dimecres, 14 de maig del 2008

(wok & roll 2) pollastre amb verdures i salsa de soja


El wok és un gran invent dels xinesos que ara podem gaudir aquí i l'hem d'aprofitar perquè permet unes coccions ràpides, amb poc greix i molt gustoses. I si fem servir la salsa de soja, encara potenciem aquestes virtuts.
Utilitzant el wok i la soja podem donar la volta a moltes receptes amb els mateixos productes que fem servir habitualment, si de cas, canviant la manera de tallar-los
Per exemple, aquest pollastre amb verduretes. Podríem fer-ne una cocció molt més llarga, en una cassola, amb tomàquet.... Però simplement agafarem un pit de pollastre i el tallarem a tires, i també tallarem en juliana ceba, pebrot verd, pebrot vermell, pastanaga qualsevol altra verdura, com porro, carbassó, espàrrecs o xampinyons laminats. O uns brots de soja.
Al wok ben calent i amb una mica d'oli neutre (aquests dies tinc oli de sèsam i l'he barrejat amb oli d'oliva, sinó val el de gira-sol o d'oliva suau) hi anem tirant la pastanaga, els pebrots i la ceba, sense deixar de saltejar, deixem que es facin un parell de minuts i hi afegim el pollastre, que no s'ha de fer pas gaire, només uns pocs minuts, si està tallat fi; el porro el tirem en darrer lloc, perquè es crema de seguida. Salem poc perquè, poc abans de retirar del foc, hi tirarem un raig ben generós de salsa de soja i aquesta ja és força salada.
Si hi voleu afegir un toc cruixent i anava a dir exòtic, però ara ja no ho és, un cop emplatat tirem per sobre uns grans de sèsam. O una mica de comí molt mentre s'està coent.
I si voleu fer plat únic, abans de la soja poseu al wok uns quants fideus d'arròs ja cuits, uns espagueti o unes tallarines, ho salteu tot junt i queda un plat d'allò més complert.
I encara una alternativa més, que donaria al plat un toc tailandès: en lloc de la soja, un raig de llet de coco i una culleradeta de curry, però això gairebé és tema per a un altre post.
Ràpid, lleuger i saludable. Bon profit!

4 comentaris:

  1. mm quina pinta, nosaltres també fem servir molt el wok.
    la salsa de soja per aixó no li acabo de trobar el punt.
    ara en tinc una que es diu salsa teriyaki que no sé com la utilitzaré, m'han explicat que per adobar carns va molt bé, pero no m'hi acabo de atrevir.
    felcitats, espero que estiguis bastant recuperat.

    ResponElimina
  2. gràcies, gina!

    precisament acabo de comprar salsa teriyaki i altres delícies asiàtiques que explicaré en un post demà; ja mirarem com les podem fer servir, però la teriyaki, per exemple, va molt bé amb la tonyina.
    la salsa de soja la faig servir sobretot amb la verdura (hi ha un post sobre això) i amb el peix (aviat en penjaré un). jo trobo que dóna un gust molt bo a plats com aquest d'avui, és qüestió que vagis provant.

    ResponElimina
  3. Muy muy rico!!! y menuda pintaza!!! Saludos!!

    ResponElimina
  4. salvia,
    te agradezco el elogio y lo valoro especialmente porque ya he visto que también trabajas el tema del wok y te quedaron unos fideos con tofu estupendos.
    gracias por la visita y hasta pronto!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte