElimina
  3. La veritat és que em sembla molt interessant barrejar el puré i els alls i amanir-ho amb l'oli. Deu estar boníssim! Quina gana! Salutacions

    ResponElimina
  4. gràcies als tres per la visita. realment, és un puré diferent, però, és clar, t'ha d'agradar l'all, perquè encara que escalivat sigui molt més suau, el gust es nota.
    fins aviat!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte