dimecres, 25 de novembre del 2009

cuina nova, vida nova


Fa uns quants dies que vaig estrenar cuina nova, que en aquest cas és sinònim de vida nova, tal i com us vaig explicar en el darrer post. Com sol passar, s'ha retardat tot força, perquè abans de poder entrar a viure en un pis nou, s'han de fer mil i un tràmits per tenir aigua, gas, llum, etc. Per no parlar de la feinada que suposa muntar mobles, penjar làmpades, netejar i fer el mínim imprescindible per entrar a viure en un lloc nou amb l'esperança que quan hi siguis ja et vagarà d'acabar les coses que falten. I en això estic, acabant tot el que no he pogut fer abans de venir.
En tot cas, el fet d'haver encetat ja aquesta nova etapa de la meva vida suposo que em permetrà començar-me a dedicar al bloc i a seguir els amics que també teniu la vostra pàgina i als quals per desgràcia no he pogut atendre com mereix el vostre treball.
El ritme de publicació en aquest bloc no serà, almenys de moment, el que havia tingut temps enrere, bàsicament per dues raons. La primera és que, tot i que almenys fins ara tinc gairebé cada dia algun dels meus fills a casa, no és el mateix cuinar per quatre un o dos cops al dia que fer-ho per una o dues persones un cop al dia. I segon, que la nova cuina venia equipada ja amb una placa vitroceràmica i jo sempre havia cuinat amb foc, un sistema que prefereixo, però de moment m'hauré de conformar amb el que hi ha. I no és fàcil, perquè les plaques vitroceràmiques, com he pogut comprovar força vegades, tenen el seu què; de fet, el primer àpat que vaig fer aquí, a correcuita, consistia en una senzilla truita francesa, però em va ser impossible fer-la bé, se'm va cremar i em va quedar més semblant a uns ous remenats. Després ja he anat amb més compte, però encara em costa preveure abaixar els focs abans d'hora perquè l'escalfor residual no em jugui una mala passada, i totes aquestes coses que ja sabeu els que teniu o heu tingut vitroceràmica.
El pis que he comprat no és gaire gran, però està molt ben situat, just al centre del poble, és un àtic totalment exterior que dóna a la plaça major i a la part sud del poble, sense cap edifici més alt que em tapi el sol ni la vista, que és el millor que té.
La cuina és molt senzilla, però més gran que la que tenia, té una finestra i un balconet, i tot i que no l'he pogut distribuir al meu gust, em sembla que m'hi adaptaré bé; hi he pogut posat un frigorífic combi gran, de dos metres, i té força armaris, un per fer servir com a rebost a costat de la nevera. Al costat de la porta de la cuina hi he instal·lat la llibreria dedicada a la cuina i la gastronomia, però el celler, de moment ínfim, l'he hagut d'instal·lar al traster del soterrani.
Com que no deixa de ser un tema relacionat amb la matèria d'aquest bloc, us poso també una foto del mercat dels dissabte a la plaça, just a sota casa. Hauré de canviar el dia de sortida amb la penya ciclista i passar-lo al diumenge per poder baixar a fer la compra com cal.

33 comentaris:

  1. Ei, estimat amic , si som aquí!!!!! i esperem el que calgui.
    Moltes felicitats , m´agrada la teva nova cuina, té molta llum i això de la vitro, t´hi hauràs de fer , a mi segueix sense agradar-me, que li farem, mai és igual al gas pero estic segura que te´n sortiràs molt be.
    De moment ves practicant que com a mínim jo et trobo a faltar. Les vistes m´encanten, quin goig fer el cafè el diumenge al matí amb aquest rebombori de mercat , és autèntic!
    Estic contenta de veure´t així d´animat , ara només cal que t´hi posis , que cuinar és igual per un que per cent , o per mil , només que necessites mes fato, jajajaja.
    petonsss

    ResponElimina
  2. Les vitroceràmiques... al final un s'adapta... Quan vaig canviar la cuina de lloc a casa meva i quan ja estava tota la obra feta, vaig descobrir que els instaladors, no havien previst fer-me entrar el gas que passa just devant la cuina... Total... que tot i tenir gas a casa... a la cuina no en tinc... Però al final me he adaptat...
    A disfrutar de la casa ... i de la nova vida... has de descobrir lo be que es viu sol o parcialment sol.. ;-).

    ResponElimina
  3. Manel, que gran és la teva cuina, la meva és un cop de puny!
    Sobre la vitro, uf! millor no te'n parlo, al pis anterior la tenia i no m'hi vaig avessar..., però no et desanimis pel que et dic, que jo sabia que d'aquell pis marxaríem sí o sí i tampoc vaig fer de la meva part...
    Les vistes són una passada i sortir a mercadejar és xulíssim.
    M'agrada molt el detall de tenir els llibre de cuina tan a mà.
    Un petó ben fort! i no t'amoïnis en si penges més o menys receptes que nosaltres t'esperem.

    ResponElimina
  4. Manel, benvingut de nou i felicitats per l'estrena del nou àtic, la nova cuina i la nova vida!
    Estic contenta perquè et noto molt animat i amb ganes de començar amb força aquesta nova experiència, estic segura que ens seguiràs regalant plats excel·lents com els de sempre!
    Quina passada la llibreria de cuina, ara entenc el què em vas dir! ;)
    I també, quina passada de vistes que tens des de casa, quin goig que fa el mercat!
    En fi, Manel, ja saps que a l'altra banda del teclat hi tens tota una colla disposada a fer el que calgui.
    Ens veiem a la Mireia, sí o sí, eh? :)

    ResponElimina
  5. Molta sort en la teva nova vida

    ^Ptns

    ResponElimina
  6. Hola Manel,
    Molt maca la cuina amb aquesta nevera tan enorme i amb armaris a banda i banda! La llibreria, la llum i les vistes,... sembla que vas fer una bona tria.
    No et deixis atabalar per la vitro, tampoc és tan dolenta un cop t'hi acostumes i segur que aviat faràs un munt d'aquells plats tan suculents i documentats.
    Fins ben aviat,
    PEtons

    ResponElimina
  7. Tiet Manué felicitats i ja saps, si no t'adaptes a la vitro pots vindre a cuinar a casa cada dia, que el papa cada cop rasca menys.
    martines.

    ResponElimina
  8. Manel, enhorabona, per la nova cuina i per la nova vida, tancar etapes, sempre té una part bona, i és q se n' obren de noves. Endavant i força amb la vitro, a mi també em va costar una mica adaptar-m'hi però un cop t' hi fas cap problema!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  9. la cuina preciosa! amb una gran finestra que permet la llum natural. un lloc estupendo per cuinar.
    Molta sort en la teva nova vida.
    pt!
    Eva

    ResponElimina
  10. Una cuina amb molta llum és un valor afegit quan estàs cuinant, et fa gaudir d'una altra manera.

    La vitroceràmica la tenim a casa, però no ens agrada gaire, només resulta fàcil de netejar, per la resta com un foc no hi ha res.

    Ens alegrem de que estiguis animat, i esperem ansioses les teves receptes, quan puguis no t'amoïnis.

    ResponElimina
  11. Manel, me ha gustado ver tu cosas, ya te situo guisando... te mando un beso bien bien fuerte

    ResponElimina
  12. Ànims i força. La cuina és maca.

    Jo personalment prefereixo vitro a gas domèstic. Tinc més control i un calor més homogeni (quan acabo el trec de sobre la vitro i llestos). Però tot són gustos.

    ResponElimina
  13. Enhorabona, per la nova cuina,i el nou pis, la sort es que si et descuides algun producte pots baixar en un moment al mercat, jejeje.
    Felicitats

    ResponElimina
  14. Manel, nosaltres tenim inducció i al principi ho cremavem tot! L'Andreu al principi de viure junts em deia si era veritat que m'agradava cuinar o si li havia dit per quedar bé!!´però ara que ens em acostumat no ho canviem per res del món. Nosaltres tot i això tenim una cuina tradicional a vaig al garatge per fer escalivada tipica i alguna altre cosa tradicional.

    La teva cuina blanca ens agradat moltissim. Les cuines blanques ens encanten i veus es una de les altres cagades que nosaltres quan en la vam posar ens vam encaprixar de fusta i ara fregem molt per no dir moltissim.

    I dels mobles tu tranquil que ja aniras fet pq nosaltres fa que i vivim 3 anys i el dia 3 de novembre ens van portar el menjador nou que teniem uns caballets amb una fusta al damunt (i bé que anava,no fregavem tant).
    De llum només en tenim al despatx i pq es una bola de paper de Ikea, i que bé que va l'Ikea ;))

    Moltes felicitats pel teu pis nou, per les bones vistes que et dona i esperem els teus post ben aviat!!

    Rècords Manel!!!!

    ResponElimina
  15. Manel,
    Felicitats per l'estrena. M'agrada veure com ja et vas organitzant les activitats (compra, esport...).
    Tu tranquil que nosaltres eperem, fes-te primer amb la vitro, que suposo (nosaltres tenim gas i només ens ho imaginem)que no ha de ser fàcil. Ja tindrem temps d'assaborir novament els teus arrossos i gaudir amb les teves experiències culinàries. Una abraçada i fins aviat

    ResponElimina
  16. Hola Manel!!! M'alegra tenir notícies teves, que tal si estrenes la cuina amb la recepta que t'acabo de dedicar en el meu bloc?
    Una abraçada
    Ruben

    ResponElimina
  17. Ei, Manel... vida nova i cuina nova... Una bona cuina assolellada, molt blanqueta i perfecta per fer els teus plat i guisats.
    Tarda el temps que necessitis per fer-te amb la teva nova situació, pensa que a l'altra costat de la pantalla som un munt que estem esperant-te
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  18. Molt bona pinta aquest pis Manel,tant solejat i la vista que tens. Esperem les teves receptes i molt bona sort en aquesta nova etapa. Petons

    ResponElimina
  19. Ei, estrenar pis dona vida, no en dubtis pas!!!
    Jo ho he fet recentment i em senta la mar de be! Igual que us passara a vosaltres...ja m'ho esplicaras d'aqui a un mes quan tot estigui al seu lloc!
    Ptnts ( i bicicleta el diumenge...pensa que es pot fer cada dia, je je je!)
    Ptns

    ResponElimina
  20. Hola Manel,el teu átic, genial, el sol una meravella que dona molta energía; estic segura, que aquest fogons en 4 dies, els tindrás per la má. I el mercat sota a casa una pasada , i resta tranquil, que aquí la parroquia espera el que fagi falta
    Una abraçada molt forta. Montse

    ResponElimina
  21. Manel, m'alegro molt que tornis 'por estos lares'. No deixa de ser anecdòtic que el que està més ben possat sigui la biblioteca gastronòmica. Aixó és un síntoma de que aviat començaras a oferir-nos els teus plats.
    Ho tenies preparat tornar al bloc el mateix dia que s'han fet públiques les noves estrelles Michelin?
    Molta sort en aquesta nova etapa.

    ResponElimina
  22. Hola Manel !!!!!!! Quina cuina més cuca.. ja veuràs faràs virgeries ... jo el primer cop que em vaig trobar en un pis nou amb vitro vaig trigar uns mesos en aconseguir fregir croquetes sense que se'm desfessin em feia una ràbia !!! ara amb el nou pis he posat vitro però amb fogons de foc amb gas natural ... jo amb vitro .. no xe ---
    Et doncs una força abraçada i una bona empenta per començar aquesta nova etapa de la teva vida .. ja veuràs com mica en mica podràs anar baixant pinyons i plat !!!! endavant !!!!!!!!

    ResponElimina
  23. Bona nit Manel !!
    Estic molt contenta de tornar a llegir els teus Post. La cuina molt adequada per tornar a començar de nou.
    Que siguis molt feliç a la teva nova vida.

    ResponElimina
  24. Manel,
    Felicitats per la tornada i per l'estrena de la nova cuina de l'àtic. La llibreria una pasada.
    Espero poder comptar amb les noves receptes d'arròs.
    Una abraçada i, a disposar pel que calgui, estem a l'altre banda del teclat.
    Salut,

    ResponElimina
  25. Estimat Manel, felicitats per aquesta nova cuina i pis!! el trobo molt maco...Et desitjo lo millor...ja ho saps.

    La vitro, tampoc no m'agrada..a casa els pares la tenen i s'em va cremar la truita les primeres vegades...jeje. Ara en aquest pis es de gas, i estic molt contenta...

    Evidentment a mi em passa igual, ara no cuino tant!!

    Núria

    ResponElimina
  26. Bona (nova) vida i bona cuina nova, Manel!

    ResponElimina
  27. Uff amb les mudances! Però poc a poc et faràs el pis teu i la cuina també. A mi també em va costar la primera vegada que vaig cuinar amb vitro, però ara ja porto dos anys i supercòmode, però com tot és pràctica i pràctica...

    Felicitats pel teu nou lloquet :)

    ResponElimina
  28. Estimat amic, aquesta cuina s'ha d'estrenar ben aviat!!! molts petons i bona cuina!!! ànims!

    ResponElimina
  29. moltíssimes gràcies a tots per les vostres paraules, no sabeu com m'agrada llegir-vos encara que trigui tant a dir-vos-ho.
    espero seguir sent mereixedor de la vostra fidelitat.
    una braçada a tots i espero veure'ns ben aviat!

    ResponElimina
  30. I tant que et serem fidels!! Tú tranquil, t'esperarem...jo t'entenc molt bé.

    Petons
    Núria

    ResponElimina
  31. Manel, bentornat!! Me n'alegro que tornis a recuperar la normalitat a la teva vida. I amb aquesta cuina amb la claror i les vistes, quina motivació! :)
    Petons!

    ResponElimina
  32. No m'habia adonat de tot el que t'hi ha passat perquè jo tb he estat desapareguda per altres raons, però et dic que segur li donaras molta marxa a aquesta cuina i la farás teva com l'altre.
    M'agrada el nom del teu blog aixi que no el canviis "tu ets molt generós" per ensenyarnos les teves receptes.
    Endevant i força.
    Un petó

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari. Qualsevol crítica o suggeriment que em feu procuraré tenir-los en compte