dimarts, 27 de maig del 2008

minicoques de vidre de la dolorss

La Dolorss publicava dies enrere una recepta que en va dir "discos golosos", una espècie de coques de vidre que em van fer molta gràcia i per això vaig proposar a la meva filla fer-les aquest cap de setmana.
La recepta és original sobretot perquè en lloc de fer la massa, que és una cosa que sempre fa una mica de mandra, fa servir pasta de crestes, d'aquella que ja ve preparada en forma de discos rodons que només cal farcir i tancar.
En aquest cas, es posen simplement a la placa del forn sobre un paper que aguanti la temperatura, es pinten amb oli i s'hi posa sucre per sobre. Cal repartir-lo bé, encara que no n'hi poseu gaire, perquè sinó la pasta és una mica sosa. A sobre hi vam posar pinyons i ametlla crua laminada, com en la recepta original.
També en vam fer amb poma golden tallada fina, que un cop fora del forn vam pintar per sobre amb melmelada de préssec. Un consell: feu-les poc abans de menjar perquè les que vam guardar per l'endemà havien perdut el seu punt cruixent, (les de pinyons) o bé estaven ben toves (les de poma). Però acabades de fer, i tot plegat es fa amb deu minuts, estan ben bones.
I un altre consell pel mateix preu: a la mateix web de la Dolorss hi ha una recepta també molt original per fer la coca de vidre, amb vídeo explicatiu i tot. A casa també la vam provar i és molt recomanable
i fàcil de fer.

5 comentaris:

  1. Ep! Una recepta de postres en aquest blog! ;)
    Veig que la llista de receptes que et vas fer a l'hospital segueix endavant... :)
    Aquestes coques, igual que la de sucre, són fàcils i el resultat sorpren de lo bo que és, oi? A vegades, les receptes més fàcils són les millors!

    ResponElimina
  2. ohh doncs ho haurem de fer, ja tinc la recepta apuntanda de la dolors.

    ResponElimina
  3. gemma: els postres ja aniran arribant, a la que trobi glucosa, per exemple, cau el teu darrer pastís.

    gina: prova-ho, que és fàcil i "resulton".

    ResponElimina
  4. Carai manel, veig que et tornes llaminer!!!
    jo no vaig poder comprovar com estaven passades unes hores, els meus fills van ser els encarregats de fer net mentre les feia , i clar eren cruixents i calentetes.
    Les de poma si que resulten toves, per això vaig recomanar de ficar dues crestes per tenir més base.
    Però son distretes de fer i als nens, i no tan nens , agrada fer-les i veure el resultat ràpidament.

    ResponElimina
  5. Ai, aquesta Dolorss que fa receptes delicioses a la seva cuina! Les teves són una xulada!
    petons.
    e

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte