dimarts, 6 de maig del 2008

patata, patata patatera, patata... (3)



puré amb botifarra negra

Veient la foto, alguns pensareu: però si això són patates emmascarades I sí, ho poden semblar, i en són germanes, però abans de conèixer aquesta recepta típica de muntanya jo vaig fer aquesta versió que és una mica més fina i menys greixosa.
Es tracta només de preparar un puré dels de veritat, com ja he dit altres vegades, amb patates bullides en aigua i sal, així de senzill, aixafades amb un batedor, amanides amb pebre blanc i nou moscada, i amb una punta de mantega i un bon raig de llet, preferiblement calenta, o bé d'oli. Tot plegat s'ha de batre al final amb energia perquè quedi un puré ben amalgamat, homogeni i ben fi.
Doncs bé, a aquest puré si afegeix botifarra negra que abans haurem tallat petita i fregit en una paella perquè es desfaci; es barreja bé amb la patata, aixafant-ho bé si queda algun tros de botifarra massa gros.
Per tant, no hi poso ni ceba ni cansalada, com porten les patates emmascarades, que a molts llocs les fan amb patates bullides amb pell i aixafades amb una forquilla, no ben triturades com un puré.
Lògicament, es poden menjar soler i queden molt bé acompanyant una botifarra negra o una de crua, però si es vol una recepta més refinada, proveu de fer-ne "quenelles" i poseu-les per acompanyar un filet de peix marcat a la planxa, com un llobarro.

5 comentaris:

  1. Quina pinta que te!!!!
    no he fet mai el puré amb la botifarra negra, es una gran idea, penso que : torrada amb el puré, la botifarra i uns pinyons torrats.
    Ya torno a mullar el teclat!!!!!

    ResponElimina
  2. dolorss, segur que com a canapè quda bo, gràcies pel suggeriment!

    ResponElimina
  3. doncs si tan com a canapé com a plat únic.

    ResponElimina
  4. Hola Manel!
    Mai havia vist que per millorar el pure es bati amb energia després de tot mesclat al túrmix. El proper puré serà a l'estil de manel!
    Per cert, patata nova o patata vella? Alguna "raça" en particular? Sempre he sentit dir les del bufet per la seva finor, però...

    ResponElimina
  5. olleta,
    potser no m'he explicat bé, però és que el puré no jo el passo pel túrmix, aixafo les patates amb el batedor manual, i quan estan ben aixagades hi afegeixo les especies que calgui i la mantega, l'oli i la llet i amb el mateix batedor manual remeno ben fort perquè es barregi bé i quedi un puré ben fi i amalgamat.
    respecte a les patates, jo en faig servir tot sovint del bufet, però no sempre se'n troben i a més van força cares, de manera que faig servir kennebec o red pontiac, totes tres de la marca "trumfos del pirineu", que són molt bones.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte