diumenge, 25 de maig del 2008

receptes sense quantitats d'ingredients

L'Anna, de La Taula d'en Bernat, m'ha deixat un comentari molt amable al post dels ous tofonats en el qual em qüestiona perquè no poso mai els ingredients ni les quantitats en les meves receptes.
De fet, els ingredients mai no hi falten, però ja s'entén què vol dir: per què no poso una llista amb la quantitat de cada ingredient que he fet servir, o adaptada per a quatre persones, que és la mesura habitual.
La resposta és que a mi no m'agrada cuinar amb receptes ni amb quantitats fixes, ho feia fa molts anys per por d'equivocar-me, però ara prefereixo seguir la intuïció i fer plats propis o d'altri adaptats als gustos de casa, i mai no sé les quantitats, excepte, és clar, de productes com l'arròs o la pasta, que saps de cada dia quanta en poses per persona, però la resta ho faig a ull. Excepte quan es tracta de pastissos, que aleshores les quantitats justes són més importants.
A més, quan escric sobre un plat o un producte, m'agrada més explicar les coses que en sé que no pas donar una recepta concisa i exacta, perquè de blocs de receptes ja n'hi ha molts.
És a dir, prefereixo que el lector s'ho passi bé llegint un post o que hi aprengui alguna cosa més que no pas que pugui fer aquell plat i li quedi exactament igual que a mi. Si de cas, que quan el faci hi apliqui els seus propis coneixements i la seva herència cultural i culinària.
Dit d'una altra manera, prefereixo incitar més que no pas ensenyar perquè no sóc pas mestre de res, però hi ha coses, com la gastronomia, que m'apassionen i a les quals dedico moltes hores, i m'agrada compartir aquesta passió i els coneixements que pugui haver adquirit.
Disculpeu la pallissa, però com que la pregunta de l'Anna em consta que se la fa molta gent quan visita el bloc, m'he permès respondre-li personalment i també fer aquest comentari per a qui pugui interessar.

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies per aquesta resposta tant exhaustiva. No calia pas que et justifiquessis!
    De fet, jo tampoc sé les quantitats exactes dels plats que preparo sovint, però quan he de fer una recepta per primer cop agraeixo tenir les mesures, potser per això de la por d'espatllar la recepta. M'encanta el teu blog tal com està i m'agrada com expliques les teves experiències, així que endavant amb aquesta cuina generosa!

    Amb tot el meu afecte,
    Anna (de la Taula d0en Bernat)

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte