dijous, 30 de juliol del 2009

pollastre marinat amb salsa de soja i herbes

El pollastre és un element força recurrent en aquest bloc, perquè també ho és a casa, ja que tenim la sort de tenir a vegades pollastres criats per la família, i també ens és fàcil comprar-ne de confiança. A tots ens agrada molt rostit, però també fem sovint aletes fregides ben cruixents, pit a la planxa amb salsa roquefort (als nens els encanten) o filets arrebossats. Però cal anar variant perquè no hi ha res pitjor a la cuina que la monotonia.
Per això, ahir vaig fer aquest pollastre marinat que va quedar molt bo. Vaig fer servir un pollastre de l'era, però si hagués estat un pollastre de menys qualitat (i preu) em sembla que també hauria sortit prou bé, ja que les aus criades de forma 'industrial' necessiten encara més ajut per tenir una mica de gust.
El pollastre, tallat a trossos petits, el vaig marinar amb herbes de provença, sal, pebre, oli d'oliva i salsa de soja, un parell d'hores. Ja sé que la soja no agrada tothom, com m'han fet avinent a vegades alguns lectores en els comentaris a altres receptes, però afegida en una marinada té la virtut de potenciar el sabor de l'aliment que es tracti i en el resultat final no domina pas.
A l'hora de coure la carn, es treu de la marinada, s'asseca una mica amb paper de cuina i es fregeix en una paella amb oli d'oliva calent, primer a foc fort perquè s'enrosseixi, i després abaixant la potència perquè es coguin bé els talls més gruixuts. Si es vol, en retirar el pollastre es pot treure l'oli de la paella i abocar-hi el suc de la marinada per fer una bona salsa.
Com a acompanyament, vaig fer unes verdures en juliana saltades al wok amb salsa de soja, que ja he explicat aquí, i que a casa és un dels acompanyaments preferits.

9 comentaris:

  1. Quin privilegi poder menjar pollastres criats a casa o pollastres de confiança! l'aspecte, la carn i el gust d'aquest animals és tan bo que un cop els tastes ja no en vols més de la botiga!
    La teva marinada és genial, i l'aspecte de la teva creació amb les verduretes i el cruixent de la pell del pollastre és increïble. Un petó.

    ResponElimina
  2. Accepteu encàrrecs de pollastre a domicili??? Quina sort que teniu!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. com tu dius, el pollastre industrial no té res a veure com el pollastre de granja.
    Els meus sogres a vegades en tenen i .....vaja diferència.

    La soja no l'ha he probat mai, no puc dir-te si m'agrada o no, però no és la primera vegada que veig una recepta on l'utilitzen.
    A veure si m'animo i la probo.

    Salutacions

    ResponElimina
  4. Puc donar fe de que el pollastre marinat amb soja queda molt bo.De totes maneres jo soc un usuari intensiu de soja i ja la compro en botella de litre...!.

    ResponElimina
  5. Manel,
    Extraordinaria recepta. Jo ja saps que soc un fan del pollastre. Ara bé si aquests són "de confiança", com diuen els vermells, la diferénia és notoria.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Amb aquest pollastre i l'amanida de pasta amb salsa romesco, quin menú de luxe. Salut!!!!!

    ResponElimina
  7. l'aspecte d'aquest plat és fantàstic, i saber que aquest pollastre és criat artesanalment el fa encara molt més suculent, Felicitats i cuida del proveïdor!!
    fins aviat!

    ResponElimina
  8. Manel, doncs a mi m'agrada molt la salsa de soja, així que prenc nota de la teva idea perquè m'ha semblat senzillament genial! :)
    Petons!

    ResponElimina
  9. parella vermella, ja sabeu que viure en un poble, sobretot si és petit com el meu, té molts inconvenients, però també alguns avantatges.

    eva, si puges un dia t'ho arreglo perquè puguis omplir el congelador per una temporada :)

    manresa, a mi la salsa de soja cada vegada m'agrada més, tant com a ingredient principal com amagat entre d'altres, com en aquesta marinada, perquè ressalta molt el sabor dels aliments si s'utilitza amb mesura.

    ricard, això de comprar la soja en envasos més grans em sembla una bona idea, perquè realment quan t'hi acostumes es fa servir molt.

    josep, si us animeu a pujar algun dia, com li he dit a l'eva, podem fer una expedició per omplir neveres i congeladors per una temporada ;)

    olles, segur que si fas l'amanida de pasta no en faràs servir pas de pot com jo ;))

    alfons, segur que a sant hilari també pots accedir amb facilitat a animals criats a pagès, d'alguna cosa ens ha de servir viure en un poble.

    mercè, tu també compres la soja a litres com el ricard?

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte