dimecres, 11 de maig del 2011
patates emmascarades en set minuts, versió carmanyola
patata, patata patatera, patata... (10)
No m'emporto gaire sovint la carmanyola perquè tinc temps de dinar a casa amb els nens abans d'anar a treballar, però alguna vegada me n'emporto una per sopar, i així no he de fer-ho a les onze del vespre quan torno a casa. Habitualment, reconec que hi poso restes d'altres àpats, convenientment dissimulades: la darrera vegada que recordo, per exemple, una verdura del dia abans (patata, mongeta, pastanaga) amb un tomàquet tallat a la mateixa mida, maionesa i unes anxoves tallades petites.
Aquesta proposta d'avui no és d'aprofitament, però podria ser-ho; de tota manera, no cal, perquè es prepara exactament en set minuts.
Les patates emmascarades, com se sap, són unes patates bullides, aixafades i barrejades amb botifarra negra. M'encanten, he de dir-ho, i en tinc una versió publicada aquí. Però aquest cop el títol només és un joc, perquè ni són patates bullides i aixafades, ni s'emmascaren amb botifarra negra. En aquest cas, amb calamars i la seva tinta.
Comptem els set minuts: cinc per coure dues patates amb pell al microones a màxima potència (quatre si no són gaire grosses); mentrestant, obrir una llauna de calamars en la seva tinta. Un minut per pelar les patates, tallar-les i salpebrar-les; i un minut més per barrejar-les en un bol amb els calamars i la seva salsa, abocar la barreja al taper o carmanyola, picar una mica de julivert i tirar-lo per sobre.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
No val cap excusa per no preparar aquest plat, més ràpid i senzill impossible i si a més és bo......!!! caldrà provar-lo.
ResponEliminaNo utilitzo el microones per cuinar, deu ser perquè sóc antiquada.
Alguna vegada ha de ser primera, oi?
Manel, aquesta versió de patata emmascarada ha de ser boníssima!! Crec que molts ja voldrien portar una carmanyola com la teva. ;)
ResponEliminaPetons!
Manel, una receta muy interesante, seguro que estaban muy buenas esas patatitas!
ResponEliminaLes puc emmascarar encara que siguin versió plat?
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Una recepta molt bona !!! M'agrada molt la idea.
ResponEliminamoltes gràcies per aquesta entrada.
Jo tampoc mai faig servir el micro per cuinar, però serà hora de començar.
gràcies
Petonets
M'agrada, jo fa temps (anys) feia servir bastant la conserva per a generar platets gustosos de forma ràpida.
ResponEliminaAra ho faig menys però m'has fet recordar que amb propostes com la teva es poden tenir resultats molt bons de forma ràpida i econòmica!!
Idea genial, li diré al meu pare que també a de sopar a la feina.
ResponEliminaPetons,
Esther
una molt bona idea esta carmanyola i facil
ResponEliminamiquel
A una se li acaben les idees per portar el menjar a la feina en una carmanyola... Ràpida de fer i súper fàcil, que bé!!! Agnès
ResponEliminaNo he provat mai els calamars en conserva, però val la pena només per preparar una recepta tan ràpida, senzilla i apetitosa! Segur que hi ha pocs tàpers tan creatius com aquest!
ResponEliminaFins aviat!
La Taula d'en Bernat
Em pots dir una bona marca de calamars en conserva? No n'he comprat mai i així m'asseguro el tret.
ResponEliminaM'encanta la recepta, és de les que m'agraden a mi: resultona fàcil i amb un resultat sensacional! I no només per la carmanyola, eh? ;)
Això si que és un plat bo i ràpid! Es triga menys a preparar-lo que a menjar-se'l! Quants voldríem una carmanyola així... Petons
ResponEliminaUn plat ben senzill i molt gustos per anar rapit sortir del pas
ResponEliminaUna abraçada