dimecres, 28 de maig del 2008

tomàquets xerri amb mozzarella i alfàbrega

Aquest és un aperitiu lleuger, sa i gustós, que ben presentat queda la mar de bé en un bufet o per picar abans del plat principal. També és fàcil de fer i no és pas car, o sigui que ho té gairebé tot a favor, només falta que t'agradi el tomàquet i la mozzarella.
Es tracta només de combinar aquests dos productes i amanir-los amb alfàbrega, millor si se'n té de fresca (que no sol ser el meu cas), i oli d'oliva. Es poden fer servir tomàquets de tota mena i la mozzarella en diversos formats, però jo acostumo a fer-ho amb tomàquets xerri, els més petits, i el formatge presentat en boletes d'una mida semblant.
Per combinar-los, es podrien punxar directament amb un escuradents o una broqueta curta un al costat de l'altra, o partint el tompaquet i punxant-hi entremig la boleta de mozzarella. Jo tallo els tomàquets en tres trossos i el formatge en dos, i els punxo alternant com es pot veure a la fotografia. Hi tiro l'alfàbrega (però també hi va bé l'orenga) i l'oli, i a vegades ho he fet preparant abans un oli d'alfàbrega posant a la batedora el greix i l'herba fresca.
Proveu-ho de la manera que us vagi més bé, i ja em direu el què.

8 comentaris:

  1. doncs és un aperitiu sa i estupendo.
    felicitats i salut

    ResponElimina
  2. Heus ací un aperitiu fàcil, abellidor i vistós per a l'estiu. Me l'apunte per quedar bé amb els meus amics (i per a fruir-ne jo mateix sempre que vulga). Salutacions

    ResponElimina
  3. M'agrada , bona idea manel, un més a la llista d'aperitius!!!

    ResponElimina
  4. Doncs molt bò i amb una anxoveta entre mig encarà donaria més bon sabor!
    Felicitats i endevant Manuel que tu pots, ah, i sobre tot no hi posis additius industrials que hi donen mal gust!

    ResponElimina
  5. Te ha quedado preciosa la presentación de los tomatitos cherry con la mozzarela!!!y además es un aperitivo estupendo!!! (y las cocas de mas abajo también te han quedado muy bonitas). Saludos!!!

    ResponElimina
  6. gràcies a totes i tots per la visita. la martina té raó, una anxoveta també hi quedaria bé, a veure si ho prova i em convida un dia a tastar-ho.

    ResponElimina
  7. És un clàssic que sempre funciona, i ara amb el bon temps´bé especialment de gust. Provaré de fer l'oli amb la batedora.

    una abraçada.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte