divendres, 16 de maig del 2008

salses per a la pasta (3)


"sugo" de samfaina

Salsa de samfaina, sí, per a la pasta.
Un 'sugo', que en diuen els italians. O sigui, una samfaina amb més tomàquet per amanir uns espagueti o uns macarrons. Senzilla, relativament fàcil de fer, i simplement deliciosa.
A Catalunya, com a tots els països mediterranis, hi ha molta tradició de fer aquestes fregides de verdures. En trobareu a molts països, es digui samfaina, ratatouille a França, o pisto a les espanyes.
Aquí la fem servir d'acompanyament del pollastre, el bacallà, les salsitxes... però fa temps que m'he acostumat a fer-la servir per amanir la pasta. No ben bé com la faria per a un bacallà, però molt similar.
Per exemple, la del plat de la foto porta les verdures que tenia a mà dilluns passat; pastanaga, pebrot verd, pebrot vermell, i ceba; i xampinyons, també hi vaig posar. Tot ben fregidet, i després unes quantes cullerades de salsa de tomàquet, cinc minuts més que es faci tot junt a la paella, una mica d'aigua si s'asseca, i a servir sobre uns espagueti "al dente".
Si n'hagués tingut, com altres vegades, hi hagués posat carbassó, o albergínia, però tal com estan, amb una mica de formatge ratllat per sobre, uhmm! Per fer-se vegetarià.

5 comentaris:

  1. Sembla estrany com amb uns ingredients tan sencills , es pot fer una cosa tan bona.
    El plat parla per si sol!!!

    ResponElimina
  2. si senyor, un gran acompanyament per la pasta.

    ResponElimina
  3. m'alegra que us agradi aquesta barreja italiano-catalana. gràcies per la visita i fins aviat!

    ResponElimina
  4. M'encanta la samfaina però no la faig mai... sempre la fa la mama o la iaia :-)

    ResponElimina
  5. prova-ho, gemma, no coma samfaina, sinó com a salsa, segur que t'agrada, i no és pas difícil, és pot adaptar als teus gustos i a la disponibilitat de matèria primera.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte