dissabte, 17 de maig del 2008

vedella amb salsa d'ostres (wok & roll 4)

Un plat típic dels restaurants xinesos d'aquí, no sé si també de la cuina xinesa d'allà, però és assequible i em venia molt de gust fer-lo, a més de començar a gastar els productes asiàtics que he comprat aquesta setmana.
Després de buscar molt a la meva biblioteca i per i internet, vaig fer una adaptació al meu gust. Em vaig fer tallar a la carnisseria uns bistecs de vedella ben fins, i els vaig fer a tires, més o menys de la mateixa mida que el pebrot verd i la ceba, i també hi vaig posar bolets xiitake secs rehidratats i anacards.
En un bol, vaig barrejar una mica d'aigua amb una cullerada de farina de blat de moro (maizena), un bon raig de salsa de soja i una quantitat generosa de salsa d'ostres. I vaig posar el wok al foc: amb oli especial per cuinar amb aquest estri, barreja de gira-sol i sèsam amb aroma d'all i gingebre. Si ho hagués fet amb un oli neutre, com el de gira-sol, hagués posat també al plat una mica d'aquests dos últims condiments.
Primer, vaig fregir una mica la vedella salpebrada, la vaig retirar i vaig saltar uns minuts el pebrot verd, els bolets escorreguts i la ceba, hi vaig afegir els anacards i la vedella, unes voltes i la salsa, dos minuts per espessir-la i ja era a punt per servir.
Amb aquesta salsa "diluïda" queda un gust més suau, però també es pot fer posant-hi directament la salsa d'ostres, aleshoes tindrà un sabor més fort.
Això sí, cal menjar-ho amb bastonets orientals i en un bol que et puguis acostar a la cara, així costa menys de fer el trajecte del plat a la boca.
Que vagi de gust!

5 comentaris:

  1. doncs la pinta es deliciosa, ara anire al lidl a vere si queda salses d'aquestes. felicitats.
    a veure si averigues com fan l'arròs tres delicies pq a mi m'encanta pero no hi manera que em surti com ells jeje.
    salut

    ResponElimina
  2. la setmana vinent, arròs tres delícies, però la veritat és que sempre que n'he menjat és diferent, caldrà fer una adaptació.

    ResponElimina
  3. A poc a poc el teu bloc està agafant una volada! Molt bé! T'he posat dins el meu bloc a l'apartat del "Sent Sovi del segle XXI". Salutacions.

    ResponElimina
  4. moltísimes gràcies, francesc, per les teves visites, els teus elogis i el teu suport.
    espero que no deixis de venir i sempre trobis alguna cosa interessant.
    fins aviat!

    ResponElimina
  5. Madre mia!! que oriental estás ultimamente!!! y que buena pinta tiene!!! Saludos!!!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte