dijous, 22 de maig del 2008

reescalfar o enriquir la verdura del dia abans?

En aquests dies d'operació biquini, qui més qui menys fa uns quants cops a la setmana verdura bullida: patata i mongeta tendra, patata i pèsols, pastanaga, bròquil, en fi, tot un seguit de combinacions d'elements poc calòrics, cuits en un element líquid, l'aigua, que no aporta greixos al plat, i amanit amb un rajolí de greix vegetal cardiosaludable, l'oli.
A vegades ens quedem curts, perquè amb tant poca caloria, ens en menjaríem tres, de plats de verdura, i no un; altres vegades ens en sobra, i l'endemà se'ns presenta un dilema, parodiant l'anunci: reescalfar o enriquir.
Jo prefereixo enriquir.
Reescalfar la verdura al microones i menjar-se-la amb un raig d'oli com el dia abans és realment una perspectiva poc engrescadora. Una alternativa és posar l'oli en una paella amb un all picadet, escalfar-lo i fregir-hi una mica la verdura, de manera que agafi un punt ros i un gust una mica diferent.
Finalment, hi ha opcions més trencadores, de pensar: si ja vaig fer règim ahir, per què dimonis n'haig de tornar a fer avui? Aleshores, en lloc d'oli a la paella hi posem cansalada que vagi suant i fregim la verdura en el greix que deixa, de manera que encara s'enrosseix més i queda molt més gustosa.
I si ho volem trencar tot, perquè estem tips de l'operació dels dimonis, o bé ens volem donar una alegria, optem, com vaig fer jo ahir, per un plat d'aprofitament bo i gustós sense comptar les calories.
Tenia un xoríç casolà que ens va regalar una cunyada, tenia un tros de botifarró de Burgos, i tenia patata i pèsols bullits. Solució: esmicolar el xoríç i posar-lo a suar a la paella, fer el mateix amb el botifarró d'arròs i ceba, i quan tot està ben fregidet i ha deixat anar una mica de greix, tirar-hi la verdura i saltejar-la a foc ràpid. També hi podia haver fregit una mica de ceba per donar-hi més gust, però què dimoni, va quedar sensacional!

8 comentaris:

  1. Realment engrascadora aquesta forma d'enriquir encara que per gent com jo... "entradet en carns" no es nomes questio d'enriquir ni d'escalfar... el que necessitem es un miracle!!! Tot i això m'has fet venir gana...
    Gràcies
    Emili

    ResponElimina
  2. Hola Manel, et deixo un comentari aquí tot i que també t'he enviat un mail... Pel curs del Pep Nogué d'avui a la tarda hi ha hagut una baixa. Et va bé venir? Ja sé que és molt just, però si et va bé envia'm un mail o deixa'm un comentari al blog, vale?

    ResponElimina
  3. apaa igual que a casa, jo tb enriqueixo la verdura, cansalda, una mica d'all i a taulaaa.
    salut

    ResponElimina
  4. Manel,

    M'agrada la lectura que fas de la cuina d'aprofitament i de l'operació bikini, amb molt sentit de l'humor. Però no ens ho facis, això, home!, prou que costa ser constant, que només ens falta aquesta proposta tant "enriquidora" de la verdura que ha sobrat!

    Ens poses a prova la voluntat, eh? i és que tal com deia la Mafalda: "Hasta mis debilidades son más fuertes que yo"

    Fins aviat!

    ResponElimina
  5. Pos a casa s'ho menja la Gica!

    ResponElimina
  6. emili: no el descartis, el miracle, mentrestant intenta combinar el gaudi de la cuina amb la cura de la salut i la línia, estic segur que ho fas, i que, de tant en tant, un dia és un dia.

    gina: tens raó, l'all hi dóna molt bon gust, sobretot quan no hi vols posar porc, la veritat és que me n'havia descuidat. gràcies!

    glòria: molt bona, la cita de la mafalda, però de tant en tant dóna molt de gust deixar-se vèncer en aquesta lluita. només de tant en tant, eh?

    ResponElimina
  7. martina: la veritat és que ja m'havia adonat que la gica està molt llustrosa, es nota que el seu amo la cuida bé.

    ResponElimina
  8. Precisament avui i sense recordar on havia llegit aquesta recepta, he dinat uns pèsols amb ceba i botifarra negra. M'hi han faltat les patates (que no puc menjar pel rotllo de la dieta), però el plat ha estat magnífic!
    Gràcies per aquestes idees tan encertades!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte