dilluns, 17 de març del 2014

farcellets de col farcits de braons rostits amb el seu suc i bolets






El darrer post ja anunciava una recepta doble, de manera que toca explicar la segona part de la història de dos grans braons de porc que van passar unes quantes hores a la cassola per donar-me un gran plaer. 
Aquesta és, per tant, la segona part de la recepta: aquí podreu llegir com vaig rostir els braons amb vi negre, verdures i bolets. Un dels braons me'l vaig menjar sencer, amb el suc del rostit i els bolets. L'altre, el vaig desossar i la carn, picada a ganivet, la vaig barrejar amb les verdures del rostit aixafades (ceba, pastanaga, api i alguns dels alls sense la pell). Tot això formaria el farcit de les fulles de col, juntament amb una part dels bolets del rostit, també picats, i unes cullerades de suc, per fer-lo més melós.
Les fulles de col les vaig coure al vapor, però també es poden bullir; les més grans es parteixen en dos, i es farceixen amb una bona cullerada de la barreja de carn, verdures i bolets, es pleguen fent els farcellets i es posen en una safata.
Amb mantega, farina, llet i pols de cep i de camagrocs vaig fer una beixamel de bolet, amb la qual vaig napar els farcellets. El plat es pot escalfar al forn o al microones, però sense gratinar, i per sobre hi vaig posar unes cullerades de suc calent del rostit i alguns bolets.
A mi em va agradar molt, el resultat, però no hi va haver unanimitat. La Marina va trobar el sabor massa intents, mentre que els meus fills van trovar bo el farcit, però no l'embolcall. Els en vaig portar un tàper i els van tastar, però la col... ai, la col! no els va fer pas el pes. De manera que, com que l'Aleix a la cuina s'ha tornat un crac, va desenrotllar els farcellets, va aprofitar el farcit i en va fer... una pizza!
No la vaig tastar, però diu que era molt bona, i com que me'n va enviar la foto, us l'ensenyo, perquè de bona pinta en fa, i molta!

5 comentaris:

  1. La pinta és deliciosa, però em passa el mateix amb la col... és de les poques coses que no m'agraden... ! ara els braons guisadets... no passarien de llarg!

    ResponElimina
  2. Efectivament, cal ser un autèntic fora de sèrie per desembolicar uns farcellets i posar-los sobre una pizza... però que això no us impedeixi entendre l'essència del post, que el farcit de rostit de braons estava veritablement espectacular!

    Aleix.

    ResponElimina
  3. Aquí una servidora, que és carnívira per excel·lència hagués gaudit molt amb el braó del primer dia, amb els farcellets de col i com no, amb la pizza!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Jo com l’Aleix, amb la col no hi puc, ara els braons boníssims. Aquesta pizza si que deuria d’estar-ne de bona Ummm
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Un plat molt elaborat però que ha de ser deliciós (tal qual, no cal transvestir-lo en forma de pizza!).

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte