divendres, 27 de maig del 2011

ous ràpids amb verdures

quins ous (11)
No només de truita de patata deconstruïda viu un  home, i com ja he dit altres vegades, el problema de treballar fins tard és que arribes a casa a les onze amb molta gana i poc temps per preparar alguna cosa si no vols que se't faci de dia abans de sopar. Per això el millor és deixar alguna cosa preparada abans, però si no ho has fet, sempre es poden improvisar plats ràpids que et poden deixar més satisfet que un entrepà. Com aquests ous amb verdures, per seguir amb el mateix producte de l'anterior recepta.
M'agrada molt fer barreges de verdures tallades a diverses mides i saltar-les a la paella o al wok, perquè trobo que són un bon acompanyament de moltes carns, peixos, d'e la pasta o de l'arròs. En aquest cas, només es tracta de tallar les verdures en quadrats aproximadament d'un centímetre de costat i saltar-les a la paella a foc ràpid, removent constantment. Hi vaig posar ceba, pebrot verd, pebrot vermell, albergínia i carbassó, per aquest ordre, de major a menor duresa, com hi hauria posat espàrrecs o xampinyons, per exemple, si n'hagués tingut.
Quan les verdures, salpebrades i amb un pols d'herbes al gust, estan 'al dente', s'hi trenquen un parell d'ous a sobre, procurant que els rovells quedin sencers i s'escampi bé la clara, se salen, s'abaixa el foc i es tapa la paella perquè la clara es faci en contacte amb la paella, perquè amb l'escalfor que reté la tapa, es coguin una mica els rovells, que de tota manera han de quedar ben líquids i que a l'hora de menjar s'escampin i donin gust i color a les verdures abans de ficar-te-les a la boca.
Ep! Cal recordar-se abans d'arribar a casa de passar per la benzinera, perquè a segons quines hores és l'únic lloc on pots trobar una baguet acabada de fer, que és l'acompanyament imprescindible per consumir aquests ous.

14 comentaris:

  1. hahhaahah!!!!!!!! és fi de mes , veritat???

    tal com diu la publicitat d'una cervesa, que podries ja haver vist, les coses senzilles també poden ser extraordinàries. que carai , per què no????
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Que bons que son uns bons ous ferrats, i si els acompanyem d’unes verduretes, “no hace falta decir nada mas”

    ResponElimina
  3. Pa de benzinera? Encara estàs a temps de el.liminar-ho.
    Això és una provocació en tota regla als blocaires ortodoxos de la farina!! Te van a crujir!! hehehe.

    ResponElimina
  4. Les verduretas al wok o a la paella, què bones!!!! i el pa de benzina, com diu un amic meu, és un recurs,que hi farem!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Sigui pa de benzinera o fet en la teva panificadora, els ous ferrats són per sucar-hi pa.
    Felicita ta mare pels 79 + 1 d'una seguidora de " cuinar és generós " que està segura que ella ha tingut molt a veure amb la passió que transmets a la cuina i en la transparència dels escrits.

    ResponElimina
  6. I la barra de pa ???

    bon cap de setmana !!!

    ResponElimina
  7. Avui coincidim, ous amb verduretes!! Els teus m'encanten, ja portem una barra de pa nosaltres! jejejeje
    Una abraçada
    Sandra

    ResponElimina
  8. ¡Por Dios, solo son un par de huevos con compañia !
    Mejor estos que los del ........
    Un abrazo
    Roberto

    ResponElimina
  9. Manel, jo estic amb tu pel que fa al pa. El ous amb verdures es el que importa, el pa d'acompanyament.

    ResponElimina
  10. Hola,
    Molt bé! Uns ous ferrats i amb unes verduretes sempre van de gust i més acompanyat d'un pa, millor si és fet a casa amb pani, però sinó cap a a la benzinera!!! Bonc ap de setmana

    ResponElimina
  11. hehehe... com ja m'imaginava i m'ha adverit l'òscar, veig que el tema del pa de benzinera provoca una certa polèmica o indignació dissimulada.
    és clar que no el comparo ni el prefereixo a un bon pa de pagès o a una barra de mig del meu forn habitual, però... i les vegades que ens treu d'un 'apuro'? i els cops que em salva la vida quan plego a les deu del vespre, no hi ha res obert i no em puc pas posar a fer pa a casa, que triga tres hores?
    i, a més, què coi, conec un parell de llocs que em vénen de pas on les baguets són més que dignes!
    però, sigui d'on sigui, és clar que per als ous (encara que aquests no són ferrats, eh) necessiten un bon pa per sucar.

    ResponElimina
  12. Manel, jo preferiria sucar-hi un pa de qualitat, que és el que es mereixen aquests ous tan ben posats!

    ResponElimina
  13. un bons ous ferrats i dignes verduretes i el pa de bennzinera que hi farem si son las 22PM oi
    miquel

    ResponElimina
  14. A mi, el pa de la benzinera, també m'ha tret de més d'un "apuro". I el que fan a la que tinc més a prop de casa no té desperdici!!! Sempre està acabadet de fer i, com que és per menjar al moment, no té res a envejar a les baguettes del forn. Clar que on hi hagi un bon pa de pagès cuit amb forn de llenya...

    Sigui amb el pa que sigui, aquests ous demanen ser sucats i ben sucats!

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte