Tinc la Canon al taller per un petit problema mecànic que em tindrà dues setmanes sense càmera, de manera que potser és un bon moment per començar a treure la pols al munt de receptes que tinc guardades fa temps i que sempre són arraconades a última hora pel plat del dia.
No és pas que es mereixin aquest destí, les pobres, només és qüestió de mala sort, perquè si algunes receptes amb les seves fotos respectives veuen la llum pública el mateix dia que les preparo, altres, potser perquè van ser fetes el mateix dia o quan acabava de publicar una altra cosa, es van quedar a la llista de missatges pendents.
Concretament, aquesta amanida, cada vegada que he publicat massa plats d'arròs, o de carn, penso que la posaré per variar, però entre una cosa i l'altra, fa prop de tres mesos que s'espera.
No és pas una recepta complicada, només cal un bon ganivet, ben afilat, i una mica de paciència. Amb el ganivet cal pelar i tallar a rodanxes fines tomàquet d'amanir, pinya i patata bullida amb pell en aigua ben salada. Amb aquests tres elements fem els tres primers pisos de l'amanida, i a sobre hi posem llagostins pelats i la salsa rosa. Ja sabeu que la salsa rosa es fa bàsicament amb salsa maionesa i salsa quètxup, però a mi m'agrada posar-hi també una mica de suc de taronja i unes gotes de conyac. També hi ha qui hi posa unes gotes de salsa Perrins i unes gotes de Tabasco per fer-la un xic més potent, i fins i tot una mica de mostassa. Però això depèn del plat, i en aquest, jo crec que amb el suc de taronja i el conyac n'hi ha prou.
Se serveix freda i adornada amb algun toc verd, que és l'únic que hi falta (en aquest cas, crec que eren unes rodanxes ben fines de pebrot verd).
Caram Manel quina amanida!!!
ResponEliminaNoi no cal tenir la canon, la foto esta bé però aquí el que conta és imaginar-te aquesta amanida amb la pinya fresca .....
Boníssim
Manel; -Cuinar és generós- Quin engranatge de productes tant i tant ben col.locat. Una amanída d'estiu... i per que no... per un altre estació de l'any també. Que vaigi de gust Manel. Josepb -menja de bacallà-
ResponEliminaDonçs trobo que és una amanida molt original., amb una combinació de sabors que deu resultar molt bona.
ResponEliminaSi totes les receptes que tens al calaix de les pendents som com aquesta, voldrà dir que passarem dues setmanes fruint d'unes receptes estupendes. Aquesta amanida és elegant a més no poder, a més de saludable i apte per netejar la panxa desprès d'un cap de setmana ple d'excessos. Un petó enorme.
ResponEliminaUna amanida ben sana i bona!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Una amanida sana, fresca i molt ben presentada i amb salsa rosa i llagostins, ummm una delícia. Una abraçada
ResponEliminaFantástico, que rico y que sugerente.
ResponEliminaun abrazo fuerte amigo
Sort que tens la càmera espatllada i així ens ensenyes receptes com aquesta! És imperdonable que aquesta amanida-lassanya tan gustosa i tan bona per l'estiu hagués quedat arraconada... Quina delícia, molt del meu gust (per mi sense patata, però la resta... ben igual!)
ResponEliminaPer molts anys Manel!! :)
ResponEliminaPotser avui tindràs la sorpresa que et regalaran una nova càmera, qui sap! ;)
Aquesta amanida-lassanya et va quedar amb una presentació espectacular! (Quina sort, per nosaltres que se t'hagi espatllat la càmera! ;))
Petons!
Manel, una amanida estupenda!! Fresqueta, i bona, m' encanta!!
ResponEliminaUn petó! Beth
Una altra pa la cole. Salut!!!!
ResponEliminaAvui si que si!!!! MOLTES FELICITATS!!! (i sorry per si et vaig alterar el facebook...
ResponEliminaIdeal aquesta amanida!
Una abraçada
Manel, una combinació molt original. Segur que a mi no se m'hagués acudit.
ResponEliminaSalut,
Pepin