dijous, 9 de juliol del 2009

broquetes de pollastre amb salsa de iogurt, cogombre i menta

Una de les millors salses per aquesta època és aquesta de iogurt amb cogombre, all i menta, d'origen grec i turc, que s'ha universalitzat amb el nom de tzatziki. És una salsa que originàriament acompanyava els mezze o entremesos tan populars a les cuines dels països de l'est de la Mediterrània, però que també acompanya magníficament alguns fruits del mar i especialment les carns blanques. Per això ahir en vaig preparar perquè volia fer unes broquetes de pollastre, sotmeses a una petita maceració amb oli i espècies i fetes a la planxa.
La base de la salsa tzatziki és el iogurt grec, que és més espès que el iogurt que mengem habitualment aquí. Per un iogurt hi vaig posar un cogombre no gaire gros. Perquè no aigualeixi la salsa, s'obre per la meitat, es buida de les llavors i del líquid que porta al mig i s'asseca bé amb paper de cuina . Després es pica ben petit i jo encara el vaig tornar a assecar embolicat amb un drap de cuina. Hi ha qui el posa en un escorredor amb força sal, com es fa amb l'albergínia, per fer-li perdre líquid.
El cogombre picat s'afegeix al iogurt i s'hi posa també menta picada, una o dues culleradetes, i un all o dos. Jo n'hi vaig posar un, picat molt petit, i també una escalunya, igualment picada. Finalment, s'amaneix amb sal, pebre negre, un rajolí de llimona i oli d'oliva al gust, i també hi vaig posar un polsim de julivert. Se serveix fresca.

17 comentaris:

  1. Manel, aquest plat aqui el fan els perses! Molt bo! Pero a mi, m'hi sobra el cogombre. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  2. Hola Manel! Aquestes salses fredes són les que venen de gust ara a l'estiu! A mi la tzatziki m'encanta!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. Manel
    Esta molt bé per l´estiu però no és lo que mes m´agrada a mi, ni llet , ni res derivat de la llet.
    El pollastre si.
    Molt bona la presentació.!!

    ResponElimina
  4. avui puc anar a dormir dient......
    que he après una cosa nova

    gràcies

    ResponElimina
  5. Aquesta la tinc pendents...i versionada!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  6. Manel, m'encanta, m'encanta totalmente aquesta proposta!!uhmmmm

    ResponElimina
  7. Una salsa deliciosa! Però en el meu cas, sense all, je je je...
    Per treure l'aigua del cogombre, el ratllo i el deixo dins un escorredor ben fi una bona estona.
    Vas anara a veure el Tour? ;)

    ResponElimina
  8. Manel, una salsa ben exòtica, no he tastat mai el tzatziki, però segur que deu ser boníssim!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  9. La salsa la trobo perfecta, ha de ser molt refrescant!

    ResponElimina
  10. Manel, quines fotos més elegants, felicitats guapo!

    ResponElimina
  11. No he provat mai aquesta salsa... deu ser molt bona i molt refescant.

    ResponElimina
  12. Amb el tzatziki els grecs i els turcs tenen un (altre) motiu per a discutir-se. Cadascú en reclama l'autoria per a sa casa. Què hi farem!!! A mi és una salsa que m'agrada molt per a l'estiu. Tens raó amb això que dius del iogurt. Quan la prepare solc usar el "grec" de la marca "Danone" i m'ix bastant semblant. Salutacions

    ResponElimina
  13. Ara a l'estiu m'agrada molt menjar salses d'aquestes, acompanyen qualsevol cosa!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  14. Ah, deu ser per això que algun cop que l'he feta em quedava aigualida, perquè el cogombre deixava anar massa aigua. Doncs per el proper cop..

    ResponElimina
  15. Aquesta salseta ha d'estar boníssima. Bon acompanyament de les broquetes, ara que sola també ha d'estar igual de bona. Salut!!!!

    ResponElimina
  16. amics, celebro que us agradi aquesta proposta que molts ja coneixieu perquè en aquesta època aquestes salses venen molt de gust.

    gemma, és clar que no podia faltar a rebre el tour, passava per costat de la feina i em vaig escapar encara que els carrers de barcelona no sigui el millor lloc per veure una cursa ciclista, però cal dir que l'ambient era extraordinari.

    ResponElimina
  17. Vaig treballar un temps en un restaurant grec. El jefe en sabia un pou, de parlar heleniki modern... i me'n feia farts de menjar aquesta salsa. I encara ho faig, de tant en tant, a casa. Sense menta, amb all, anet i oli d'oliva es diu Tzatziki en grec.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte