dimecres, 7 de maig del 2008

cuixetes de pollastre al vi blanc

El "coq au vin" és un dels grans clàssics de la cuina francesa, un "coq" (pollastre) estofat amb vi negre i bolets. Us serà fàcil trobar la recepta i recomano fer-la perquè és un gran plat alhora que una preparació senzilla.
Jo acostumo a fer el meu pollastre al vi particular amb vi blanc, ceba i xampinyons, i també ofereix un resultat apreciable. També és senzill de fer, i ràpid, si comprem cuixetes de pollastre de granja, de les que venen preparades, perquè si fem servir un bon pollastre de pagès, el temps de cocció fàcilment es duplica.
En una cassola de fons gruixut i amb bona tapa posem a rostir amb oli (recordeu l'opció del llard els que no tingueu problemes de colesterol ni de pes) a foc ford perquè s'enrosseixin les cuixes salpebrades i uns quants grans d'all, els xampinyons tallats per la meitat o a quarts i força ceba en juliana. Quan estigui daurat el pollastre, hi afegim una cullerada de farina, deixem fer una mica perquè sino trobarem el gust de farina crua, i hi afegim una fulla de llorer i un got de vi blanc.
Jo hi poso també una mica de brou, però si no en teniu, podeu posar-hi més vi o aigua perquè no quedi sec. Deixo fer xup-xup tapat una mitja hora, temps suficient per aquests pollastres tan pocs musculats.
Abans de servir, traiem els grans d'all, i presentem les cuixetes amb un flamet d'arròs blanc i la ceba, els bolets i la salsa per sobre.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte