dissabte, 10 de desembre del 2011

idees per al dinar de nadal i cap d'any - entrants



Quan arribem a aquestes dates, les visites als blocs de cuina augmenten considerablement, això ho sabem tots els que en tenim, perquè la gent comença a buscar receptes per les festes que s'acosten.
El sopar del 24, el dinar de Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any... un munt d'àpats en els quals intentarem quedar tan bé com puguem amb amics i familiars. I per fer-ho necessitarem moltes idees, perquè no són àpats de primer, segon i postres, sinó que ens agrada cada vegada més fer uns entrants ben variats i anar canviant cada dia. O sigui que tots a recórrer la blogosfera a buscar idees per omplir aquests àpats i per poder alternar amb els plats tradicionals: escudella, capó, canelons...
Si voleu, podeu visitar les recomanacions del 2010, que em semblen encara plenament vigents, i per convertir-ho en tradició, he preparat una selecció amb plats nous que he anat publicant aquest any i que crec que poden tenir un bon encaix en algun d'aquests àpats de festes. Començant pels aperitius i entrants (broquetes, gotets, culleretes, canapès, croquetes...) que ens poden ajudar a presentar una bona oferta d'aperitius i entrants.

A les foto trobareu, per aquest ordre, d'esquerra a dreta i de dalt a baix, les següents receptes que podeu consultar clicant sobre el nom de cadascuna:

- escalivada amb anxoves a la meva manera
- arròs verd amb gambes en got
- coca d'espinacs, bonítol, tomàquet i olivada
- minibistecs russos amb 'panets vegetals'
- olives, escopinyes i vermut de reus amb llimona
- barquetes de crema de coliflor amb escalivada i ou escalfat i amb rossinyols
- barqueta de pèsols amb bacallà confitat i oli de xoriç fumat
- tàrtar de botifarra en canapè
- timbal de carbassó amb quatre formatges
- gotets de xirivia i bròquil verd amb entrebancs cruixents
- broquetes de ventresca de tonyina, patata i pebrot 'del piquillo'
- mos de butifarra negra amb encenalls de foie i llàgrimes de px
- gotet de puré de mongetes amb cremes de pebrots
- croquetes de risotto de ceps amb cor de foie  (2 fotos) 
- carlota d''ensaladilla' de dos colors
- donuquetes

Bones festes i molt bon cuina, que deia aquell!

10 comentaris:

  1. Molt bona idea fer aixo, perque a mi em toca fer el dinar el dia de Reis i el primer plat ja ser que fare pero el segon ni idea, volia fer pollastre amb pollastre i salsa de rovellons pero no se jo....

    Salutacions

    ResponElimina
  2. Tens raó, tots cerquem receptes una mica originals i boníssimes com aquestes que ens proposses!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Quin bon repertori! Impossible no trobar alguna cosa ideal per als àpats d'aquests dies de festa!
    Petons

    ResponElimina
  4. me encanta que me deis ideas, este año sorprenderé seguro!! Felicitats!!

    ResponElimina
  5. Quin munt d'idees i ben atractives. Llàstima que en el meu cas sempre volen que cuini el mateix.... Però m'han agradat molt.

    ResponElimina
  6. Manel, creus que em pots adoptar per Nadal???? ;P unes propostes fantàstiques!!! petonets

    ResponElimina
  7. Gràcies Manel per la selecció que has fet, fas que sigui molt pràctic i fàcil trobar les receptes i anar per feina, que aquests dies el temps no sobra. Que vagi molt bé.

    ResponElimina
  8. Este año estoy yo poco celebradora, asi que no sé si haré cena en casa o me dejaré agasajar. De todos modos cualquiera de las ideas que nos ofreces para nochevieja o año nuevo me encantaría encontrarmela en la mesa de mi anfitrión-tendré que pasarle tu blog-jajjjajja
    muy buen post.
    petonets

    ResponElimina
  9. natàlia, gràcies per la visita, demà publicaré alguns segons i espero que hi trobis alguna cosa que t'interessi.

    marylou, èxit en els àpats d'aquestes festes!

    las recetas..., espero que alguna coseta es pugui aprofitar, i una mica d'aquí, una mica d'allà...

    conchi, te deseo un gran éxito, seguro que lo tendrás, y los tuyos, contentos!

    ricard, ja ens explicaràs què és això que els té tan enganxats que ho volen cada any :-)

    judith, només per nadal? ;-))

    cotó de sucre, és ben cert, sembla que no però passa el temps volant i de seguida serà nadal!

    asgtrid, déjate agasajar, mujer, que este año seguro que ya has cumplicdo con creces. un beso.

    ResponElimina
  10. Moltes gràcies Manel, aquest reculll ens anirà de perles!!!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte