dimecres, 16 de novembre del 2011

blocs contra la fam: iniciativa gastroblocaire en favor del banc dels aliments

Són temps complicats, en què conviuen la prosperitat d'alguns,  la incertesa que vivim molts i les dificultats quan no la misèria per a una majoria cada vegada més àmplia, víctimes d'un sistema que ens havien venut com el millor i que, a tots els defectes que té, s'hi ha afegit la incapacitat total dels governs de fer front a la indecència del que eufemísticament anomenen mercats i que no són més que una colla d'especuladors que mouen grans quantitats de diners d'una banda a l'altra provocant si cal la ruïna de tot un país per obtenir un parell més de punts d'interès.
Cauen governs escollits per aplacar l'ira d'aquests nous deus insaciables que ara tenen la península ibèrica en el punt de mira després d'escombrar la península hel·lènica i la  península itàlica; el resultat més palpable de tot plegat son l'atur i les dificultats que passa molta gent mentre alguns podem anar fent i alguns més, encara, poden seguir alimentant la pròspera indústria del luxe més indecent.
En una situació així, sovint em plantejo quin sentit té mantenir un bloc de cuina, que no deixa de ser una afició una mica 'snob' i que, segons com, pot semblar una manera de refregar per la cara que puc fer coses que altres no poden. Tampoc és que aquest sigui un bloc on corri el xampany francès, el foie de la millor qualitat ni el caviar iranià, més aviat em sembla que faig una cuina amb ingredients senzills en la qual prima una certa imaginació per donar la volta a les coses i fer-ne de noves amb els mateixos ingredients i sense una despesa excessiva.
Però un bloc té seguidors i, en conseqüència, té alguna influència, per això em va semblar esplèndida la idea de la Mar de contribuir amb un article i una recepta a la 'Gran recapta d'aliments a Catalunya' que organitza divendres i dissabte que ve el Banc dels Aliments. En aquests enllaços podeu trobar tota la informació d'aquesta campanya que pretén sensibilitzar-nos de la realitat de la fam a casa nostra (sí, és molt dura aquesta paraula, però és el que hi ha encara que a vegades no la veiem) i de la necessitat que tots contribuïm a ajudar aquestes persones.
Durant aquests dos dies, volen recollir llegums secs, llet, oli, llaunes de conserva de peix i de tomàquet natural per distribuir entre les persones que ho necessiten. Aquesta és una feina que el Banc fa des de fa anys, amb la col·laboració de particulars i d'empreses que els faciliten els seus excedents, per exemple, però que els darrers temps s'ha fet més necessària que mai. Aquí es poden fer compres en supermercats on-line que aniran a parar directament al Banc i  també trobareu molts punts de recollida en mercats i supermercats, segur que n'hi ha un a prop de casa vostra i estic segur que hi anireu a portar aquests aliments bàsics.
Un grup de blocaires que detallo al final ens hem proposat fer una petita aportació a aquesta campanya mobilitzant el màxim possible de blocs de cuina perquè el dia 24 dediquem tots una entrada a aquest tema amb una recepta que es pugui fer amb els ingredients que demana el Banc, i fer així una crida per animar els lectors participar en la campanya. Tampoc cal insistir gaire més dient que és necessària, oi?

http://ambcompte.net/cuina
http://baixagastronomia.cat/
http://cuinagenerosa.blogspot.com/
http://decuina.net/
http://delicies.blogspot.com/
http://elcocinillas.wordpress.com/
http://olletadeverdures.cuina.cat/
http://tapatdetapes.blogspot.com/

La coordinació i publicació de la llista de blogs la centralitzarem en aquest event de Facebook:
http://www.facebook.com/event.php?eid=219879704752679

1 comentari:

  1. i fins i tot les escoles, aquest dissabte ttenim fira solidaria ...

    petonets

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte