divendres, 17 de juliol del 2009

mongetes tendres amb vinagreta de verdures

Un plat de verdures simplement cuites 'al dente' és un bon sopar si no vols anar a dormir molt tip i vols fer una mica de bondat per poder anar a la piscina sense ofegar-te, però no a l'aigua, sinó intentant no respirar per mantenir la panxa ficada endins.
Però moltes verdures tenen un problema, per a mi, i és que són una mica insípides. Per exemple, les mongetes tendres m'agraden, però saltades amb una mica de pernilet o amanides amb una salsa que li doni alegria, com aquesta d'avui.
Aquests dies a casa n'hi ha sempre, de mongetes tendres, perquè els horts familiars es veu que en produeixen moltes (no parlem dels carbassons, que això ja és una bogeria i no sé què fer-ne de tants que ens en porten). Per això dimarts em vaig passar part de la tarda netejant mongetes i preparant-les de diverses maneres.
Les d'aquesta amanida estan bullides en aigua amb sal just que quedin 'al dente', no massa cuites, i la vinagreta està feta amb ceba tendra (també de l'hort del pare), pebrot verd, pebrot vermell i tomàquet sense pell ni llavors, tot picat ben petit i posat a macerar amb una culleradeta de mostassa de Dijon, sal, pebre negre, oli d'oliva bo i un raig de vinagre, en aquest cas de chardonnay.
Les mongetes, així, guanyen molt, i si voleu fer plat únic amb unes quantes proteïnes, només cal ratllar-hi per sobre un ou dur.
(La foto encara és del mòbil, perdoneu la qualitat)

13 comentaris:

  1. Boníssim per a un estiu calorós. La foto és prou bona per a fer ganes de menjar-se el plat!! Salutacions

    ResponElimina
  2. molt bona idea aquestes mongetes amb la vinagreta.

    Els meus sogres també tene hort( però ells hi viuen del camp, són pagesos) i ara a l'estiu podria montar una botiga amb la quantitat de tomàquets, carbassons, pebrots....que em porta el meu home cada dia jajajajajajaja

    m'apunto la recepta

    ptns

    ResponElimina
  3. M'encanten les amanides de mongeta tendre!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  4. Tito Manuè, com que el teu pare és també el pare del teu germà, o sigui el meu pare i el meu avi, la meitat dels productes que et dona són del meu papa també. ( cuinats eh!)
    Martines.

    ResponElimina
  5. Perfecte Manel, les bajoques fines (vosaltres en diueu mongeta tendra) bullidetes i amb algun tipus d'amaniment són perfectes per un primer plat o per un sopar lleuger.
    Aquest amaniment que ens proposes és boníssim.
    Per cert, quan he vist la foto, abans de veure el títol he pensat, mira avui el Manel va d'espàrrecs... com que has posat les bajoques tan ben posades... jo no tinc tanta paciència i les poso tal com cauen!

    ResponElimina
  6. Manel, avui sí que has fet un plat dels meus, mmmm...
    Jo trobo que si la mongeta és bona i cuita al punt, no és tan insipida, eh? Clar que si ho amaneixes amb una vinagreta d'aquestes, segur que molt millor ;)

    ResponElimina
  7. Manel! Hola! Com va per Castellterçol? Fa dies que no et visito però ja m'he posat al dia.
    Una recepta ben bona per suportar millor aquestes calors i el toc de mostassa a la vinagreta deliciós!
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Que blog més interessant acabo de trobar!!

    Salutacions
    Jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  9. A casa dels meus pares també tenen moltes montgetes... i al final ja no saps com cuinar-les. Aquesta recepta que presentes segur que la faré. Qué bona!

    ResponElimina
  10. Com tallas tot això tan petitet i tan ben posat??
    Boníssim i refrescant..

    ResponElimina
  11. Genial idea! m'encanta la idea de fer-les a la vinagreta Manel. Quan fas vacances??? A veure si podem quedar i fem encara que sigui una cerveseta! Molts petons.

    ResponElimina
  12. Manel, una recepta ideal ara que ja comença a haver-hi aquelles mongetes tan tendres i gustoses al mercat! I així a la vinagreta no les he provat mai! Però amb el que m'agraden, de ben segur que m'agradaran així! :)
    Petons!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte